Mat mat mat

mjölk, vatten, juice, potatis, leverpastej, ljust bröd, frukt i mängder, surt, flingor, gurka, ägg and so on...

Jisses vad man äter mer av lite....
Men den förändringen som varit störst är mitt drickande...JUICE VATTEN OCH MJÖLK I MÄNGDER!!!!
Som jag slarvade med det innan, kunde inte dricka en 33 cl cola....kunde inte heller förstå hur Pk kunde sluka en på ett nafs...nu VET JAG...HA HA HA...
Slarvat med maten idag och det får jag stå för nu. Gjorde äggmackor med anjovis efter kalaset..

Nu är jag hungrig igen, en bakpotatis står i ugnen och samtidigt mår jag illa, illa så det känns som om maten ska komma upp igen..Ha ha ha...

Maken är i likadant skick som jag idag, då hans bakfylla nu har gått över i frossa. Men inget sött vill vi ha, vi vill ha MAT!!!!
Tittade på "Vad blir det för mat" med Pks favorit Per Morberg. GUD SÅ GOD MAT HAN GJORDE.
Något vi är tokiga med här hemma är GRILLSPETT, så fort det blir liiiite vår så görs det grillspett och grillen tar vi fram. Äter gärna ute med i vårsolen. OM JAG LÄNGTAR?? JA...Vill ta fram utemöblerna nu och grilla..
Nu ska jag och maken frossa i bakpotatis...


Bakfull

nej inte jag...ha ha. Maken. Detta var sista gången han fick bli så fuller innan bebis ankomst.
Jag vet inte men någon som har en annan åsikt om detta?
Jag har sovit sjukt dåligt inatt!!!! Ted somnade på soffan så jag fick bära ner resesängen och bädda ner mig. Kan inte bära upp min lille kille längre, det är för tungt. Gör så ont i ryggen då och jag är rädd att jag ska tappa honom... Kunde inte somna, somnade tillsut och vaknade vid 2 tiden då Patrik kom hem...Fick inte ur honom ett ord. Så mycket tål männen....;( Jag fick lov att gå upp och lägga mig istället för att sova i resesängen. Thanx min fulla make. Borstade tänderna ännu en gång...sen vid halv 3 var jag uppe igen och kissade och drack juice. Kunde inte somna, maken hade nu somnat i fotöljen. Jag vet inte hur länge jag var vaken. Kunde inte ligga så eller så. Ryggen går inte, höger sida ligger jag på bebisen och då är det någon som protesterar. Vänster sida gick inte heller. Fick ont i magen, form av mesnvärk och sen höll det på. Kunde inte på något vis somna.
Mådde illa och ännu mer ont i magen. Fan. Låt mig få sova, jag ska vara vaken sen på nätterna....inte nu.

Idag är jag relativit pigg, hör att kaffet är klart nu...Lilleman tittar på G-force (en av filmerna vi hyrde igårkväll)..Blir till att inte göra för mycket idag tills det är dags för kalas...

Mycket och ändå lite

Skulle få så mycket gjort men allt gick fel idag..
Vi skulle bara elda och skulle då passa på att elda i vår stuga, jag städade källaren och Patrik kommer in. Vad har nu gått sönder?? Hm...inget säkert än men denna kylan kan förstöra. Sen ska han sätta upp dörrfoder och elementet läcker...Blir till att laga det och jag lagar mat...Det var den lördagen. Hittat täcke och liknande till vaggan, men inte bäddad än...
Jag och Ted har tittat på Månprinsessan och nu tittar Ted på Nicke Nyfiken. Han blev trött på godis och ville ställa undan det. Jag kan inte äta många bitar innan det känns som om det ska komma upp igen. Patrik smaskar öl med en vän. Åh..

Jag kan vara ett hemsk gravidmonster....Men ibland rinner bägaren över! Gravid eller inte gravid. Hur mycket ska man ta och hur mycket ska man orka? För mina pojkars skull allt...men att må dåligt ensam är inte heller kul. Mycket känslor har man i kroppen och det verkar som om hjärnan arbetar mer nu än innan. Innan kunde man skuffa bort allt, men just nu kan jag inte det. Mår så dåligt över att inte känna sig älskad av personer som ska älska en villkorslöst. Jag kan inte fatta detta. En Förälder ska älska sitt barn över allt annat och jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man INTE kan bry sig eller älska. Jag skulle oroa ihjäl mig om jag inte träffade min Ted. Han är MITT LIV, mitt allt. Han är den jag andas för och skulle ge allt för min lille kille. Blir bara så ledsen när jag tänker på det. Vill aldrig att Ted ska behöva känna det som jag gör.
Oälskad och Oönskad, oplanerad och ett "Hoppsan"....Detta kommer jag alltid at ha med mig. Även om jag inte vill skriva mer här. Så känns det som om jag vill skrika ut det. Har en gång börjat på en bok...men kom inte långt..Orkar inte ta tag i det. Bättre att fokusera på det viktiga..

 
Jag älskar mina pojkar ännu mer när jag tänker på hur jag vill behandla dom. Hur jag INTE vill att dom ska känna.
Ted sitter och känner på sin mage och bebis ger mamma sammandragningar som vanligt. Båda barnen är vakna för jag fick nyss en riktig kick av lillen/an. Bebis pillar i sitt hår precis som jag gör....tsss. Nu åter till mys den viktigaste personen i mitt liv!

En dag på badhuset

Grattis Sofie & Micke till er lille pojke!!!
Till lille Alex som är stolt storebror nu med ;)


Jag och Ted snurrade in till HLM efter att Patrik kom hem, in till Jysk och köpte en madrass som ska fixas om till vaggan och lite lakan...Imorgon ska den bäddas!

Vad mysigt det var på badhuset med pojkarna!
Det var såååå skönt att vara viktlös och känna sig så smidig....för det var ju inte så längesedan man var smärtare. Det går ju fort allt nu känns det som. Lite mys med maken och simträning med Ted. Vår lilla groda!

   

   

 

Jag kände mig som en sjöjungfru och inte som en flodhäst, förrän man gick upp ur vattnet såklart...
Jag känner hur jag sväller och växer, men inget man kan göra något åt. Jag äter bra och känner att det som kommer det kommer. Det jag tycker är jobbigast det är mina knubbiga kinder (som innan var lite höga kindben och buffiga kinder) men nu är dom större och det trivs jag inte med. Stirrade in på alla spinningtokstollar, där jag brukade gå klockan 17 på fredagar..suck. Skrek till Petra..
- Spinna för mig med!!
Jag tror att man har mer energi i kroppen än man tror och jag har så mycket jag vill göra av med, men kroppen säger stopp. Bubbelbadet var sååååå skönt!!! Åh, där busade bebis i magen. Bebis var det fullt ös på och sdr kom till som tätt. Har vant mig vid dom nu....Ganska så spännande...
VATTEN ÄR MIN BÄSTA VÄN JUST NU. Ska helst vara HETT att bada i och iskallt att dricka!!!

Efter dusch och färd hit och dit så hämtade vi vaggan <3...Sen hem och laga mat och äta i finrummet idag. Duka fint och mysa. Nu nattar Pk Ted och jag inväntar maken. Blir film och mys sen.


Vagga

letar efter en madrass till bebisens vagga...
Kollat IKEA & Jysk, men ingen med samma mått finns. Ringt NG Baby och där kan endast företag beställa, så jag får isåfall beställa genom Nisses alt La Cortina. Ringde Nisses och en sådan pyttig madrass var inte billig. Sen tar det tid innan man får den med. Tänk vad lätt om jag bara kunde kört upp till NG Baby och hämtat en? Well well..
Hittade en madrass på Jysk som kostar 99 kr, för stor men man kan ju sy om den och den är lagom tjock med.
Bebisen ligger så lite i vaggan, endast första tiden ju. Men in till Jysk för att köpa en sådan måste vi, samt hämta madrass till Spjälsäng hos Puff, vaggan ska såklart hämtas hem med!!

Idag har jag vilat hela förmiddagen, mått så sjukt illa. Ted har varit så snäll så snäll. Ska ringa BM nu och prata lite, inväntar maken som strax ska komma hem...Badhuset ska vi besöka idag med ;)

Ultraljud av skalle

Hurra, en ny vecka idag! V 34 välkommen!

Idag fick Ted vara hos Erica på eftermiddagen och jag & maken körde in till Obstretiska mottagningen för ultraljud.


Jag var så nervös när vi körde in. Dels för att allt skulle se bra ut och dels för att behöva ligga i en gynstol och göra vaginalt ultraljud. Hade svårt att andas och svimmade nästan i bilen på väg in. Patrik märkte att jag var lite tyst, men jag ville bara sitta och vara.
Svängde in till Förlossningen där mottagningen ligger, pirrigt att åka "förlossningshissen", gick förbi Neonatal avdelningen där Ted låg som nyfödd. Åh!

