Drömma sött

Nu ska jag efter god grillad mat försöka sova gott, drömma sött. Har scrappat lite ikväll, medans Ted tittade på Jurassic Park. Klippte ut lite fler bilder, och klistrade in. Det är det enda som surrar i huvudet på mig ikväll, vårt bröllop. Längtar så jag blir tokig!! Just idag längtar jag så jag vet inte var jag ska bli av...


Mötet med fotografen var så häftigt, vi har verkligen bokat vår fotograf. En sak att stryka på checklistan....
Vad ska jag nu hitta på?

Ny canonbebis.


Denna nya Canon kommer dimpa ner i min brevlåda/post denna veckan som kommer!

Längtar efter min nya bebis!!!!!


Canon Digitalkamera Powershot A590IS

  • Bättre
  • A590 POWER SHOT
  • Artnr 56321

En 8,0-megapixels sensor registrerar dina bilder med tydliga och klara detaljer. Med objektivet med 4x optisk zoom kan du ta bilder på avstånd med perfekt kvalitet. Canons DIGIC III-processor reagerar blixtsnabbt och ger superb bildkvalitet. LCD-skärmen på 2,5 tum är perfekt när flera vill titta samtidigt. Det finns 19 olika fotograferingsmetoder från helt manuell kontroll till enkelt läge, och speciella motivprogram som Solnedgång. Det finns ett komplett sortiment av tillbehör som t.ex. vidvinkel- och telekonverterobjektiv.


 

Prestanda

CCD Effektiva pixlar8,0 megapixel
Bildstorlek max3 264 x 2 448
Objektiv/motsv 35mm5,8 23,2/35 140
Zoom optisk/digital4x/4x
FokussystemAuto/Manuell
Närgräns norm/makro5 cm i makro
LCD-skärm/pixlar2,5/115 000
LagringsmediaMinneskort


Jag längtar! En liten kompakt kamera att ta med sig överallt....kan inte kånka på min systemkamera överallt.

Mötet med fotografen gick över mina förväntningar! Han hade hela ovanvåningen som Fotokontor! Massa gamla kameror! Arkiv, sorterat och organiserat. Han började fota med diabilder. Då kan alal förstå hur länga han har fotat. Tack vare Lena min jobbarkompis kommer vi få en fotograf från fm då vi tar våra porträtt bröllopskort, sen resten av dagen. Jippie!!! Han visade bilder, och vi blev båda imponerade. Säljer bilder till allt möjligt, så kolla i tidningarna vem som har fotat, kan vara Johnny Palmer, vår fotograf! Bestämde att vi ska höras av i Maj, då vi ska ut och reka platserna, där vi ska fota. Samt visa kyrka och festlokal. Visade checklistan och det tyckte han var bra! Han har fotat bröllop förr, men inte digitalt. Fotat digitalt i 3 år. Kommer bli toppen! Han såg ut som en riktig fotograf! Trädgården visade han med, vilka växter! Mycket trevlig och tillmötesgående, förstod min nojja som Patrik bara skrattar åt! Ha ha ha, ska det vara så ska det vara bra! Kommer ha sin bärbara med sig så att vi kan godkänna bilderna på plats. Jag ska knåpa ihop, tills maj månad nästa år. Lite bilder med poser vi vill ha! Det är kul att plocka ihop!

Jag och Ted har varit ute i trädgården nu i eftermiddag, tömt klart poolen och krattat rabatter. Patrik förbereder för grillning!!


Fotografmöte

 Miss J

Helgen har varit underbar! Nu är vi snart alla tre klara. Jag ska bara printa ut lite bröllopsbilder. Jag och min blivande make ska in och träffa vår fotograf i Hässleholm, lilleman får vara hos min Farfar och Farmor. Lite nervöst, hoppas at det går bra och att han visar fantastiska bilder. Har ju såklart min checklista klar med!

Önskar Josefine med familj all lycka denna dag! igår gifte hon sig och bilden som finns än så länge är så fin! Hon är så fin! Nu längtar jag efter fler bilder!!! Grattis Nygifta Frun!!

Första testet klart

Fick 10 poäng av 18 möjliga på första Matte B testet. Var nöjd att jag fick rätt på 10 st!! Att jag faktiskt fattade dom 10 uppgifterna. Quite happy with myself. Nu håller jag på med Sannolikhetsläran, väntar på Emily och kollar in Bröllopssidor.


Måste göra en liten bildihopsätting till vår fotograf med. Förklara vad vi menar med "Real Life wedding".
RLWs Kate and Josh Swinneton church

 Hur vi vill att bilderna ska se ut....Så petnoga...sååå petnoga. Men....i slutändan kommer det bli sååååå bra!
Har så förbaskat ont i ryggen av att sitta stilla vid datorn bara. En kudde i ryggen gör susen en stund.

Sovit som en prinsessa!

Åh, jag har verkligen sovit gott inatt! Så gott så att i morse när larmet tjöt så snoozade jag bara en gång. Kände mig pigg, fast det hade varit störtskönt att ligga kvar i den varma sängen! Kokade kaffe och sen väckte jag min lillfis. Vi var så tidiga så idag körde vi en "raggarrunda". Lyssnade på AC/DC i bilen och Ted sjöng med för fullt! Thunder!!!

Idag blev han lite lissen, inte först men det var något nytt trick han provade idag. Jag har lämnat in NKB test två en gång till. Tittat igenom svaren, konstigt för Eva (min lärarinna) har inte svarat på test 1 än? När ska hon göra det? Jag fortsätta med Matten nu. Googla på X & Y. Eftersom det första testet innehåller just det, en repetition av Matte A. Pust.


The dress of my dreams

Igår efter jobbet sov jag hela kvällen (både jag och Ted). Helt slut och kunde inte hålla ögonen öppna...Vaknade 21:00, gick upp och sov hela natten...Snacka om trött.

