Kvällsmat

Proteinshake (tyvärr inte laktosfri men det finns Lactrase) som var "väldans god".
 
Denna fredag. Förmiddagen var ljuvlig. Varför? Jo för mitt i denna soppan som kokar just nu så finns M där.
Har idag tjuvstartat Adventsmys, och min Stora Röda stjärna är uppe i vardagsrummet...samt EN tomte.
Ja, så är det. Imorgon är det dags att FA LA LA i lägenheten och M han suckar djupt.
- You really love everything about Christmas right?
Han fick en liten present igår...en chokladkalender och gissa om han blev glad. Det glittrade i ögonen. Det är det lilla som gör det. Nu hoppas jag bara att han kan hålla sig till EN OM DAGEN.
 
Eftermiddagen och kvällen har spenderats på jobbet och det var minst sagt blött att cykla hem. En varm dusch och kanske en bra film startar nu. Vi får väll se...morgondagen ska bjuda på "äventyr" som vi hoppas ger oss lite energi och ett steg i rätt riktning.  
 

Har aldrig hänt

 
 
 
Innan. Denna paus.
 
Veckan som gick med Kidsen sprang iväg. Tiden rullar på nu fortare än någonsin. Har inte förmått mig att skriva, men kanske att lusten kommer tillbaka nu.
 
Sista sjukskrivningsveckan gick och jag lade upp min egen "behandling" mot rädslan att köra bil. Låter säkerligen lite tramsigt att "övningsköra" men det var vad jag gjorde. Lite och lite. En bit i taget och rädslan första gången går inte att beskriva riktigt. Det går framåt iallafall. Sedan att jag har otur med allt som har med bilar att göra är inget nytt. Lång historia kort så är den "nya bilen" redan på verkstad.
 
Vi har myst massa med barnen! Läst läxor, sett filmer och fotboll. Spelat spel och målat ett antal teckningar.
I lördags träffade vi goda vänner och det bjöds på en riktig fest. Min fina Monica hade gjort LCHF Chokladmousse som var en av dom godaste desserterna jag ätit. Hon kan hon och jag är så tacksam över att få ha henne som vän.
 Söndagen spenderade vi i Julens tecken med "Skåne Jul" på Hässleholmsgården. Vi köpte våra första små tomtar och ännu en Ängel som finurligt är gjord av en bakform. Njöt av nyrostade mandlar och som Kajsa Kavat köpte Ted med sällskap (host host) karameller. Tänk, lille Ted. Lias smaskade på en knäckklubba så han blev klistrig i hela ansiktet. Sedan var han i M´s famn och dom smakade på allt dom kunde smaka. Lias fastnade vid köttbullarna och M matade honom med jag vet inte hur många.
 
M är här med mig och vad dag får han mig att le, skratta och känna mig älskad. Det är en underbar känsla att känna sig älskad och att älska. Han lagar sin fantastiska mat och med små små utan att han vet det visar han mig var dag hur stort Hjärta han har.
 
Jag har sakta men säkert kommit tillbaka mer och mer med träning. Jag har även tackat jag och ska nu börja som instruktör på mitt Gym. Det var verkligen ett lyft för mig. Så mycket tid har gått åt till att mixa nya pass att bjuda på. Sjukgymnastiken är min räddning. Det hjälper mycket men så även träningen. Smärtan är inte olidlig men tröttsam.
 
Är tillbaka på jobbet och det kändes både bra samt lite lustigt. Jag vet inte riktigt när man är redo men jag kan inte "gräva ner mig" för länge, och jag måste ge emot känslan av att inte orka. Känslan av att helst vilja låsa in sig och rädslan att vara ifrån M. Han är ju kvar, han är ju där. Nervositet kan göra en lite knäpp.
Nyss avnjutit min kokosgröt som jag tipsar om. Mättande och gott.
 
Jag gjorde såhär idag:
2 ägg, 1 msk fiberhusk, 2 msk kokosmjöl och 1½ dl laktosfri mjölk. Blanda och koka upp/värm. Till detta hade jag jordgubbar och kokosflingor. Ger lite energi för dagen som ska passera...
 
 

En U sväng

Tar vi nu. Nu vänder det! Nu måste det vända. Så många tecken på att det vänder snart. Jag är med jämna mellanrum orkeslös och ledsen över saker vi inte kan påverka. Tycker ibland att livet ter sig lite orättvist ibland. Sedan tänker jag om. Tänk på alla som var med om Tyfonen nere i Fillipinerna? Vad fan gnäller jag för? Jävla tramsbytta! 

Efter så lång tid utan varandra är vi tillsammans. Varje dag vaknar jag med Honom: M min Maryo. 
Tacksam & lycklig över att varje natt få somna och lyssna på hans hjärtslag. Så därav vänder det melankoliska snabbt. Finns saker här i livet vi inte kan göra något åt. Dom sakerna vi kan göra något åt, försök. 