Läkaren började med det "vanliga" ul. Allt såg bara bra ut och det var mest huvud vi fick se. Huvudet växer precis som det ska och det känns så skönt att veta att bebis följer kurvan som den ska. Åh vi ville så gärna se mer, men läkare verkar väldigt upptagna personer nuförtiden. Hade ju inte tagigt många minuter att kika lite...
Han körde snabbt över magen, för att titta snabbt. Men det gick så fort!!
Bebis mår bra iallafall, ligger på höger sida, med huvudet lååångt nerem ryggen ut och rumpan upp! Livlig under ultraljudet var h*n iallafall. Nej, vi vet ännu inte vem det är som bor därinne.
Sen var det dags för det vaginala och sköterskan som kom in var så snäll. Höll mig på knäet för att dom vet såklart att det är obehagligt att ligga där. Som en lugnande hand.
Livmodertappen såg bra ut. Han mätte den och den var 32 mm, som det ska vara. Han visade vad allt var...
Bebis huvud, lite fostervatten och livmodertapp. Jag kan inte fatta att den ligger så långt nere!!
Lagom med fostervatten och allt såg bra ut. Men....hade velat se mer...tsss.


Vem är du därinne?

Vidare mot HLM och affärer, passa på att göra lite ärenden när man är barnledig och det underlättar så mycket.
Jag hittade en underbar Amningsbh på Lindex! Snygg med! Lite svart spets, det bästa av allt är att ha en BH som boppisarna får plats i och slipper trängas i ;)
Hittade ett par svarta mysbyxor på HM och en lång tunika, nej inte mammakläder.
Patrik var på systemet och vi var på Nisses för att kolla efter en skötväska/väska till mig. Men hittade inget som föll mig i smaken..

Maxibesök och sen hemåt! Jag slängde mig i duschen och drog sen på mina nya kläder!! Härligt! Hittade en väska hemma som kommer fungera som skötväska om jag inte hittar något annat. Får väll ta mig tid att titta lite mer nästa gång.

Skönt att komma hem och skönt att kissa hemma, ha ha. Kissat lite överallt idag...Kan inte hjälpa det. Skulle kunna bo på toaletten. Sdr titt som tätt som det är endast förlossningen som kan hjälpa mig nu om jag skulle få för ont. Läkare sade att Bebis får iallafall stanna inne till V 35....Ha ha, bara för det kanske jag går över tiden med. Vilket jag betvivlar...Yrslen är jobbig samt illamåendet. Kan verkligen bara äta småportioner nu och mat lite då och då. Känner hur bebis utforskar därinne.....




http://www.blimamma.se/gravid-vecka-34.html

Sockerbullar

promenaden var jobbig pga all snö, och all snö som vräkte ner. Vräkte ner och ännu mer. Ted skulle åka vagn men han fick snällt ha matkassen i knät och det hjälpte han gärna till med.
Väl hemma så kändes vi oss insnöade men mysigt att komma in i värmen, kicka igång lite bak.
För nu ska frysen fyllas inför bebis ankomst, INGA KÖPEKAKOR här inte! Big no no in my house.
Idag gjorde medans min deg var på jäsning så fick Ted göra egna chokladbollar. Ja, han rullade dom helt själv. Jag gjorde smeten till min lille kille. Jag hade fullt upp med mina Sockerbullar som jag provade att baka för första gången. Middag skulle lagas och Patrik ringde och berättade att han slapp jobba över idag. JA EN KVÄLL MED PK!
Vi blev glada och dukade inför pappas hemkomst. Jag var ganska så glad över att slippa fara ut på vägarna när det är så farligt väder. Vi hae även hjälp en liten katt vid namn Izor som ska vara med överallt!! Tack för kökshjälpen idag pojkar!
Middag idag med rödspätta, potatis, grönsaker och rårivna morötter. Skirat smör alt remuladsås ;)
   
Sen kaffe på det och lagom till det kom Dennis med bil. GRATTIS TILL KÖRKORTET!
Vi fikade på nybakta sockerbullar och Teds chokladbollar!



Sen var det dags att gå ut och skotta snö, först städade jag pannrummet och efter det var vi ute och skottade bort alllllll snöööö. Vi har en del att skotta, jag och Ted gick in. Fick ont i min rygg och valde soffläge med Ted. Passade på att laga lite kläder, har haft hål på höger sida på 4 par av mina tjocka strumpbyxor....alla hålen vid stortån ;) Men nu är det lagat och Ted tyckte det såg mysigt ut när mamma sydde...
Nu sover lilleman, Pk läser sin PC gamer tidning och bläddar mellan kanaler som vanligt....Får se vad som hittas på mer idag men jag tror inte att det blir alltför mycket. Hoppas på att få sova inatt. Längtar till imorgon ;)

Ut på en walk

men bäst att ta med mobilen om jag skulle trilla och svimma. Ha ha ha...
Jag ska trotsa mina sdr och illamående som jag haft hela natten och gå och hämta Ted på dagis. Jag behöver komma UT och idag var jag inställd på att gå. Efter en seg förmiddag eftersom jag inte sovit mycket inatt. Har faktiskt haft ont. Vaknade första gången vid 01:20.....kissade en liter kändes det som och sen kunde jag inte somna om. Hade sdr hela tiden och hade ont. Låg och blev mörkrädd och värre kunde det inte bli....
Trött som få i morse, vilat idag och inte gjort mycket mer än tvättat och tömt diskmaskin. Men jag SKA ut och gå, för jag saknar min energi och vilja grymt mycket!

Idag är det V 33+6..Idag under min första graviditet kom vår Ted till världen
2645 gr 45 cm lång <3



Braxton Hicks



Magen idag!

Teddeman på dagis och mamma hem och vila en stund. Kände mig pigg eftersom jag sovit inatt som en sessa. Skönt att få göra det!! Men vilade en stund på soffan ändå bara för att jag kunde.
Sen började jag pula här hemma, lite här och lite där....
Erica ringde och ville komma! Ja! En deg på jäsning och kaffet klart såklart. Mina fina flickor kom ;) Lilla Emilia somnade sen i min famn. Jag mös!! Dom två stora busungarna kom hem, BULLAR!!!!! MUMS!!!
Jag kan min bakning! Flickorna körde och jag lagade mat med Ted. Ted han skalade potatisar, tid tog det men bra blev det! Han är så duktig min lille kille till att hjälpa sin mamma. Han är så snäll när det bara är han och jag. Patrik kommer hem, äter och sen kör han in på träning....Ted blev inte riktigt glad men imorgon får han träffa Pappa sin ju.
Jag ska vara ärlig det ÄR inte kul att vara den som är hemma just nu. Jag hade gett mycket för att vara den som jobbar och tränar.
 Jag går hemma, blir tjock och städar. Lagar mat, bakar (visst älskar jag att baka, mitt nöje om dagarna), tvättar, dammar, handlar (mat mat mat), tar hand om Ted...
Har ont och blir illa behandlad av det man kallar sjukvård i Sverige. Känner mig så utlämnad och liten.
Tur att jag har min lille kille som varit så snäl ikväll, vi har kollat genom min garderob. Hängt in kläder och kläder som inte får töjas ut mer är borta och inne i min "lilla J" garderob...Letat fibrilt efter ett par svarta Hello Kitty mysbyxor utan resultat. Funderar på vilka kläder som ska med in på BB. Byggt robotar, dammat Teds dopskåp och tittat på alla prylar man har i skåpen. Jisses så fint det blir i skåp för skåp här hemma! Saga för Ted och han somnade så gott. Jag gick ner och tog en lång RYKANDE DUSCH. Kamma håret och smörja magen som kliar något grymt mycket nu. Klockat min sdr har jag med gjort ikväll....Nu till lite tisdagkväll....

 

Vad är skillnaden mellan Braxton Hicks-sammandragningar och verkliga förlossningssammandragningar?

Så tidigt som sex veckor in i graviditeten så kan livmodern, som är en stor muskel, börja att rytmiskt dra ihop sig. Dessa tidiga sammandragningar (som kallas för Braxton-Hicks) av livmodern hjälper till att förbereda livmoder och livmoderhals inför förlossningen genom att bidra till bildandet av fler blodkärl och syreförsörjningen av moderkakan. Dessa sammandragningar är vanligen oregelbundna och smärtfria. Eftersom att de vanligtvid inte påverkar livmoderhalsen så är de heller inte farliga och innebär inte någon förhöjd risk för tidig förlossning.

 

Braxton Hicks-sammandragningar varar vanligtvis omkring två minuter. Även om sammandragningarna kan märkas under den sista hälften av graviditeten så finns det kvinnor som inte alls känner av dem.

Varför har jag Braxton Hicks-sammandragningar?

Som nämndes så hjälper sammandragningarna till att förbättra blodflödet genom moderkaka och till fostret, samt förbereder livmoder och livmoderhals genom att stärka muskler inför förlossningen.

Hur känns en sammandragning?

De är vanligtvis smärtfria, men kan upplevas som obehagliga. Du kan känna att nedre delen av buken blir hård och knyter sig.