Vaknade och idag har vi storstädat! I helgen är det annat som ska göras, trädgård, överraskning, kalas, träffa fotograf...
Blev riktigt fint här hemma. Åt mat och sen blev jag skjutsad till jobbet. Kom och hämtade mig med 21:15.

Väl hemma skulle Ted inte sova....men efter att jag duschat, ville han sova och somnade på två röda. Han ska ju upp imorgon till dagis. Imorgon ska jag kolla igenom NK, och sen kommer Ems. Vi ska ta ett ryck med matten.

Bröllopsnytt!
Bokat om med fotograf Johnny ist för fredag kväll då vi ska på Ellens 3- års kalas blir det söndag 12.00 ist.

Fått mail av Vera, ang brudklänningen. Hon försöker hitta den enklaste metoden att skicka en brudklänning. Inte det lättaste. Vi ringer nog varandra imorgon så att vi kan prata. Hon vill att jag ska komma, hi hi. Lite svårt bara. Jag ska höra med ICA posten imorgon vad dom tycker. Eller ringa MB kanske?

Nu är jag Kullis kelen...

Godmorgon

Ännu en morgon...trött är jag. Men det ska bli skönt att slippa jobba ikväll. Vara hemma och hinna träffa mina fina pojkar. Drömt om klänningen inatt..ha ha ha. Nu ska jag cykla!!

Grattis Sis 20 år

Johanna drar i kläder som vanligt så fort hon är inne i HLM...Eller där det finns affärer. Idag blev det:

Jeans (Vero Moda) mörkblåa.
Skjortklänning (H&M) svart, lite kortare höstmodell. Så grann!
Öronhängen (lila)
Armband ett till mig och ett till Lillasyster (silverberlock med hjärtan, ett i strass)

 
Presenter till syster:
Armbandet
Lila sjal (som hon tydligen tänkte köpa igår)
Ansiktsmasker
Läppglans
Diadem

Jag rantade runt på jakt efter jeans till mig själv, inte köpt ordentliga jeans på för länge. (Linas presenter var så lätta att hitta, hon är ju som jag)
Inget på H&M, provade nog alla jeans där fanns. Gick in på Vero Moda, bra ornding på alla jeans tyckte jag. Stod precis vad alla olika sorter fanns (jag kör med bootcut)
Tyckte att storlekarna var lustiga....Inga strl 27 eller 28....Jaha, tog en 34...Fö liten, på sneppet...nej tänkte jag. Vad är detta? Blivit så tjcok över sommaren? Nej, tog en 36 a. Passade. Jag var så fräck (som jag är) att jag frågade i kassan, hon lugnade mig och sade att den minsta dom hade var 32. I den sortens jeans...Jag kunde pusta ut, och alla som hade lyssnat och köade bak mig fnittrade. Ha ha ha. Så går det om man köper jeans för sällan. Men jag tycker det är roligare att köpa små toppar, eller kjolar. Jeans ska verkligen sitta PERFEKT.
Nöjd och glad så trallade jag till Matte B träff.
 Lös detta....

4+6-1*10+3 Dividera detta med
23-4+(5*5.6)= ?

Jag blir så stolt för innan denna träffen hade detta varit grekiska för mig. Om man inte räknat matte sedan gymnasiet.
Men nu kan jag!!!!!!
Någon som kan lösa det? Rätt svar får ni imorgon...
Träffen var intressant, och ett måste för mig. Annars hade jag inte fattat allt genom att bara läsa i boken. Han gick igenom grunderna i Matematik, samt Sannolikshetslära. Sannolikshets lära är inte lätt när man komplicerar till det. Men det ska nog gå! Bara jag ger mig tusan på detta.

Bytt med Martina imorgon, skulle jobbat kväll (13:30-21:15) men jobbar 7 till 15:30 ist. Gud vad skönt, dessa långa kvällspass är så tråkiga. Känns som om man är där hela dagen. Sen imorgonkväll ska det pluggas matte och nkb.

Kalaset var trevligt, inte lätt att ha kalas i en lägenhet...liten sådan. Men det var mysigt. Ted var lite rastlös bara. Syster blev glad för presenter...Får jag någon nästa år nu med? Hint hint...
Bjöds på kaffe och jättemuffins, eftersom jag ville ha fika. I bilen på väg hem hade jag och Ted disko.
Boomba, Thunderstruck, Everybody dance now, Summer of 69, Vallhallarock, Avanged Sevenfold...
Ted tittar på tv med Pappa nu, Matrix. Det är två tv-gluttare det!!!
Jag har kollat mailen såklart....


Bröllopsnytt!!!


Klänningen kommer skickas till mig, hon undrade hur jag vill ha den skickad? Hm, postförskott...eller postbrev. vad ska man svara på det. Att den betalas via nätet är ju rätt så självklart. Jag skrev att bara hon skickar den så att DEN INTE KAN FÖRSTÖRAS PÅ NÅGOT SÄTT. Hon skulle kolla priser....Spännande. Så fort hon packat ner den ska jag skicka över pengarna.

Nu ska jag hoppa i Bingen. Kommer slockna som ett barn efter en födelsedag...Så trött i huvudet så det känns som om ett vildsvin har hoppat jämnfota 50 ggr i huvudet på mig.....