Idag är det ännu mer lycka. Vilken lycka när barnen kommer. Åh! Min Store pojk med en nyhet som ger mor i huset fjärilar i magen. Min pojk blir större och större. Liten Lias lite småvarm men ändå på ganska så bra humör trots en lång dag. Nu njuter jag av att kunna gå in och titta på dom, lyssna på deras snarkande och lukta på dom när dom ligger i sina sängar. Om jag är "blessed"? Skulle anta det ja...detta..detta ger allt annat en rejäl käftsmäll.





Syrlig rabarber

Pausar...Verkligen nu. Nu är det helg och nu ska vi känna att det är helg. 

Maraton av Saw filmerna, och klart vi kollar Fotbollen. Både Våra Svenska Hjältar mot Portugal och Grekerna som möter Rumänerna i skrivande stund. Fotboll har aldrig varit min grej men M älskar denna sport. Bara att hänga på! 
Jag har bakat, ha det har jag. 
En kaka i tre lager ala Lchf såklart. 
"Syrlig rabarberkaka med Hasselnötssmuldeg och ett kokostäcke"










45 min paus

Och längtan. Inte van alls att vara utan M en längre tid numera. Vi som var utan varandra i månader! Hur fixade jag det?

Efter en dag med polisförhör och andra diverse mindre roliga men måste telesamtal fick vi lite lugn hemma. Jag sitter på cykeln och ska köra 45 bränna fläsk pass för Linda. Ska bli så obeskrivligt skönt. Håller tummarna för att nacken och ryggen inte jävlas för mycket nu. Hemma väntar M. Ikväll har jag en dejt! Ha ha!!!




Roadtrip vi 2

Idag drog vi iväg på Roadtrip. Vi behövde detta. Vi behöver verkligen varandra. Obeskrivligt hur underbar dagen varit. 
Haväng och picknick....
Kivik och musteriet...
Simrishamn och hålla hand.

Väl hemma efter vårt äventyr lagade min kock mat! Kyckling med gräddig sås och pasta (Shirataki). Lite Greek music och kvällen är ung..

Vi skålar för framtid och för glada nyheter! Nu blickar vi framåt!


























Weekend

En vecka. Helgen är snart till ända! 

Vi har grattat Pappor idag och kramat Farfar extra mycket. Varit på våffelfest och börjat lära känna vårt nya tillskott i familjen. Jag gjorde sedvanliga Lchf våfflor och Farmor Gräddade sina! Poppis? Åhhhh ja!!!

Känns lustigt att ha bil igen, men fritt! Jag har dock ännu inte vågat sitta bak ratten. Får handsvett av bara tanken. Det kommer väll snart...snart ska jag nog ta mig i kragen. Jag vaknar med huvudvärk och utan tabletter somnar jag med huvudvärk. Därav knaprar jag värktabletter. Orkar inte gå med konstant huvudvärk. Räcker med allt annat som gör ont inombords. 

Varit och tittat lite runt i affärer, det lider (har jag säkert nämnt innan) mot Jul och jag blir lyrisk av alla Fa la laaaa saker!

Sköna söndag fortsätter. Missade Bingolotto idag. Nästa söndag M! Nästa! 
Då ska vi Bingolotta allt vad vi kan!













Mot ljus

Hoppas vi. Tror vi. Känner vi.
Ännu en underbar dag!

Både ett glatt besked, och ett farväl av en tjänare för tre korta intensiva veckor. 

Varför vara på en stol intill när man kan rida rygg och vara delaktig i matlagning..




Visdom från en vis man.




Greek/Romania/Swe köttbullar

Vet inte var dessa köttbullar hör hemma. Spelar ingen roll. Made by love och vi är alla tokiga i dom! Pojkarna med hemmagjord päremos till. Mor med broccolimos. Diverse tillbehör, mitt i veckan middag men en av dom bästa med dom bästa. 
Ännu en fin dag som susat förbi. 
Första besök hos sjukgymnast och fått en liten "dom". Tar vi mer om en annan dag eller när jag känner för det. Väl hemma bakades det och en sen frukost intogs. Långpromenad med tre pojkar, en som sov. Väl hemma avnjöt vi kvällsmaten gjorda av vår egna kock. Mys till film, pokemon spelande och roliga klipp på Youtube. Pixar kortfilmerna är ju så roliga så jag blir tokig! Barnen sover nu, kakan har M redan gjort för morgondagen. Tyst här nu. Vi 2. Ett sådant lugn här hemma. Vilken skillnad!
  Underbart är bara förnamnet....






Alla

Är hemma här nu. 
Underbart! 