Vad kan man göra?
Braxton Hicks-sammandragningar påverkar inte livmoderhalsen, och även om de ökar i frekvens och intensitet mot slutet av graviditeten så är de inte en indikation på att förlossningen är nära förestående. Eftersom det är svårt eller omöjligt att själv avgöra om någon påverkan på livmoderhalsen har förekommit så kan man behöva uppsöka läkare för kontroll.

Om du upplever sammandragninger, smärtsamma eller smärtfria, mer än fyra gånger per timma, eller med mindre än 15 minuters mellanrum bör du kontakta vården. Där kan du vilja att du svarar på följande frågor:

  • när började sammandragningarna?
  • hur ofta och hur länger pågår de?
  • vad gjorde du när de började?
  • har du några andra symptom (som t.ex. kramper, ryggsmärta, flytningar)?

Du kan själv vidta följande åtgärder:

  • avsluta det du sysslar med och ligg ner och vila
  • ligg ner med fötterna i högläger, vilande på vänster sida
  • drick 2-3 glas vatter eller juice eftersom sammandragningar kan ibland bero på vätskebrist

Om symptomen inte avtar inom en timma eller om du inte kan nå din barnmorska bör du uppsöka närmaste förlossningsklinik för utvärdering.

Info: www.blimamma.se


Jag kan inte fatta att det står så här?
Jag har klockat mina sdr ikväll och på en timme hade jag titt som tätt. Ca 15 stycken...Hm? Hur fan går detta ihopa sig? Mer än fyra per timme så ska man ta kontakt med förlossning?
Spänner och spänner, mensvärk och ont. Sen går det snabbt över igen!! Hmpf? Ha JA JA...Tar detta med en nypa salt med läkaren ska få veta vem som är GRAVID på Torsdag, det vill jag lova!!

Overkligt

Så trött man kan vara! Idag har jag varit helt slut hela förmiddagen. Legat på soffan, inte kunnat sova precis som inatt. Ont här och ont där...
Har börjat få så sjukt ont i mina ben. Känns som om jag har växtvärk! Kan inte sova och har ont i magen. Så just nu är det bara ont ont.....Blöblö..Kliar kliar på magen min och mest på exakt samma ställe!
Ha ha ha.
Sanna & Ted är i skolan/på dagis och just nu vill jag bara hämta dom så att något kul händer. Det mindre trevliga är att vi ska in till AF på möte och jag får snällt ta med mig barnen. Men dom har lovat att vara snälla. Hoppas att det går bra, men bara det gör mig riktigt ledsen och less på allt. Så trött på A-kassa och allt vad det innebär. Vill ha en vanlig lön och hatar att inte ha ett jobb.

Gnäll och åter gnäll. Nu ska jag sitta och gnälla lite för mig själv en timme....ta på mig vanliga kläder och inte springa runder i pyjamas mer...;)

Träsktroll

Ja, sitter och tittar på Shrek nu med Ted. Sanna & Patrik är inne och tränar Kung Fu, undrar om Sanna kommer tycka om det. Patrik är helt såld på detta och har alltid velat träna någon form av kampsport. Nu gör han det och trivs så bra med det. Gissa om jag längtar efter min träning mer då? Hm...tittade på mina spinningskor senast idag, min träningsflaska och min sadel...Hm..I miss it! Denna underbara känsla efter träning och adrenalinet som strömmar ut i kroppen under träningen!


Igårväll hade vi det såå mysigt. Fick först lite gjort här hemma sen piffade vi till oss och körde in till underbara Wokhouse och smaskade i oss förrätt och efter det grävde vi oss in i bufeén och kocken stekte det lika bra som alltid. Mumma! Sen beställde vi in till Kinesiskt the och efter det dessert. Mätta blev vi och det så mysigt jag och maken.
Inom Hemmakväll och hyrde en film och köpte godis sen brummade vi hem i kylan. Filmen var halvbra men sen gick det en annan bra film på tv senare...
Snart har vi en bebis och kan inte vara barnlediga lika lätt och man kommer inte vilja vara det heller. Känns som om detta är tid att passa på lite. Behöver inte vara mycket, behöver inte vara att gå ut och äta, inte gå på bio eller åka någonstans. Bara att få ta en promenad ensamma eller få bara vara ensamma är lika uppskattat.
Hoppas att Erica vill passa Ted på Torsdag då vi ska på UL, vi tänkte ta en tur på stan med då....Hålla hand! Samt hitta en ny väska till mig och lite annat som fattas här hemma innan bebis ankomst.

Skönt att mysa bara vi 2 och imorse ställde jag klockan som inte ringde så 10:30 vaknade jag med ett ryck. Gick ner och ordnade en dunderfrukost och sen satt vi framför tvn och tittade på en dokumentär om katter...

Fick lite gjort här hemma idag i hallen och lite varstans. Det artar sig! Ted kom hem och sen körde vi och åt middag hos Svärföräldrarna. Mumma det med!

Ikväll har jag printat lite på förlossningstankar och smaskar på knäckebröd med ägg och kaviar...MAGEN spänner och liten vill inte sova mer nu...ha ha.



Old pic på mig och en mer långhårig Patrik <3
Love you <3

Tänk att nu har det gått 6 år sedan jag blev blixtförälskad i Dig! Kan inte fatta det, 6 år!
Kärleken växer för var dag som går och jag kan inte få nog av dig.
Härligt att ha någon som man älskar så mycket!

Nybakta bullar

luktar det här hemma!

Idag gick jag och lilleman upp i lagom tid vid 8, tänkte på Patrik som började klockan 6 idag....detta var ju sovmorgon då! Vi åt en mysfrukost på kokt ägg och kaviar med ett stort glas mjölk till. MUMS!
Sen tittade vi på "Prinsessan & Grodan" och mös ner i soffan jag och min lille kille.

Efter filmen startade jag ett bullbak och Ted byggde med sina robotar. Blev fina LEGO robotar!
Bullarna blev rikigt goda och medans dom jäste så hittade jag på massa annat att göra. En maskin tvätt, elda, dra bort all maskering i hallen och pulade här hemma. Bullarna blev DA SHIT! Gud så goda! En plåt med vanliga kanelbullar och en med semlefyllning som farmor brukar ha!
Vi fikade och invätade maken/pappan/herrn i huset!
 

Mandelmassa VS Kanel

Snart ska Ted åka till sin Farmor och Farfar, väskan är packad och vi ska få en eftermiddag, kväll, natt, morgon bara vi 2. Blir förhoppningsvis lite fix här hemma och sen mongoliskbuffé ikväll. Efter det en bra film och mys hemma i vårt hus. Maten ser vi fram emot båda två. Mmmmm, Wokhouse!
Ögonbrynen noppade och efter att Ted åkt ska jag in och ta en LÅNG HET DUSCH!
Vad mysigt vi ska ha det ikväll Min Fina Make.
Nu till mys med lille Ted innan han ska åka <3

Rap och gas

Låter väl trevligt en fredagkväll? Ha ha ha...that´s IRL for me här hemma med två pojkar som är lika som bär...

Idag var det mamma/Ted mys på fm. Pappa fick sova ut efter sista kvällsveckan!! Jippie, normala tider och inga mer kvällar!
Sen har det rensats som vanligt då jag inte har något annat att göra, ännu en garderob klar och hittade en låda här och en där att pilla i och rensa. Vika där och damma där. Damma damma och göra något för hade jag satt mig ner så hade jag somnat ;(..ha ha.

Gick ut med lilleman och åkte pulka, wieeee.....All julbelysning ute är nu borta med. På tiden? Ja...Men granen var ju sååå fin...
Ellen kom och lekte med Ted, sen fikade vi och Patrik fick en paus i målandet. Middag middag som idag blev hemmagjorda hamburgare ala Kullis. Efter maten visade mamma Ted att MAMMOR KAN BYGGA LEGO!

 
kolla in vår robot!!!!

Patrik blev färdigmålad med i hallen.
Nu är det vitt, imorgon ska all maskering bort och lite fönster och dörrfoder upp. Kanske en fönsterbräda eller två. Men mannen ska ju jobba imorgon med, sen ska vi på dejt så vi ska inte vara tidsoptimister..
 

En vit hall, ja vit är den!! Trappan nästan då plastmattan (tvi för plastmattor) ska bort och trappan ska betsas mörk. Svart och vitt i hallen. Lampan vill bara komma upp...;)
DUKTIGA KULLIS MIN! Ingen målar som han och ingen jag lovar ingen är såååå petnoga som denna man.


En väldigt gravid kvinna, ja idag känner jag mig flåsig och dåsig. Nu åter till fredagsmyyyyyys..

BB väskan är nu inte tom...

Jag kände mig så duktig i förmiddags....rensat i våra garderober i källaren bland alla jackor och uteprylar. Blev så fint. Fattas bara hängare så att allt i Pks garderob kommer in med. Lite då och lite då så blir det sakta men säkert fint. Lite var dag så känns det skönt på kvällen när man gjort någon nytta. Fick bära in ved samtidigt som jag gjorde plättar till barnen med ikväll, då var magen stenhård läääänge. Men nu är det eldat för dagen med. Hoppas mannen gillar! På väg hem från HLM och Nana så hade jag en förvärk som gjorde rikigt ont...Hur ska detta sluta?