51 år gammal

Underbart att få träna igår! Men märker hur snabbt man tappar....Jag skrattade mest åt mig själv när jag kämpade med 5 kilos hantlar...
Kaffe hemma hos mig sen, jag och Helené. Mysigt! Inte ofta man träffas en snabbis och hinner prata, oftast drar barnen i en. Mamma hit och mamma dit. Tack Hönan för den kaffestunden!
In i duschen, sen på kalas hos Farmor Ingrid som fyllde 72 år igår. Hon fick en stor blomma!! Blev så glad.  Patrik och Ted kom efter Dreamhack mötet. När han kommer hem från Dreamhack är det 1:a advent, så jag och Ted ska julpynta på lördagen. När Patrik kommer hem så är det julfint, ska nog hyra in Farfar med som är tokig med att pynta!!
Vi fikade och drack farmor goda kaffe, sen pratade vi lite om bröllopet. 
Farmor berättade att hon har sin klänning, slöja och handskar kvar!!
Hon ilade upp på vinden....man hörde hur hon bökade uppe på den gamla vinden. Ner kom hon med allt!
Handskarna ska jag låna på vår dag! Jättefina, korta handskar i spets!!! Grymt fina, och gamla. Nästa år fyller dom 51 år! Så nu har jag något gammalt med. Slöjan var med superfin, men där var hål på den. Vet inte om vi kan få det lagat...? Farmor ska kolla runt, jag med. Sen vet jag ju inte om den passar till klänningen? Det var kul att mannekänga! Blev många knasbilder!
Väl hemma sen sent så somnade jag och lilleman på ovanvåningen....

Upp tidigt idag.....Ted ilade in på dagis, jag till jobbet och slet till 13:00. Hämtade lilleman och cyklade hem. Ted tycker det är så mysigt att cykla! Jag med, jag älskar att cykla! Vad hade jag gjort utan min cykel, som jag haft sedan jag var 13 år? Väl hemma är Kullis hemma, genomförkyld...lite nyheter och goda sådana. Alltid kul med roliga nyheter!!!!  Pojkarna tittar på tv....jag har varit inne på fronter, men fortfarande inte fått någon kommentar. Sen kollade jag min mail...Glada mail! Nu ska jag piffa till mig, in till stan och shoppa..sen till skolan.
Efter det blir det kalas ikväll hos syster min som fyller 20 idag!!!!! HURRA!!!
(BILDER KOMMER IKVÄLL)


Bröllopsnytt!!!



LYCKA!!!!!
kLÄNNINGEN ÄR MIN OM JAG VILL HA DEN!
  Det enda vi ska bestämma nu är frakt och betalning. Hon är supertrevlig, och supersöt. Mailade bilder och hon är så fin i klänningen. Jag ska bära den med stolhet, precis som hon gjorde. Pirrar i magen, nej när den väl kommit hit så ska jag smuggla iväg den till ett säkert ställe....(Farmor och Farfar) Ingen, absolut inte Patrik skak få sen den på....(kanske några töser jag har i tankarna som ska få se) Men INTE HERR K. Sen ska jag inte ha den här hemma, har ingen stor garderob att ha den i. Sen skulle jag bara springa med den på hela tiden. Ha ha ha...Vad jag längtar.

Pratade med Blomsteraffären igår med vid köpet av Farmors blomma. Ja, alla som  känner mig vet ju att jag inte kan vara tyst. Så jag började babbla på om brudbukett. Frågade om Ranukler...finns inte i augsti, pioner....nej tyvärr. Så jag får spåna vidare. Vet att jag ska ha vita rosor och röda, samt en annan fyndig sak, pärlor i dom röda rosorna, vitt tunnt silverband lite över buketten. Själva stjälkarna ska vara invirade i vitt sidentyr, med vita knappar, precis som min klänning!!! jag är så ju bara så fyndig!! Men en annan blomma funderar jag på.....har i trädgården och farmor har tusentals...Den fyndiga grejen i buketten är en gammal kärlekshistoria...
Alla minns väll första gången man fick en blomma av sin älskade? Jag minns det så väl...
Patrik hade lämnat den i min lägenhet.....han jobbade kväll och när jag kom hem efter skolan hade han som vanligt sovit över i hemlighet. På bordet stod ett BONZAI träd...med ett fint kort. Vet ni vad det stod?
Tack för inatt!
Puss och Kram
Din lille Trollkarl!!
Fint och så fyndigt!!!!! Så i min brudbukett kommer det att finnas av kvist av ett Bonzaiträd...


Ringt Sundbyberg

Nej, jag kunde inte hålla mig. Vänta på mail, kände på mig att jag måste ringa. Tänkt om det är någon som jag som oftast inte svarar i mobilen?
Men Vera svarade, klänningen är inte såld! Jag har första ching, om inte någon tokstolle ringer och bjuder högre. Men med tanke på frakt på tror jag inte det...Dem höll på att flytta, fick förmodligen bredband ikväll. Då skulle hon maila över fler bilder på klänningen när hon har den, samt lite mått. Storlek 34, men den var insydd. Ska nog gå, den jag provade innan samma märke Sincerity var med strl 34. Annars känner jag en supersömmerska!!
Frågan är bara hur en sådan här affär ska gå i lås? Hur ska den fraktas? Hur och när betalar man? När jag fått klänningen såklart, eller?? Hon ville att jag skulle komma och prova den, nja. Tror inte att det är möjligt att köra till Sundbyberg för det...
Nu ska jag på AVD möte.....tar cyklen och far iväg!!


Början på veckan

Måndag och för många en väldigt jobbig dag. Kommer ihåg när jag gick i grundskolan, då jag våndades söndagkvällen för måndag morgon. Men med tiden så är inte just en måndag så hemsk.

Idag hängde jag tvätt i ottan, sen lämnade jag lilleman på dagis. Gick bra idag, och det känns så skönt. Ted har liiiite svårt för att ta det steget in på dagis bara. Pussen och kramen gick bra idag. Jag körde hem, kändes som en höstmorgon. Satte på kaffe och började med del 2 i Naturkunskapen. Redan läst det mesta och antecknat, gjorde testet. Och ska fortsätta pilla med det nu, kolla igenom svaren och läsa på det som jag förstår lite mindre. Det som inte är helt klart i mitt huvud.