The Lone Ranger

Äntligen! 
Jag gjorde en redig söndagsfrukost...
Nybakta frallor med tillbehör som ost, marmelad och paprika. The och tända ljus. En väldigt sen frukost så vi kallar det LCHF brunch. Frallorna gick hem! Jag är tokig med dessa Frukostfrallorna. Söndag betyder mys i mängder och långa promenader och gärna i slog. Blev det med. Sedan fick M rycket och suget efter gottis (inget ovanligt) men just lösgodis är något nytt för honom. Jag lagade söndagsmiddag. Cabbage rolls/kåldolmar med kokt potatis/sötpotatis, rårivna morötter, gröna bönor, lingon och mina egna inlagda gurkor. Sedan dukade herr M upp gottebord och ja...sockerchock har jag nu. Första godiset sedan juni...det bästa var Pepparkakorna med kaffe! Jag är tokig med pepparkakor! Bra film och många skratt.
 Having fun with you M!






Alla Helgona

Idag besöktes Kyrkan i lilla Vittsjö. Gudstjänst var längesedan jag var på. Jag tycker det är så rogivande och tryggt. M fick se en svensk Kyrka och hur vi gör. Farmor och Farfar var självklart med. Tände ljus för dom som inte längre finns med oss i livet men som lever i våra hjärtan. För alltid. 

En krypande bitande kyla, hämtmat och nu filt på. Lördag, sköna lördag och hålla mer hand...







Förra året, samma dag. Då pratade jag och M via Facebook denna dag. Jag minns så väl att jag gick in i kyrkan efter ceremonin. Men nu är han här..Hos mig!


This is not the end

This is only the beginning
 

En vecka har gått. En vecka som varit fylld med känslor. Jag har nog aldrig haft en längre bloggpaus än denna. Jag kände nog att efter allt som hänt behövde även jag andas ut, lägga ner lite den "aktiva" världen och koppla bort cybervärlden lite.
 
Vad jag har gjort? I måndags kom Patrik och hämtade våra små pojkar. På förmiddagen hade vi en underbar brunch vi fyra och tiden med dom, den veckan rusade iväg. 
Vi har rått om varandra, var dag varit ute på långa promenader, hålla hand och vara nära. Känna att detta är början på något fint och kanske något som vara tills vi blir gamla och gaggiga. Tills håren blir gråa. Hur kan jag känna detta? En lång historia egentligen om mig och M. Den tar vi en annan dag. Men jag kan säga att man känner när det är kärlek. När någon gör allt för någon annan. När allt annat inte spelar roll. När man både ger och tar. När allt känns så rätt och så enkelt. Inget konstigt utan bara naturligt och nu kan jag inte föreställa mig dagarna utan M. Det är för mig en omöjlighet. Då skulle jag bli halv. 
Vi har lagat god mat tillsammans, bakat och haft besök av vänner och familj. Jag blir bortskämd med goda och nyttiga middagar var dag. Jag har bakat någon kaka och det gick faktiskt hem till min "sockergubbe". Hans lchf kaka till mig var dock the best. Ganska kul att sedan när vi tittar på "Hela sverige bakar" så gjorde dom samma. "Creme Caramel" eller som jag kallar vår "Caramel Fenia", lågkolhydrat såklart.
Spelar Kalaha som tokar gör vi med och kan sitta och prata i timmavis. Klockan tickar på snabbt var dag och när jag nyss vaknat upp kommer kvällen.
 
 
Veckan har även varit full med massa telefonsamtal till diverse bolag, läkare och polis. Jag vet inte hur lång tid detta kommer ta. Med allt som ska ordnas efter olyckan. Jag hoppas dock att det lägger sig snart för som det ser ut nu blir jag hemma i två veckor till. Inte för att jag vill detta. Jag vill inget hellre än att sätta nycklen in till jobbet men i veckan förstod jag att det är inte möjligt just nu. Jag har iallafall varit på jobbet och fått se och träffa kollegor och gå i korridoren. För det är saknat, mitt jobb. Jag måste dock ta tiden till att "recover". Jag trodde aldrig att jag skulle vara så svag. Ja, svag är kanske inte rätta ordet men en sådan stressreaktion har jag aldrig haft innan. Det blir bättre, det vet jag. Fasar för dagen jag faktiskt ska "face my fear" och sätta mig i en bil och köra. Jag har faktiskt "unnat" mig två spinningpass och det var underbart att få svettas igen. Känner dock av det i nacken och enligt läkaren ska jag lyssna på kroppen. Rörelse är det bästa! 
 
Igår hade vi en fin dag i Kristianstad. I staden vi var på väg till för två veckor sedan. Strosade på stan och jag toktittade på allt julpynt som kommer in nu. På jakt efter en ängel, men hittade inte den perfekta änglen. Julgranskulor och tomtar, kan man bli annat är lyrisk?
Jag toklängtar som var år efter julen. Allt jag önskar denna julen är stämning och nära och kära. Precis som förra och jag tror att denna julen blir betydligt bättre än förra. 
 
Jag ska hälla upp en kopp kaffe till nu, njuta av musiken som ljuder i bakgrunden och kanske göra lchf pannkakor till en viss M...
 
 
 

RSS 2.0