Nej, jag trodde att jag skulle börja packa den för längesedan, men inte gjort.
Nu finns där lite i den iallafall....

AA-batterier till den lilla kompaktkameran
Innetofflor
Amningskupor
1 par nya panties

Sen en massa hygienartiklar som jag shoppade på mig nu i veckan:
Topz
Hårsnoddar
Klämmor
Mascara ( ja jag vet...ha ha ha, men mascaran är livsviktig om man vill känna sig LITE fin)
Borste
Parfym
Läppbalsam
Spegel
Rougeborste+liten borste
Deo
Bodylotion
Tandkärm och tandborste
Duschcreme LBD nya favoritdoften till ett superpris ;)
Shampoo Balsam
Rakhyvel
Bindor

Jag vill inte fattas något som när jag låg inne med Ted. Just hygienartiklar och egna kläder känns viktigt för mig.

Jag har även bestämt ett datum då jag tycker att bebis kan komma ut!
Den 15 februari tycker jag att bebis kan glänsa med sin närvaro! Snabbt och lätt ska det gå med tack! Inte för snabbt, måste hinna med också....

Lite toktankar från en pregnant lady....

 

Yes, i can still see my fossingar...Hoppade på vågen idag med, nu har jag i v 33 gått upp 11.5 kg.



TACK Fina Nana för att jag får låna din värmekudde! Guld värt!

Nu sitter jag och klockar mina sammandragningar ;)

Första hade jag för 42 minuter sedan, den varade i ca 30 sekunder...
Sen nu med 6 minuters mellanrum har jag haft som varat i 57 sekunder. Ganska så kul detta att klockan dom.
Efter varje sdr så rullar bebisen på sig....ha ha ha...


Välkommen V 33

Jag vet inte hur jag blandar ihopa detta med veckorna, enl bm så går jag in i en ny vecka varje torsdag (lördag enligt ul) men enligt alla kalendrar man har och annat dyligt så går jag in i en ny vecka varje onsdag...


Jag välkomnar iallafall V33 idag ;)

(Om 6 dagar kom Ted i V 33+6, kan inte fatta det själv bara)

Barnet:

Vikt runt 2 kilo och 43 cm lång. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 gram per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något för tidigt födda barn inte kan. Därför är dessa mycket känsliga för kraftiga temperaturväxlingar. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det börjar bli väldigt trångt inne i livmodern.

Mamman:

Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta i stället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.

källa: www.Libero.se



Exakt en vecka innan Ted tittade ut.

Jag har sovit som en Prinsessa inatt! Gud så skönt, sitter här nu och är superpigg. Underbart att ha en förmiddag där man känner sig pigg och glad!
Sanna är i skolan och Ted tittar på Gustaf med mig. Stor Kullis sover än. Izor kommer och säger Godmorgon och Luna går och lägger sig som vanligt. Nu ska jag kramas med min lille kille!


Dessa små

Idag var slappedag fram tills att vi skulle till BM. Ted var mycket piggare nu och förmodligen var det sprutan igår som gav en liten bieffekt. Kan inte vara någon influensa då man bara kräker en gång och sedan några timmar efter det busar för fulla muggar. Men dagis kunde han ju inte varit på idag, inte när man har feber.
Skönt att bara ta det lugnt en förmiddag.



En trött och "jag varken vill eller orkar göra vid mitt hår eller bädda vår säng idag mamma"



Man alltid lika spännande att åka in för att lyssna på LITEN.

Idag skulle Ted följa med för första gången <3 Jag var så nervös över detta, hoppades att han skulle uppföra sig och inte tramsa allt för mycket. Att vi skulle kunna prata jag och Lena. Men samtidigt vill jag ju att han ska vara med och se några gånger. Speciellt nu när hon mäter magen och lyssnar på bebis var gång!



SF måttet stannade idag på 29 cm. Följer fint "min kurva"
(31 cm med Ted i magen och detta var sista gången jag besökte BM när jag väntade Ted, tänka sig...)


  

Spännande! Hjärtljuden hoppade fram och tillbaka eftersom Bebis inte var stilla mycket. Hon kände och man såg hur liten rullade runt i magen. Allt från 120 - 150....men det blev mest hjärtljud på 130 så det skrev vi!
Ted tyckte det var spännande att lyssna, men förstod nog inte riktigt. Jag vet inte. Men att det var bebisens hjärta var klart och tydligt för honom. Tror bara att han likväl som jag har svårt att förstå ( ja fast jag bär på barnet) att där ligger en bebis i magen.
 

Bltr och urin bra som vanligt och yrseln berodde nog på bebisens konster i magen. Tur är väll det, att det inte är något farligt.
Skönt att brumma hem sen, bara inom ICA och hämta ut gåvan man fick.
Började på maten som idag blev Kålpudding. Som vanligt gör jag alltid två köttfärslimpor med när jag ändå är igång. Ted gjorde lite mellanmål sålänge, HELT SJÄLV. Han komponerade ihopa en egen fruktsallad! All by himself. Så när lilla Sanna kom fikade dom på det. För nu har vi ju Sanna här! Blev dessert för barnen, men jag hoppade den. Har aldrig varit så förtjust i glass....Spelade memory och nu ska barnen försöka sova däruppe. Hör att en vis HERR T inte är tyst. Men jag kan inte ligga däruppe tills båda somnat. Nej nej, detta får dom fxa efter två sagor och massa annat prat om just BEBISAR! hihihi...

Imorgon ska det bakas här hemma! MMMMmmmm...gott. Känner att energin tar slut snabbt nu. Orkar inte på långa vägar lika mycket och humöret svänger mer än det någonsin gjort på mig. Känslig till MAX och hoppas på förståelse. Har börjat "BOA" i BB/förlossningsväskan nu....Tell you more another day.

Bm besök nu

Nu ska jag och lilleman åka in till Bm för ett besök.

Sovit dåligt inatt med, och känt mig febrig. Ted har haft feber och kräkte i morse, men nu är han piggelin igen. Han blir så liten när han är sjuk. Men nu ska vi in och lyssna på bebisens hjärta hoppas vi!!

Trötter

Vilken håll i gång dag!

Idag var det Erica & Emilia mys hela fm!
Sen efter Teds dagis så var det dags för honom att ta vaccinspruta nr 2, andra dosen.
Han var så modig och satte sig i mammas knä, men skulle tvunget titta ner och då bleb han ledsen när han tittade då syster Susanne stack honom. Lite mys från mamma och peppning sen var allt bra!
Vi körde in till stan och Af sen vidare till Nisses där han fick köpa en Bionicle.
Maxi och handla mer än vad jag trodde att vi skulle handla...
Köpte Hygienartiklar till BB väskan och bebis första blöjor. tsss...
Väl hemma så var jag helt slut, kändes som om jag skulle få feber och jag har nog allt lite feber här hemma nu. Ted sover och snart jag med antar jag...

Besök hos Dr

Idag var jag på besök hos dr på MVC i kristianstad, eftersom min läkare hade ont om tider så fick jag snällt rulla in till K-stad.
Sökte hjälp för mina sdr och min oro över för tidig födsel med vår bebis. Eftersom Teds födelse började likadant..
Vi pratade lite och Dr fattades en ul apparat och därför blev det endast undersökning av limodertappen.
Den var lite försvagad och mjuk. Det var den värsta undersökning jag varit på, det gjorde så ont.
Det kan bero på sdr men även att jag är andra föderska som den är lite skör. Ingen som vet som vanligt, visst man kan inte ha svar på allt heller...eller?
Vi pratade länge och hon sjukskrev mig till 75 %, vilket betyder att till 25 % måste jag söka jobb.
Det känns väldigt tufft och hårt. Trots min yrsel och illamående så kändes det som om hon som alla andra vill att man i denna tiden på sin graviditet ska söka jobb och då förvänta sig att få det.
Det tar på psyket och man känner sig allmänt misslyckad. Jag har jobbat hela mitt liv och detta är första gången någonsin som jag är arbetslös. Kan man känna sig mer lost? Om jag hade haft kvar mitt jobb så hade jag gått på havandeskapspenning idag. Ibland kan det kännas hopplöst och jag bröt ihopa. Jag grät och grät och tårarna kunde inte sluta trilla. Alla läkare har lagar att följa men detta innebär mer papper för mig och mer oro och stress. Ångest över att känna sig otillräcklig. Att känna sig blåst och misslyckad. Inget roligt alls, denna dagen suger mer än många andra dagar. Tårarna kunde inte sluta trilla. Jag tackade så mycket och Dr sade att om det fortsätter och inte vill sluta så får jag åka in till förlossningen. Hon önskade lycka till, och jag önskade hennes all lycka till med. Inget personangrepp alls detta. Fantastiska läkare och hjälpen och extrakollen dom har på mig nu är så bra. Känns som om dom gör allt för att det inte ska missas med något. Ändå är det JAG som sitter och har ont och det spänner stup i kvarten.
Hur många sdr jag har per dag?? Ha ha, vi snackar per timme, per timme.....
I vilket fall som helst så såg ju Farmor att jag varit ledsen och då brast det för mig igen. Trots att jag varit på damrummet och piffat till mig. Det brast och jag grät, och grät. Hela vägen hem till dom och lille Farfar blev vemodig och visste inte vad han skulle säga. Inte lätt för en karl, men han försökte och det uppskattades.
Ibland måste man få vara ledsen Farfar....ibland måste man få släppa ut sin oro. För den går jag och bär inom mig dagarna i ända. Jag går och gråter på toan för mig själv. Jag funderar så det knakar själv, just för att slippa detta...Behöva förklara mig och inte känna mig betrodd. Bättre att gå med det själv då.
Yrslen och illamåendet (yrsel som är värst) visste hon inte alls varför jag hade, men bltr var bra så hon sade att jag skulle prata med min BM på onsdag då jag har tid. Bad MIG att be om ett vaginalt UL då vi ska göra UL nästa vecka för att kolla bebisens huvud. Jaha, då ska jag be om det...hm. Om dom då har tid så skriver dom ett läkarintyg, men som DU SER SÅ TAR DET TID ATT SKRIVA ETT LÄKARINTYG.
Jovisst, tog lite tid gjorde det.....tänk att det ska vara så bråttom med allt idag. Men när det gäller vissa saker är det inte så bråttom...