By tha way....för att prata lite om vårt stundande bröllop...Jag har hittat "den" till ett SUPERPRIS! Jag trodde inte mina ögon när jag såg annonsen. Hoppas bara att hon svarar och kan skicka den till mig. Alla fattar nog vad jag pratar om. Förälskade mig först i Sincerity 3282.
 3282...Som jag provat...

Provade den, och den satt som en smäck, ville inte förhasta mig. Kändes som om det ändå var ngt för mycket, och något som fattades. Låter knäppt. Låter som en kärlekshistoria....Men sedan i våras har jag spanat in två andra klänningar, mest den ena. Tycker att dom är alldelles för dyra att köpa i affär. Men idag hittade jag en tjej som ska sälja, använd denna sommaren, och det bästa...? Till ett SUPERPRIS!!! Den är såå underbar!!

Lite senare

Middag hos Svärmor och Svärfar, hela klanen samlad! Alltid lika kul...Säger som Thomas sade för inte så längesedan när Helene svängde in på gården, stannade deras bil:
- Åh jag får ont i magen...
Ha ha ha, det är ju en del ungar, men olika viljor...
Idag bjöds det på Potatis, grönsaker, god sås och knageben. Köttet avstod jag från, som vanligt...


 Tjuvsmakar....

 Galna Puff (tv) & Piff (th)
Som vanligt många skratt under middagen.....inget vi ska ta upp här. Helene har sjukt rolig humor!!!
Jag kan börja skratta bara av att se henne flina....så som bara hon flinar, eller Lillebror Patrik, för dom är sååå lika!!
Katarina är den såååå omtänksamma, mamma till alla. Hon är så snäll och är världens finaste Duracell kanin!
Jag diggar er flickor!!!

Kändes vemodigt att köra till jobbet, 15:45 till 21:15. Men kvällen flöt på bra!!
Väl hemma så har Patrik gjort mat....HAR FÅTT EN SÅ SÖT LITEN LAPP:
Plugga hårt imorgon snäckan, så ses vi.
Kramar och pussar
Din lilla Erica

Åh, tösen, vad glad jag blev för den lappen. Saknar tösen min. Vet inte hur jag ska hinna med allt som jag ska göra imorgon?? Plugga, möte, träna, kalas...Men det går säkert!!! Patrik är i duschen...ska hoppa på honom. Ny duschad Pk är det bästa som finns!!!


Bjuder på en bild från igår...Patrik, Ted och Dennis skjuter med Soft air gun....Patrik är som ett barn på julafton!!!
(Ted håller i sitt paintballgevär) Idag blev han ännu gladare då han fick en lasersikte av sin Far.
Som även han ser hur det glittrar i MIn Patriks ögon!
 

Myshus

I fredags hade vi bott ett år i vårt fina tomtehus!!! Ett år, jisses vad fort det går. Vill aldrig flytta härifrån!!!

 Bokade rum för Bröllopsnatten igår!!! Anders visade många rum, men vi tog det första han visade. Ville ha med toalett och dusch....så gammaldags och mysigt. Blev "Ullas Härlighet"...himmelsäng, sköna täcken, fint badrum, lantligt....Åh, den natten längtar jag efter! Han var mycket trevlig, och tillmötesgående. Han har ju redan fått in bokningar för nästa sommar, så det gäller att vara ute i god tid. Nu har jag prickat av det från min lista...ha ha .

Lördags eftermiddagen innehöll matte B plugg med Ems, samt magfotografering! Vecka 18 igår, och magen på Ems bara växer och växer! Ted somnade tidigt för en gångs skull....det firade jag och Patrik ( låter sjukt men sant). Såg den nya Mumien filmen "The tomb of the dragon emperor" Jag blev såå besviken, tacka vet jag 1 an och 2an. Synd att man längtat efter den filmen så, och sen blir man så besviken. Men vi tog en paus mitt i filmen och hittade på bus istället..


 Denna är bra iallafall! One of my favourite!

Idag har vi haft söndag, mys hela förmiddagen. Sen har jag som vanligt städat....Patrik har eldat och Ted leker med Ellen. Nu ska vi på middag hos Svärmor min. Sen ska jag jobba 16:00-21:15. Mindre kul, men ett måste. Kul att jobba med favvisen Fikreta!! VI ÄR ETT GRYMT BRA TEAM!

Bjöd upp Patrik till dans....vi dansade och pussades. Medans vi gjorde det slängde Ted och Ellen lera i min systädade hall...Patrik var söt och tog fram dammsugaren...Ha ha ha. Nu ska vi brumma!!!
Ska bli kul att få sig några skratt idag....träffa Svägerkskorna ju..alltid kul!
 Helene (Toastmadame) Dahl! Våran lilla Piff!!!!

Lördagsplugg

Inte alla som är förtjusta att gå upp en lördag (nej inte toktidigt) och plugga. Men jag lyckades med hjälp av Martina igår få in Louise till idag för mig (7.00-13:45). Blev en semesterdag som rök, men jag har ju bara haft tre veckor i år...så jag har ju att ta av. Känns som om skolan är prioritet nr 1. Förutom mina pojkar såklart! Jag har skrevit över allt i mitt nya NKB block, ser snyggt ut. Samtidigt som man skriver så fräschar man upp minnet! Sen har jag börjat räkna!!!! Går hackigt, men det går minsann! Nu har jag kollat in första testet i Fronter på Matte B, samt spanat på test två i NKB.

PLUGGA VIDARE SOM GÄLLER!!
Patrik och Ted leker med patrik nya soft air gun...hm...Sen har min Patrik ordnat en miniräknare till mig med....Så nu kan jag släppa det att behöva köpa en ny för 400 kr....Ta ta


Affärer

Åh, jag åt bara frukoset sen körde jag in till stan. Handlade nya jeans till Ted, ny cool luvjacka samt en höstjacka i grötn och brunt!! Sen provade jag jeans på H&M, hittade inga...men en svart tunika, klämmor, strumpebyxor och en vit basic plagg tröja....snygg med min svarta väst till...Måste vara fin nu på skolträffarna. Jag funderar starkt på att ta ledigt imorgon och plugga....Matten ligger man efter i nu för träffen var så sen som torsdag. Ems kommer imorgon eftermiddag och pluggar matte med mig!! Kul!! Känner att det rä viktigast just nu...undrar om man kaqn få ledigt och få in någon till imorgon? Jag börjar jobba 14:00 idag..till 21:15...Segt, men det går an. Ska ju snart inte vara kvar.....Såg en ambulansbuss idag....Tecken var dag känns det som! JAG LÄNGTAR TILLS JAG FÅR KÖRA AMBULANS OCH RÄDDA LIV. Bilen framför mig körde på en ekorre idag på väg hem från stan, den låg och sprattlade på vägen. Jag körde vid sidan om. Det gör ont i hjärtat när man ser något sådant....

 

Matte B

Pluggmöte med Nana, hämta boysen. Träffade Helene och Trille snabbt sen lämnade jag Ted hos Farfar....
Jag och Ems samt lille Bim körde in til stan för skolshopping! Körde barnvagnar.....fin vagn Ems hittade! Den blir bra!!!

Köpt massa skolsaker....Matte B verkar svårt....men tillsammans fixar vi detta Ems! Vi ska ju bli Syrror!!!
SSK Johanna Kullberg och SSK Emily Byström!
Glad att jag har en vän som Emily, som man kan prata om allt med. Bim rörde sig lite i magen på Maxis parkering!
Efter tråkigt mattemöte så körde vi till MAXI! Letade upp en linjal, men hittade ingen miniräknare...Lite mat och tittade på böcker. Pratade bröllopslåtar i bilen på väg hem. Har rätt så klart vilka låtar vi ska ha, bara den Emsis ska sjunga som vi inte helt har bestämt. Men Emily fick en snilleblixt, en låt med en sångerska som vi alltid lyssnade på i "Unga dar".
Hem till Svärmor på kaffe, Ted sov. Pratade massa och Lennart stekte korv. Ha ha ha, hämtade Patrik 21:00 på NIBE. Hemma och det rä skönt! Packat upp allt, pratat kläder till Ted som vi ska köpa...kanske imorgon vi får se hur vi hinner. Nu ska jag fortsätta pilla med mina nya pennor och skriva lite NKB. Mysa med mina boys!!!

Bokat träff med Ubbalt Gårdshotell på lördag!
Bokat träff med fotograf Johnny fredag V 35. SPÄNNANDE!!!!
Så nu är det check!!!


Vakna min Snoddas

Åh, kunde inte väckt Patrik på ett bättre sätt idag (jo ett annat =) Överraskning!!!
Han liksom jag älskar överraskningar!!! Nu har vi druckit kaffe och pratat bröllop....Kullis kan överraska han med. Sjukt vad man blir kärig när man inte ses så mycket. Pussas mycket! Se om jag orkar hålla mig vaken till ikväll nrä han kommer hem. Nu ska jag dra på mig vettiga kläder och brumma hem till Nana. Plugga lite tillsammans!

Stlig som få! And I looooove H I M SOOOO!

Med kaffet i ena näven

Vaknade, gick ner och tog fram kläder till min lilleman. Han var så duktig i morse! Tog med Maja, Snurre och Skutte i bilen på väg till dagis. Dom fick snällt stanna i bilen, och Ted ville vänta på Rami såklart! Men fröken Ulla lockade med "hundvalparna" och då ville Ted leka. Fick kramen och utan gråt kunde jag köra hem igen. Med gott samvete, koka en kopp kaffe och hunnit läsa det mesta inför vecka 2. Bara Ph kvar. Kul att denna delen fattar jag lite bättre!!
Patrik sover gott än, klockan är bara 9:15 och jag har hunnit med mycket av läsande idag. Samtidigt som jag hade Racheal Ray i bakgrunden....Nu ska jag inom Fronter och svara på lite frågor....i test 2.


Bebis pickar


Emily i V 10. Den vackraste gravida kvinna jag sett!

Tack vare Emilys glada röst, tack vare att hon berättade om "BIMS" bus i magen nu. Bim "pickar" nu nämligen!!!

Till lille BIM.
Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten människa
som ingen förut mött!
Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är så sällsam klar.
Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma...
Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt växer fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.


Tack vare dig Bim så fick jag 15 rätt av 21 möjliga på första testet i NKB. Det ser jag iallafall som ett godkänt (kanske VG..Nja..då skulle man nog ligga på iallafall 18..), i vilket fall som helst så är jag nöjd över att ha läst i två dagar!! Jag ville chansa....jag är så glad att jag lämnat in det nu. Funderar på att göra det en gång till, men tror att jag väntar på Evas kommentar. Spännande att få betyg igen.
Tack vare Ems så orkar jag köra till Matten imorgon.....vi två nötter ska nog slå våra kloka huvuden ihop!

Gotta sig i IKEA katalogen

Åh, ja du lillasyster. (Hon var så stolt över att hon fick den igår) jag gottar mig med i IKEA katalogen för 2009 nu!!!!

Funderar på dessa garderober...Tittade på dom förra veckan då jag var där...


PAX GARDEROB med skjutdörrar, trots att det är skjutdörrar ser dom lite lantliga ut va?
Såg även att det fanns Ranukler (inte denna bilden då) som jag funderar på att ha i min brudbukett....En söt rosa vas till kanske, eller en vit....till sovrummet. Mätt och haft mig i sovrummet nu i eftermiddag....Vet inte hur vi ska få ihop det? Ted tittar på barnprogram nu, äter fruktsallad..Sen ska han nana. Jag ska göra testet...