Få sina pengar från A-kassa, Försäkringskassan...? Aldrig brått med det....ellerhur?
Få papper hemskickade så att alla ens uppgifter stämmer......

Men när olika instanser ska HA betalt så ska det gå i 129 km/h annars får man snabbt som attan en påminnelse.
Varför ska det vara så korrupt allt?
Nej Johanna, sluta gräv i det.....and i will.

Imorgon bär det av in till AF och Patrik ska kopiera papper till mig.
Ringde även F-kassan när jag kom hem och det är som sagt lite svårt att fylla i sin inkomst själv med allt OB och ersättningar. Meningen att arbetsgivaren ska fylla i det, vilket är lite krångligt i mitt fall. Vi pratade ett tag och kom överens om en bra deal. Skicka in alla papper du har, senaste lönelappen samt arbetsgivarintyg så ordnar det sig. Tack gode gud, något som går smidigt idag!! Eftersom min föräldrarpenning grundas på min lön som arbetande inte som arbetssökande.

Nog med gnäll och det var gott med middag hemma hos Farmor och Farfar sen, hemmagjorda kåldolmar. Gissa vem som blev nöjd! Ha ha, sen var det skönt att komma hem och hänga sin tvätt. Lilleman som hade svår för att sova och kom ner och hade drömt en mardröm så vi fick mysa ner oss i mammas och pappas säng....
Nu sitter jag och googlar livmodertapp för fulla muggar och är snortrött men sömn syns inte i sikte...



Den gravida ladyn idag i vecka 32 (V 31+5)

Yrpanna

Vaknat och mått skit nästan hela dagen. Detta har varit den värsta graviddagen ever.
YR och åter yr. Illamående och trött, huvudvärk och allmänt kinkig.
Yrslen har varit värst. Rädd för att svimma minsta lilla steg jag tog. Illamående (mår oftast illa då jag är yr) gör inte saken bättre. Vid 14 tiden började jag bli människa igen. Patrik har varit en klippa hela dagen. Jag har lekt lite med Ted, fast legat på hans golv i en filt. Måste sett dödssjuk ut! Patrik har målat vår hall en gång. Ska målas en gång till, men han fick den målad en gång trots en liten pratglad 4 åring som hela tiden..
- Pappa, pappa pappa...
Valde att följa med till julgransplundringen hos Svärföräldrarna. Orkade inte ligga mer och den värsta yrslen hade gått över. Höll på att både spy och svimma vid bordet då vi kom dit, men det lugnade sig igen. Mår bättre nu framåt kvällen, men illamåendet kommer och går.
Sdr hela dagen och yr.
Lagat mat med fina flickor idag och sen slafsade vi alla i oss tacos. Gott med mat! Piff lagade byxorna så imorgon ska jag lätt ha hängslebyxorna på. Finns inga skönare byxor än dom...
Åh, nu spänner det igen----....hm...
Lilleman min har somnat duktigt och maken är och tränar. Jag ska slösurfa vidare och hoppas att jag vaknar piggare imorgon vilket jag förmodar att jag gör.

IDAG ÄR DET 2 MÅNADER KVAR TILL Bf. Kan inte fatta det, två månader!!!! Tiden tickar ner!


Vill du ha frukost nu?

Ja tack! MMMMM....Ett glas juice och rostmacka. Mumma!
Drömt mardrömmar hela natten, urk.
Drömt om ormar och ännu mer ormar. Vaknat och legat vaken. Bebis var vaken tidigt i morse, man jag lyckades somna som, det var så varmt under täcket.
Ska äta frukost nu och gosa vidare i soffan till dessa eviga barnprogram. Ett besök på toa igen med ;)

Het med kula

Jag vet inte om jag känner mig så het men...
Saker som en gravid kvinna med mage som är i vägen ibland och samtidigt något av det vackraste jag har nu.
Jag bär ju vårt barn så nära och den tiden tickar mot slutet, jag ska försöka njuta. Klappa magen och prata med bebis. Men just i skrivande stund längtar jag efter....

* SPINNING och all form av träning
Jag längtar efter att brumma till träningen, fylla på vattenflaskan och sätta rumpan i sadlen och köra hårt!
*Sex utan mage
*Rulla runt
*Kunna böja mig ner och inte få ont
*Mina mörka favoritjeans och en snygg tight tshirt...
*Min svarta lilla tajta klänning och het het dejt med mannen min.
*Springa upp och ner för trappa och göra kullerbyttor
*Sluta vara trött
*Sluta ha halsbränna och illamående
*Slippa bo på toan
*En kall öl
*Penseér
*Kunna gå promenader utan förvärkar
*Smidighet
*En riktig konsert
*Åka pulka utan att vara rädd att slå i magen
*Piggelin Johanna.....

Ibland kan det vara ledsamt att vara så känslig. När jag väntade Ted så var allt LYCKA. LYCKA LYCKA LYCKA!
Tro mig, det är det nu med, men denna gången är jag så sjukt rädd för att bli ensam med två små barn, leva på bidrag och vara utan mannen jag älskar.
Jag är så rädd denna gången. Rädd för vad som KAN hända....Vad som KAN hända med bebisen. ALLT kan ju hända...Spökar i mitt huvud från och till.
Vissa stunder så "vill jag inte mer". Jag har det bra som jag har det med mina två pojkar och kan ibland få panik. Panik över hur allt kommer förändras. Dessa små panikattacker är jobbiga, men jag styr bort dom och idag började jag nästan gråta när jag såg magen. Kom ihåg då att vi ska ha bebis och grät av lycka.
KONSTIGA GRAVIDA KVINNA!

Jag och Ted har rensat ännu mer kläder ikväll, även i hans garderob. Ording och reda. Lite nya lådor ska skaffas och alla kläder är nu uppdelade i storlekar. Ted klädde på sina kramisar i bebiskläder. Ja, riktigt mysigt hade vi. Patrik har nu äntligen blivit klar med tapetsering. JA!! Hoppas på målning imorgon kanske? Det tickar framåt och nu ska jag inte spy ut mer här.
Tackar Ems & Nana för en trevlig dag med barnen och Kristina för den fina NYA HEADERN! Tack sötnosar ;)
Nu ska vi se om vår kille ska sova.....

 

Het med heta mannen min utan kulan. 2

Älskade barn

Vad jag avgudar barn som leker fint! Ha ha, Sanna & Ted är helt fantastiska! Jovisst busiga är dom med vill jag looova.
Idag ville Sanna lilla stanna hos oss (inget ovanligt) och hon fick det! Efter mat så promenerade vi ner till byn hem till Pappa min på fika! Barnen var ute en stund i snön och var så duktiga!
Efter lite fika och en stunds vila för oss alla tre, lite snack med Pappa min och fotografering...Pappa ville föreviga magen han med...tss. STOLT MORFAR! Vi gick hem i mörkret och kylan. Nu kunde inte barnen hålla sig länge, och efter ett tag inte jag heller...SNÖBOLLSKRIG! Jissa vem som blev blöt? Ha ha, inte var det barnen iallafall...
Jag blev så jagad så jag var helt utmattad när vi kom hem.
Sanna blev hämtad och det var ju en besvikelse eftersom vi skulle spela memory. Jag och Ted duschade och gjorde en smarrig fruktsallad. Efter det var det tandborstning och saga. Han somnade intill mig med sin lilla hand i min. Nu får jag erfara som vanligt varje kväll vad jag gjort under dagen. Det spänner och spänner. MEN JAG SÄGER BARA...(Okej du kan vänta i tre veckor till iallafall men...) BRING IT ON!

Nu sitter jag här i myshuset och inväntar mannen som varit och tränat väldigt länge. Svettas om fingetopparna så det blir märken på tangentbordet. Ha ha, man ser rikigt svettdroppar på mina fingertoppar. Ha ha ha..