Me and my Love

 
För en pyttestund  sedan...jag och Min Kullis!
Patrik och jag hann med en kopp kaffe, dusch och nu har han traskat till busstastionen där han blir upphämtad av jobbarkompis. Åh, han är så hot i sin workeroutfit. Kommer sakna min Pk såå idag!!! Jag ska iväg på Personalmöte nu....Sen ska jag hämta lilleman. Får se vad vi hittar på ikväll, men jag ska iallafall skicka in testet ikväll. Sen prova göra det igen imorgon då Ted ska på dagis. Men ikväll får jag busa med lilleman medans han är vaken. Försöka somna honom i tid ikväll för imorgon ska han upp!

NKB




Börjar med allvar idag! Läst och läst och det känns som en stor gegga! Oj oj oj. Atomer, protoner och elektroner. Hur ska detta gå in i mitt huvud? Gick upp och Ted fick frukost, sen umgicks han med Pappa sin och jag läste. Antecknade och läste. Dags att cykla Ted till dagis 11:00. Hem och ge sig på detta, logga in i Fronter och kolla på veckans Test som ska göras. Bara att prova vidare. Tänkte att jag skulle försöka skicka in det första testet idag? Hm...Vi får la se hur det går? Patrik tittar på film, vill bara krypa ner hos Snoddas min. MEN ICKE! Har man get sig tusan på något så. Izor ligger och spinner på tornet och jag ska fortsätta med mitt pluggande.

Delmål:
Kursens innehåll är uppdelat i fem delmål, se nedan. Varje delmål avslutas med en inlämningsuppgift.

Delmål

Innehåll

1

Fördjupade kunskaper om några grundämnen, kemiska föreningar och viktiga kemiska begrepp som används i vardagslivet. Samt introduktion till ellära och magnetism i vardagslivet.

2

Levande organismers byggnad och funktion från molekylär nivå till organnivå. Livsstilens betydelse för hälsan.

3

Genetik och modern genteknik samt etiska synvinklar.

4

Naturvetenskapliga teorier för livets uppkomst, villkor, utveckling och mångfald.

5

Du skall ta fram information om aktuell forskning som behandlar användning av naturvetenskap och teknik i samhället. Materialet rapporteras skriftligt.


Skitkorv med

En jobbetisdag....Kommer hem och känner inte för att göra något alls.....Tvättar och dammsugar ändå. Ted leker lite och sen spelar vi poker. Pappa drar med mig och Ted in till stan för att hälsa på Moster Lina. Lagade mat och pratade. Lilleman trött, men 22.00 går Pappas 740 hem igen. Tedden somnar på två röda....tur att han inte ska vara på dagis förrän 11:00 imorgon. Då ska jag ta tag med NKB. Tittat lite på det igår och nu. Provat att göra det första testet.....gick sådär..men inte lämnat in än. Vill vara supersäker. Kemi avsnittet är inte kul, men what the hell....värre kommer jag vara me dom. Jo, just det. Loggade in på Fronter....läste lite om MATTE B, vad som ska gås igenom. Till min fasa, statistik,  x och y.....vad är 3.5 ggr 6.8? Jisses, jag vill bara dra väck allt håret från mitt huvud. Jag sitter här och bölar i ren panik, hur i hela friden ska jag fixa detta? Lättare om man får hjälp kanske? Lättare när man får boken i handen och läsa lite. Än att bara gå in och titta på alla testfrågorna. Eller som jag inte skulle gjort, kollat på INSU. Usch, just nu vill jag bara läsa till något helt annat där jag slipper MAB. Åh....HJÄLP! Ems...du och jag på torsdag, hoppas att du är en hejjare på Matte honey. Vad ska jag göra annars? Terra Pappa min? Låt mig läsa Eng C eller Svenska C ist??? För dom ämnena tycker jag sååå mycket om....Shit. Ska lägga mig i sängen nu och läsa på Kemi. (Suckar)




(By the way)

Igår gick det bra på första mötet med NKB. Känns som om den första tiden med att komma igång, planera och hinna blir tufft men klara det ska jag!

Möhippa

Måndag 080817

Jobbedag....tidigt. Trött, men for upp som ett skott när klockan ringde. Rätt så utvilad ändå...Kaffe och sen bar det av. En dag som gick i vanliga rutiner. Tröttsamt....så tröttsamt. Men ikväll börjar skolan Naturkunskap B. Kommer nog kännas liiite tufft att läsa, jobba, träna, umgås, vara mamma, planera bröllop.....Hm. Mne jag tror att det ska gå. Får ta en ride nu i höst med det mesta. Så fruktansvärt trött efter denna jobbedagen bara. Ted tittar på Dinosaurerna, jag ska krypa ner i soffan hos lilleman. Sen är det in till HLM, Farmor och Farfar sen skolan som  gäller. Kommer somna tidigt ikväll igen känns det som....


Söndag 080817 SISTA SEMESTERDAGEN.
 
Suckar lite för det....känner inte alls för att jobba igen.
Gick upp och ini duschen, fixade här hemma sen väckte jag Kullis. Vi latade oss på soffan, jag hämtade Ted. Sådan fruktansvärd huvudvärk, jag var helt nykter igår så det är ingen baksmälla nej nej. Varje steg jag tog så kändes det som om huvudet skulle sprängas. Mys hemma hela dagen. Ted somnade tidigt, jag med efter att vi sett "Hellboy"



Lördag 080816

Idag var det upp med tuppen. Möhippa och Svensexa idag, som man planerat för detta. Hampus och Patrik uppe halva natten och donade med lite hemlisar.

Nisse blev kidnappad efter 8 snåret...Helene nappade vi klockan 12:00. Sen bar det av till Bjärnum och karnevalen...sen "Spex in the City", in på Partaj..Mc Donalds lunch, Laserdoome då Helene blev liiite nervös frö hon visste inte alls vad hon skulle göra...Ha ha ha. Men smyger man iväg så och gifter sig så....Hon hade ögonbindel tills hon fick västen på sig. Hon blev superglad för att få spela laserdoome. Blåa laget vann första omgången, efter det vann vårt röda lag överlägset!!! Ha ha ha. Jag, Erica, Johanna P och Jessica sopade banan med dom!! Ha ha ha. Kul som fan. Sen blev det tullpur för Helene i bilen. Middag bokad på Aisa Corner. Sen hemmamys med gravida Helene i nya huset. Lekar och fulla pojkar. Jag och min Kullis körde sen hem i godan ro.


Bröllopsnatt

 Fick mail från Ubbalt Gårdshotell idag. Som jag väntat på det mailet....han trodde att han mailat...var inte säker. Men ska kolla på rum...får välja mellan två av dom finaste rummen, frukost på rummet samt att lämna av saker dagen innan. Var inte farligt dyrt heller....850 kronor för två personer, allt inkluderat. Nu har vi första tjing och får välja. Dom har redan fått in bokningar för nästa sommar nämligen, där ser ni att det är bra att vara ute i vettig tid! Hoppas att dom kan fixa med rosenblad och tända ljus till oss. Vår toastmadame kan väll slå en pling när vi är på G, så kan dom tända ljusen? Levande ljus är ju såå romantik. Det använder vi oss mycket av.....då det blir tillfälle. Katter och barn utom räckhåll så att säga.
Gården är en gammal trelängad Skånegård med anor från 1800-talet. Den ligger omgärdad av naturskön bokskog och Wittsjö Golfbana.

 

Blir det mån tro detta rummet?
Jag kan säga att jag längtar efter den natten, samt morgonen efter och morgongåvan Patrik ska få!!!!

Amazed 3:59

2008-08-15

Every time our eyes meet
This feeling inside me
Is almost more than I can take
Baby when you touch me
I can feel how much you love me
And it just blows me away
I've never been this close to anyone or anything
I can hear your thoughts
I can see your dreams

I don't know how you do what you do
I'm so in love with you
It just keeps getting better
I wanna spend the rest of my life
With you by my side
Forever and ever
Every little thing that you do
Baby I'm amazed by you

The smell of your skin
The taste of your kiss
The way you whisper in the dark
Your hair all around me
Baby you surround me
You touch every place in my heart
Oh it feels like the first time every time
I wanna spend the whole night in your eyes

I don't know how you do what you do
I'm so in love with you
It just keeps getting better
I wanna spend the rest of my life
With you by my side
Forever and ever
Every little thing that you do
Baby I'm amazed by you

Every little thing that you do
I'm so in love with you
It just keeps getting better
I wanna spend the rest of my life
With you by my side
Forever and ever
Every little thing that you do
Oh, every little thing that you do
Baby I'm amazed by you



Idag åt vi god frukost, bullar i ugnen och Yoggi Yangster. Ted ville bara titta på "Den busiga gubben" (Indiana Jones...) ha ha ha. Donade här hemma som jag alltid gör...ha ha. Sen ringde vi Nana och Rami för att leka lite. Körde till Bjärnum och köpte spolarvätska, wunderbaum och Sonax (bästa i test) biltvättschampoo....Ha ha ha. Idag var det "Pärlan vård" på schemat. Farfar kom och klippte min stooooora gräsmatta. BLEV SÅÅ FINT. Vi lekte, lagade mat, hämtade hem Kullis. Äntligen helg!!!!! Patrik tvättade Pärlan, jag hade ju städat henne så fint invändigt.  Lite kvällsbus, jag har lyssnat på musik hela kvällen på datorn. Åh, jag vill med ha Singstar!!!! Ylat på ovanvåningen...ha ha. Kul att sjunga ju! Brännt lite skivor, en Kullis och Johannis skiva. Nu ska jag och Patrik ta en dusch.....




2008-08-14

Skånes Djurpark idag! Klockan 8:45 brummade Erica in med Foxen på vår "gård". Sen bar det av! Hade det jättekul!!! Alla djuren var så pigga, det var ju blött och lite småkallt. Vargar och lokatter på nääära håll. Nallebjörnar, tvättbjörnar, grävlingar, mårdhundar, grodor, ormar, lammisar, kronhjortar (som Ted matade)....


Tog massvis med bilder....men sidan är sååå seg ikväll så det tar en evighet att ladda upp.
Fick en superfin bild på en lo. Grymt fin som jag funderar på att framkalla samt för stora!
 Ted rider på Galaj...Blev inte Lukas hästen....ha ha ha. Det har han tjatat om...hihi. Min lille kille som ville dansa i kusinen pyjamas. Rosa lång linne med volanger. Det skulle han ha på sig och dansa....Bäst att inte nämna det för Herr K...
Kvällen blev familjemys. Patriks goooda fisksoppa, gottis och chips. Ted mös i min famn och vi tittade på Indiana Jones "The Kingdom of the crystal skull". Jag är ett Indiana Jones fan sedan barnsben...tycket han och MC Gyver var såååå coola när jag var liten tös. Patrik somnade, Ted sen satt jag och såg det spännande slutet. Skönt att somna sen, veta att en sovmorgon med Ted till. Mammas gosse!

 Visst är den fin?