Åh vad det snurrar i mitt huvud?
POJKE FLICKA? Namn? ....
VEM ÄR DU DÄR INNE SOM BÖKAR?
Lyssnar på en låt jag vill ha på bebisens dop...


Buff, knuff, rull...

Välkommen en ny graviditetsvecka, vecka 32!



Detta konsumerar vi mer än vanligt:

Vatten (i mängder, både att dricka flera glas om dagen och duscha duscha duscha hett och länge)
Flingor
Mjölk
Oboy
Clementiner


"Vi" mår bra idag. Lill i magen rullar runt i magen nu. Inga sparkar utan mer kullerbyttor i magen rörelser.
Täppt i näsan som var morgon och en morgonpigg lite kille som ville upp och titta på barnprogram. Tar inte så mycket på mina krafter att bara sitta med ;)
Känner mer och mer av kramper i vader och ben. Det låser sig emellanåt och det lockar att gå på ett spinningpass och göra av med lite träningsenergi. Men passar det pga mina sdr. Visst finns det mycket man längtar efter nu att göra utan att känna sig som en flodhäst, men samtidigt njuter jag av min bubbla och min mage.

Vecka 32

Barnet:

40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.

www.libero.se

Jag ska sitta kvar en stund till i min fåtölj och njuta lite av att bara vara!


Snart är vi fyra

Har suttit vid photoshop hela förmiddagen. Förutom alla måsten som diskmaskin och bädda säng...

Underbara bilder Emily plåtat på oss ;)



Hejsan! Det är jag som är Storebror!



Familjen Kullberg



Vi längtar efter DIG!!



Pappa lyssnar..



Lill Bebis i vecka 31 (30+5)

Har måånga fler underbara bilder. TACK ÄN EN GÅNG FINA Emily!


Fotosession

Åh! Vill tacka våran Emily med en bamsekram för alla underbara bilder som hon plåtat på magen, mig och magen, familjen, Ted med magen och min man med magen. SÅ FINA BILDER DET BLEV!!!
Jag fullkomligt älskar dom och kan inte sluta stirra på dom. Är det så man ser ut? WOW!
Blev så perfekta bilder!! TACK UNDERBARASTE för allt jobb du lade ner med hjärta och själv för det syns i bilderna. Du har verkligen fångat ögonblicken, så som en fotograf ska göra. Tänk snart fångar du dom första bilderna på lill Kullberg med!

ALLA BILDERNA PÅ MIN BLOGG ÄR © SKYDDADE!
Den som utan lov tar bilder för eget bruk kan bli polisanmäld.
Till dessa bilder finns även en underbar fotograf som skulle bli ursinnig om dom användes utan hennes tillstånd.

En fotosession som gick fort men det blev nästan 400 bilder! Jag trodde att klockan var mycket mer. Vi fikade på pajen jag bakat och sörplade kaffe. Pratade den stundande förlossningen och hur vi ska gå tillväga. Min Doula vill veta allt och det känns bra att hon vill ha koll. Mitt (och nej jag har inte många krav) är att alla tre åker in tillsammans! Sen får Patrik ta sig hem senare, när det väl är dags för honom att åka och det blir ett senare bekymmer. Men vad har man släkt och vänner till då?? Ha ha ha...
Jag känner verkligen till 110 % att jag vill ha med både mannen min och att Ems ska följa med. Tror det kommer bli en upplevelse utan dess like för oss alla. Jag längtar mer och mer samtidigt som jag fasar. Men det jag fasar mest för går över så smärtan blockar jag bort nu. Jag är en riktig liten fegis när det gäller smärta....
Efter fika lyssnade vi på musik, tittade på bilderna och Emily ville att bebis skulle vakna som konstigt nog var OVANLIGT LUGN i magen. Liten buff och puff och bök fick hon känna. Men ingen RIKTIGT KICK! Inget disco så tidigt....det har startat nu. Men ett antal sdr kom det titt som tätt. Vi skulle mätt hur många det kom och under hur lång tid! Jisses som det spände!



Jag och min Älskade Emily



Älskade Ems. Du är underbar!!

Nu sitter Mama J här i sin ensamhet, nej inte helt ensam. Bebis är vaken och det är fullt ös i magen. Jag ska strax försöka sova, hur nu det ska gå. Har även en katt vid namn Izor som håller sin matte sällskap som vanligt.
Vilken underbar dag!

Chokladinpackning

Idag var första tidiga morgonen för hela familjen...Patrik till jobbet och Ted till dagis.
Han var trött vill jag lova, precis som mamma sin. Men klockan 8 var han på dagis och det gick bra. Fast att jag såg en tår i min lille killes öga. Åh det gör så ont i mammahjärtat. Tur att fröken kom och distraherade honom denna morgonen. Tack för det! Jag vill inte vara en tidstjuvsmamma, men det finns det gott om. Inget att bry sig om, men det irriterar mig lite. Jag fick lugna mina gravida mammahormoner..
Körde hem och ringde samtal till Barnmorskan och inväntade svar från henne, tvätt i maskinen och tömma diskmaskin. Sen var det dags att köra och bli lite bortskämd.
På min möhippa sålde jag kattleksaksmöss, råttor och kondomer...För dom pengarna fick jag ett presentkort på Chokladinpackning. Idag var det bokat att gå dit!

Åh så skönt det var! Först en rengörande peeling på kroppen sen inmasserad i chokladolja. Mmmm, insvept i plast och filt och lite avslappning. Bebis var det fullt ös på som vanligt.
Fick sen en rengörande ansiktsbehandling och även här lite massage och chokladinpackning. Sen fick jag ligga med det en stund. Åh vad jag njöt!

http://www.spamassage.se/

Efter en helkroppspeeling och dusch får du avnjuta en helkroppsmassage i varm chokladolja. Därefter packas du in i värme och täcken och får en ansiktsbehandling med rengöring, peeling och närande chokladansiktsmask. En god chokladbit avslutar denna härliga upplevelse.

Önskar att man kunde unna sig någon mer massage innan bebis kommer! Där fanns en brum utan sol massage med...åh..

Kommer hem och renbäddar och dammsugar, ringer och ringer. Hämtar lilleman och sen får vi köra in till arbetsförmedlingen. Varför ska det vara så jobbigt. Varför kan ingen ta mig på allvar? Det är inte precis som om jag valt att bli arbetslös. Hade jag haft kvar mitt jobb och inte hela stället avvecklats så hade jag gått på havandeskapspenning nu om en vecka...Suck. Ja, livet är inte lätt. Men en läkartid är bokad nu till nästa måndag, ser ut att bli sjukskrivning. Men eftersom jag har sdr och fler och fler även onda sådana så fixar jag inte denna pressen längre....Jag orkar INTE! Jag orkar inte gråta över detta mer och känna mig värdelös. Jag hatar att bli behandlad som en 15 gravid arbetslös snorunge. (JAG HAR INGET EMOT UNGA MAMMOR, är själv en) MEN...
Jag är 24 år, hade fast jobb och vi hade allt annat ordnat som hus och mitt körkort, gift oss....sen att man behandlas som yngre än man känner sig får man väll ta med en klackspark..

Lagar mat och berömmer min lille kille som var så duktig i stan! Tack Tedden min!
Vi äter när Älskade Patrik kommit hem, LUKTAR GOTT!
Jag är sjukt svag för Patrik tvål han har på sitt jobb, varit utan den nu i 4 veckor, gissa om jag sniffade. Tokig? Nej...
Kaffe på detta sen mös jag med Ted en stund, han pratade med bebisen i magen och den svarade!
Bakar syltmunnar hela familjen och sen krö vi hem till kära Svärmor och Svärfar!

Nu sitter jag här och luktar choklad och mannen min sniffar...Jag sniffar på min man. Ha ha, detta luktsinne!!
Har förvärkar och springer på toa stup i kvarten....sova vill jag nu, men finns inte en chans att bebis vill det.


Varm choklad och grillad korv

på sjön idag! Idag på förmiddagen tog vi med lite packning sen begav vi oss ut på sjön. Det blev pimpelfiske och eld. Ted han fiskade och fiskade. han vägrade att ge sig, HAN SKULLE HA FISK!!!
Han satt med sitt pimpelspö som han fick av Farfar....intill sitt lilla hål (ja alldeles för nära oss för att få någon fisk men det förstod ju inte lilleman) Där satt han som ett litet ljus länge!!!
Familjen samlad samt Krister och Karin. Vi hade det så mysigt med en eld och korvgrillning. Varm choklad som var min favorit och ännu mer varm choklad!!!
Blåste lite, men annars inte så kallt. Tog en promenad över sjön tillsammans med Svärmor och Karin. Gissa om det spände i magen hela tiden. Men under hela tiden vi var på sjön var bebis ganska så lugn.


  

   
Bamsegäddan som Ted tyckte var SÅ SPÄNNANDE ATT HÅLLA!
Själv tycker jag att dessa fiskar är mindre vackra, och tyckte att fisken skulle få simma vidare...men han fick somna in på isen...
 

Efter över tre timmar ute så var det skönt att komma hem en stund och värma sig lite. Efter det var det dags att köra hem till Fam. Dahl och Patrik blev klippt av syrran sin. Gott kaffe bjöds det på! Pratade den stundande festen och spex. Nu blev mannen fin i håret till fotosessionen i veckan ;)


Väl hemma, middag och sen dusch samt magmys. Nu är bebis vild!! Ha ha..Hållt sig lugn större delen av dagen, men nu så!






Som varje kväll

är jag rastlös men ändå trött. Så trött så jag slumrar alltid en stund...sen vaknar man till. För inte kan man hålla kväll redan 19:00? No no, inte en lördag heller. Sugen på sushi men det sket sig ikväll med.Man ska ju inte äta det, eller? Blev en stor påse lösgodis, men inget var gott där heller. En tunga och en chokladbit sen var inte det gott heller. Nu står påsen på diskbänken och godiset kommer stå i skafferiet tills vi slänger det...hmpf.
Gravida kvinna, make up your mind!
F-N. Har gjort mig hallon isvatten. Mmmmm, det ör så gott. Vatten kan jag numera dricka i mängder. Jag var en fisdrickare innan. Drack ytterst lite men nu kan jag halsa glas efter glas. Iskallt ska det vara med.

Härligt att få mysa 4 veckors bebis idag, lilla Nova är så söt. Kul att träffa Johanna & Patrik och hade en trevlig pratstund. Mathandling och middag som idag blev vårrullar, ris och en smarrig sallad. En film väntar mig och maken. Lilleman sover snart och imorgon ska vi upp tidigt och ut på sjön. Sista dagen på Patriks pappaledighet med Ted. Ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen.

Oj vad det kliar

Idag kliar det på mina bröst/vårtgården så det gör mig tokig! Skulle kunna sitta och klia och klia...Magen kliar och kliar..Ha ha ha.
Smörjer och smörjer. Ännu ett steg mot att träffa vår bebis. Det känns spännande och skrämmande.
Igår gav sig inte mina sdr. Fick ont och tårarna rann, jag blev så rädd. Just för att det är långt kvar innan bebis är menad att komma. Men efter en stund gav det med sig och jag gick och lade mig för att slappna av. Somnade gott.
Idag ska vi åka och träffa en liten bebis! Spännande! Sen ska Patrik bli klippt och en del annat. Nu ska jag gå och dra på mig min "bästa vän" mascaran!


Bli bortskämd

av Farmor ska jag och Ted nu. Vi ska köra in till min lilla Farmor och äta pannkakor <3 Mummmmmmma!
Vi får se vad som händer sen....Sovit ganska så bra inatt, men hade ont i morse. Inga Sdr utan mer som värk. Busen sade verkligen Godmorgon idag, hade morgongympa i magen i säkert en timme!


Vår lille kaviarunge för ett år sedan. SOM HAN VÄXT!!!


Det hemska avklarat!

Fy farao, jag hade glömt hur hemskt det smakade....
Körde in till BM, inom macken för att hitta en citron men tyvärr fanns det ingen...Bara att brumma vidare.

Denna varma sörjan är något av det äckligaste jag druckit. Åh, vi var 4 stycken med magar som satt och våndades i oss detta. Jag bad om lite vatten efteråt, först tvekade dom...Men jag sade att en mun vatten kan inte göra skillnad. Fick mitt vatten, annars hade det nog kommit upp igen.

Fick träffa BM Lena och vi mätte magen för första gången.
SF måttet låg på 27. Med Ted låg jag på 29...Såg bra ut.
Blodtrycket var bra och även Urinen. <3 ljuden låg på 152 och det är en pigg liten bebis jag bär på. Känns skönt.

När man kämpat sig genom 2 timmars våndande så fick jag äntligen mitt stick i fingret och Blodsockret låg på 5.8 vilket är bra. Gud så skönt att få skala sin clementin sen och smaska i sig den! MMMMMmmmm, GOTT!
Bokade resterande tider, även ett UL den 28/1. Det längtar jag efter nu. Pratade om mina förvärkar och som sagt, sålänge dom inte gör ont eller fortskrider och blir värre.
Jag tycker det är skumt att det ska spänna bara man går i trappan, men det har inget med hur tränad man är att göra. Bara bra att kroppen förbereder sig lite.

Begav mig ut på stan fast att jag bara hade velat lägga mig ner. Handlade till lilla Nyfödda Nova och gick inom Telenor. Där jag nu äntligen fick hjälp med allt vad telefoner heter! Sen att det var pinsamt kan jag inte rå för.

Idag går vi in i en ny vecka med, V 31 välkommen!!

Magen igårkväll...V 30+
Nu bör du packa väskan du ska ha med till förlossningsavdelningen. På Mamma.nett hittar du en utskrivbar checklista till detta ändamål. Om du vaknar på natten och fostervattnet har gått, är det dumt att tvingas använda tid och kraft på att packa. Var förberedd! Tänk på att man på vissa BB-avdelningar måste man ha med små sockar till den nyfödda.

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.



In och göra Glucosbelastning

Nu ska jag köra in och göra den förbannade Glucosbelastningen. Än så länge har det knappt varit kul att gå till BM. Bara få möten och då ska det bara stickas eller något annat otrevligt.
Efter idag kommer jag ha det värsta över allafall! Hoppas på en ny tid för UL med.
Så jag ska packa min lilla frukostväska och skrapa rutorna på bilen....sen bär det av...


Se upp i backen!!!

TACK SNÄLLA BJÖRN FÖR ALL HJÄLP IDAG!

Besök av Erica, Sanna & Milia. Strök gardiner och sedan var det dags att med svärfamiljen åka ut i backen!
Patrik och Björn var hemma och påbörjade tapetsering i hallen på ovanvåningen. Duktiga Nibekillar ;)

Se upp i backen! Kallt var det med vi värmde oss med Piffs varma choklas och Svärmors lussebullar!
Sen åktes det som bara vi kan! Med stjärtlapp och svart sopsäck. Snowracers och hederliga pulkor. We have it all. Mör i kroppen blev man och spände i magen gjorde det efter att man gick upp och sen åkte ner om och om igen. Fick ta mina pauser, men FAN SÅ KUL!!

   

   

mmmm varm choklasd. Jag som är tokig med chokladdryck just nu med !

Kommer hem och pojkarna jobbar på!


Nu tittar jag och Patrik på förlossningskliniken, jag tror inte att Patrik vill se detta så han ska få datorn att pilla med istället!! Jag ska bara sitta och vila, har ont från och till....Vila nu!

Så var det en grej

visst ja. Bebisen ska ut med, har jag gått och förträngt lite, men tiden går och tiden tickar ner..
Jag har inte funderat så mycket över just smärtlindring. Jag har mest planerat vem som ska ha Ted och hur det ska gå till. Att allt ska klaffa fast att man inte kan styra det. NEJ DETTA KAN JAG INTE STYRA, men kommer nog försöka styra upp det så gott det går om jag känner mig själv rätt.
Vet att både Patrik såklart och Emily ska med. Att dom ansvarar för fotografering och filmning ( ja denna förlossingen ska filmas). Stöttning och peppning. Men just detta med smärtlindring låter jag bara vara. Läst lite om det och jag blir bara avskräckt då.
Lustgasen provade jag med Ted och inget för mig, två inandningar sen ville jag slänga masken...EDA gick inte att sätta på mig då det var det enda andra jag hade kunnat tänka mig. Men jag kommer kanske skrika efter det denna gången med? Vet inte, men tar det med ro. Vet att det gör förskräckligt ont och att jag kommer tjuta och gorma. Men det tar jag då, det är nog det enda som jag skjuter upp någonsin.

Jag har BOAT idag med. Vi har förberett för tapetsering imorgon och jag har boat lite till. Burit ner en byrå i hallen, donat om och om igen med skötbordet och vikt bebisens täcke några gånger. (ha ha ha ha)
Ted hjälpte mig bära upp alla hans sagobäcker med. Alla böcker uppe i bokhyllan nu. Ser ut som en liten sagohörna. Vet inte rikigt vad som fattas i rummet, men ska klura vidare på det nu...
Dagen har gått i ett, mitt på dagen var jag tvungen att lägga mig ner i en halvtimme. Blev bara så sjukt trött och mådde SÅ ILLA. Sen gick det över och jag tog ett tag med dammsugaren. Inte konstigt att Patrik tycker jag är lustig nu.

Tittade igenom skåp ( ja allt sådant ska med ut och självklart ALLT ska tittas igenom) Hittade graviddagboken när jag väntade Ted. Blev fast med en kopp kaffe i barnkammaren och läste.

SEN HAR VI FÅTT HEM VÅRAN NYA VIDEOKAMERA MED! JIPPIE! Så nu ska förlossning och bebisen förevigas i HD. Ha ha ha...Så smidigt att snabbt kunna lägga in på datorn sen. Patrik har provat ikväll och det blev bra! Nöjda med det köpet.

Bokat tid för fotosession med Emily med. Magen ska förevigas med fina bilder. Patrik ska vara med på några och självklart Ted med. (Jag ska ha mutor klara)

Nybadad och inte konstigt att jag är torr som en rostad lökbit så mycket och länge jag duschar...Men det KLIAR och så skönt att lugna ner mina SDR med varmt vatten!



V 30+2 med Ted i magen

Bebis egna byrå

JA!!! Vilken toppendag!

Började med att köra ner och köpa frallor till frukost och det var smaskens! Till det dessa underbara Safari yoggisar...Mmmmmm..
Sen var det vi som styrde mot IKEA...Jag med mina boys och min farfar & farmor. Dom följde med för en liten utflykt och bär/barnhjälp.
Inte trodde jag att det skulle bli ett sådant lyckat besök. Men vi hittade verkligen vad vi sökte samt annat som vanligt.
 
Självklart kom vi lagom till lunch och inte ett besök på IKEA utan köttbullar! Erbjudande denna veckan, 8 st för 16 kr. Mätta blev vi alla och Ted fick sin glass till dessert.

  

Det blev som vanligt lite smått och gott men det viktigaste av allt...
Bokhylla till Barnkammaren där barnen kan ha alla sina sagobäcker. Även jag kan ställa mina som jag fått som Liten. Ska ju vara ett mysrum!
BITRÄDE Hylla

Blev en mycket finare byrå till Bebis än vi tänk, men våran bebis ska ha det bästa!
- Vill du ha den Johanna??
-...ja...nja....men det är ju inte den vi skulle ha...denna kostar mer..
- Vill du ha den???
- Ja....
- Bra, då tar vi den!!!
Gissa om jag blev glad!!!
ASPELUND Byrå med 3 lådor
Köpte även bra lådor att ha i denna fina byrå, doftljus, nattbord till Ted, lampa till Ted, taklampa till vårt sovrum...and so on..
Blev så lyckat! Tänk att det vi ville ha kunde vara bättre?
Något annat jättekul är att vi HITTAT VÅR BADRUMSINREDNING som ska påbörjas till våren!!
Vi blev "förälskade" båda två. TÄNK ATT VI HAR EXAKT SAMMA SMAK??
Detta ska vi ha!!!! Tänk när vi ska åka dit och köpa det!!!
Fika och sen lastade vi in i en tung Pärlan...
  

Gissa om det var gott med kaffe?
Sen levde bebisen rövare i magen hela vägen hem! Vilka sdr jag hade!!
Sen har bebisen fortsatt att busa i magen HELA KVÄLLEN!
Patrik min monterar fortfarande, byrån är klar bara listerna på hyllan sen är det klart! Jag har vekit bebistvätten, myst med Ted (som nu sover på soffan) och pulat här hemma.
  

Ska gå in och krama om min man som monterat hela kvällen, han kan sin sak ;)
Älskar dig Kullis min <3

Boa

Nu har jag nog börjat boa på riktigt....
Dom första bebiskläderna är nu i tvättmaskinen, alla vita neutrala kläder...Kunde inte hålla mig....
Börjat tänka mycket på det nu. Bebis kommer ju anlända inom den närmsta tiden. HJÄLP!
Igår läste jag gravidtidingar i sängen och läste om just boande. Ge inte mig en pensel nu säger jag bara!
Läste om BB väskan och vad man ska ha med sig.
Finns många listor på vad man ska ha med sig, vissa listor överdriver lite kan jag tycka, samtidigt som det är bättre att ta med sig för mycket än att vara där med för lite prylar...Men öronproppar? Hallå?


Födda bilden på Ted! Sååå liten!!
Kameror är prio nr 1! Både systemkamera, liten kompakt digitalkamera och våran HD videokamera som vi väntar på. Kommer förmodligen imorgon. (Våran julklapp till oss alla i familjen)
Hittade ett fynd på REAN. Denna förlossningen är meningen att vi ska filma! Vi filmade när Ted kom till världen men dock inte allt som jag hade velat ha nu. I det ögonblicket så gick allt så fort när han väl ville komma ut.
Kameran är väldigt viktig!

Hygienartiklar och amningsinlägg, sköna kläder och Bebis första kläder och en filt till Pyttet. Bebis första kramis och nappar.

Lite kvar som ska köpas: amningsbh ggr 2? Bebis egna första kläder, blöjor och tvättlappar, salvor, möbler, batterier, fixa telefonen så att jag kan skicka mms, liten bok att skriva upp alla viktiga nr i (ja det kan jag göra nu! i min fylla i gravidbok!!) vilka som ska ringas när bebis är ute!


14 maj, kollar sdr med CTG. Blir inskriven...



I min sjukhussäng (vad jag vantrivdes) Dagen innan Ted kom. Pappa var och hälsade på! FINA PAPPA!

   

17 MAJ i vecka 33+6 hoppsan, Johanna öppen 5 cm. Det blir bebis idag!!! Jag som strax skulle få åka hem, men inte utan bebis iallafall. Foto innan dom spräckte forsterhinnan, och sen tog det fart! Provade lustgas men den masken slängde jag. Tyckte inte om att bli yr! 22:00 kom Ted ut efter 40 minuters krystvärkar.

Patrik får följa med Ted in till BIBA, jag krystar ut moderkaka och blir uppfräschad, sen körs jag med rullstol in till BIBA och får se min gosse ordentligt och hålla honom!!!!

 

JAG LÄNGTAR efter den känslan igen! Få hålla vår nyfödda bebis i famnen.
Samtidigt som det känns lite som panik i kroppen, jag vill ju vara gravid lite till för vi har ju bestämt oss för två barn och detta är ju sista gången jag kommer bära ett barn! HJÄLP! (Om vi inte skulle ångra oss, det kan endast tiden och vi veta)
Ja, det snurrar mycket i mitt huvud nu som sagt...
Nu ska jag gå och tömma diskmaskinen och sen skriva i min gravidbok...

Knack knack

vem där?

Årets andra dag har gått fort och jag har haft sammandragningar titt som tätt. Kvällarna är "värst". Kan inte fatta att det ska spänna så hela tiden?

Idag har Patrik tränat med kollegan Björn och jag har haft två busungar här. Ted har lekt med kusinen Erik och jag ställde upp som plättemamma. Bakade plättar till pojkarna och när dom lekte fint så passade jag på at städa ut julen i vårt sovrum. Ett rum av alla rum klara. Tempot har man fått dra ner på. Björn bjöd på Thaimat och sen efter det avnjöt vi en god kopp kaffe. Ted lekte med sin nya Robot. Jag gick ut i kylan och promenerade min runda och sen in i en het dusch. Dushade så det blev imma i hela badrummet. Så skönt! Sen har jag rensat bebiskläder lite och läst Gravidtidning och filmat bebisens bus i magen!



Vi har nu på allvar börjat diskutera hur vi ska ha det här hemma. Vi har inget stort hus och vi funderar och funderar. När ska vi åka och köpa det sista i möbelväg vi behöver och vad ska vi ha? Planerat ikväll och just nu känns det som om det kommer bli bra! Är ganska så säkra på vad som ska handlas på IKEA på måndag och vad som mer behövs göras innan bebis kommer.

Härligt var det att kolla igenom Teds bebiskläder! Sorterade pojk från neutralkläder. Kommer tvätta neutralkläderna innan bebis kommer och vika fint i lådan. Håller på att sortera storlekar med. Blevså rörd när jag hittade en liten pyttemössa som Ted hade som nyfödd! Samt två tröjor och två bodysar, några byxor mm som har minne med sig! Åh vad underbart. Satt på golvet och tänkte tillbaka!

  

  

Magen var helt sned efter att jag legat på sidan en stund, bebis ligger ju på höger sida. Visst syns det?


Gott nytt år

Ännu ett år har gått....Nu ser vi fram emot 2010 och alla glada överraskningar som väntar detta året. Ett nytt Årtionde, ett nytt Decennium. Nya utmaningar och prövningar. Nya glada minnen och ett år fyllt av kärlek.

2009 var för oss ett bra år såklart. Mycket bebisar som föddes och ett litet Pytte började gro i min mage. Vi gifte oss och var på smekmånad twice.

Det nya året sköts in i fina vänners sällskap och med god mat och busiga barn.
Tack Erica, Andreas, Emily & Niclas alla barnen och till mina fina pojkar för allt. Kvällen gick så fort, timmarna flög iväg. Slutade med en SKÅDESPEL utan dess like av bebisen i mage. Vid läggdags så gav Bebis pappa en visning av sitt disco i mage och den festen som det bjöds på där. Ted somnade i sin säng med Tarzan i bakgrunden.
   

   

   





  


Idag har vi gjort absolut ingenting! Så skönt! Bebis har varit vaken mycket idag, men idag har man ju suttit ner mycket och därav en pigg bebis. Nu går traditionfilmen som vi ser vart år, gjort sedan jag var liten och Pk sedan han var liten...Ivanhoe. Riddare och unga jungfrur. Mat har vi smaskat i oss och vi får se om det blir en 1 januari promenad idag. Vi tar eftermiddagen och kvällen som den kommer. Har ju lite smällare kvar med ;)


RSS 2.0