Nya fiiiina lampor

2008-08-13

Ännu en dag utan en liten digitalkamera....får inte igång Patriks lilla som jag har med överallt. Kan inte ta med systemisen överallt...Suktar efter en ny...Men vet inte rikigt vilken jag vill ha..
Jag vaknade före Ted....städadade hans rum och tittade på Våra Bästa år. Lilleman vaknade, tittade in i sitt rum och sade: (med armarna i kors)
- Vad har hänt här???
Ha ha ha, jo mamma har ju städat...ha ha ha.
Körde in till stan och OBS. Handlade mat och tittade runder. Sen hem med Farmor och Ted i bilen, röjde upp lite Porrarpspotatis. Lagade mat och sne röjde farfar i mina rabatter. Gjorde vid min stora rabatt, lukade och gjorde vid alla kanter..BLEV SÅ FINT. Lisa kom på kaffe, sen kom ICA med samt lilla Sanna så barnen busade. Pratade om morgondagen. Imorgon ska vi till Skånes Djurpark! Har tvättat, städat, fixat, donat, satt upp små pluggarna i balkarna samt betsat dom. Så nu är där inga hål i balkarna. Såååååå JÄVLA GRANT!!!! Sjukt fin, och min händige karl kan allt för tusan! Badat, renbäddat, myst och nu sover lilleman. Jag ska pussas med Pk, allt är framtaget inför imorgon. Takcar för Farfars "förbereda gener". Love ya! Puss


2008-08-12

Ännu en jobbedag för Patrik....vi sov länge idag. Fixade och donade, sen kröp vi ner och tittade på Piff & Puff. Helene och Trille kom på kaffe. Barnen lekte och bråkade...som vanligt.

På eftermiddagen drog jag, Nana och Rami till IKEA. ÄNTLIGEN har jag köpt lamporna som jag velat ha sedan dom kom ut...men varit för snål för att köpa. Ska vi nu börja göra vid ovanvåningen så ska jag ha dom...


Årstid- Bordslampa.
Samt två stycken läslampor att ha över sängen i samma serie.


Körsbärsblomma vit. Serie- Knubbig. Den är sååå fin. En liten endast 79 kr.
Sen blev det ett sängöverkast till i gammelrosa/lila. Tidningskasett (till mina bröllopstidingar), glödlampor....mm.
Vi fikade sen körde vi hem och var hemma i vettig tid.
Jag och Patrik körde till Bjärnum och Tallgatan till familjen Dahl där alla kusinerna busade. Helene sörplade på vin och bakade negerbollar. Jag, Helene och Katarina sjöng för full hals. Till och med barnen stängde dörren om oss...ha ha. Men roligt hade vi. Dom sjöng för mig med.. Helene hade lite låtförslag till bröllopet. Vet nästan till 100 % vilka som ska sjungas i kyrkan, brudvals mm. Men det håller jag för mig själv med min toastmadame och värdinna. Helene hon spelade en sjukt fin låt för mig.....åh. Väl hemma sent sen efter kaffe så plockade jag och Ted upp lamporna. Ted somnade på soffan, jag funderade lite på inredning i sovrummet.

2008-08-11

Dagen flöt på vidare.
Bim fick sin mysdress, sen var det kaffe hemma hos Helene och Trille. Pratade om festen som även frun tyckte var lyckad! Måste säga att jag är såå nöjd med allt själv. Vilket jobb det var, men dutkiga var vi jag och Lisa
.
Kaffe och sen tittade vi lite på det som filmades i lördags. Roligt!!! Sen var det dags att åka till doktorn. Tog två sekunder. Ted tog dr i handen......när vi kom in på undersökningsrummet drog han upp sin tröja, jag frågade:
- Visst är det svinkoppor?
- Ja.
- Behöver han penicillin?
- Ja.
- Okej...
Så det var ett snabbt läkarbesök...ha ha. Ted ville inte gå ifrån utan att ha fått klistermärke. Han haffade Dr och sade att han faktiskt skulle vilja ha ett klistermärke. Det fick han med...ha ha ha. Lite frispråkig som mamma sin.
Vi lagade mat och husade innan Patrik kom hem. Sååå skönt att få hem honom sen....mmm.
Hemmamys!!

Alla

Inatt har inte Ted sovit mycket..Från och till varit ledsen och rullat runt i sängen. Jag tror att det är Svnkoppor han har, ganska så säker nu. VC idag 13:50, jag tror att han får pencillin.

Pratat med Nana, Erica.....Helene ska snart dit och dricka kaffe. Emsis kommer om fem minuter på en snabbis. Hon ska få mysdressen till BIM.
Ted är snorig...Jag med. Saknar Patrik...Åh vad jag saknar honom. Drömt konstigt inatt...Inte lönt att sätta på kaffe, för Ems vill inte ha ändå...Ted bär på Bims mysdress nu...

Myseftermiddag

Gissa hur våra bröllopskort kommer se ut?
Men fina var vi igår på festen!!
 Ä L S K A R D I G P A T R I K !


Patrik ringde till mor sin för att höra vad dom skulle äta idag? Mån tro, ja klart att vi fick komma. Katarina, Håkas, Erik samt Julia & Linnéa var där. Blev rester från gårdagens 2-års kalas för Eric. Hemmagjord potatissallad, kassler, sallad, annanas och frallor. Mumma!!! Jag var "sulten" som en varg.
Sen blev det bus, och ännu mer bus då Helene, Thomas, Alice, Ellen och Siri vovven kom. Oj oj, fullt hus som vanligt en söndag. Då alla brukar samlas i detta mysiga hem, prata om veckan som gått. Samt jag, Svärmor och mina svägerskor skvallra. Hi hi...Barnen leker för det mesta fint, men bråk blir det emellanåt. Kaffe och tårta! Katarinas goda tårta. Hon kan baka den Pinglan. 
På väg hem svänger vi inom Flyvägen för att lämna av DVD skivan med bröllopsbilderna. Inte hunnit sitta och göra vid några än, men dom fick alla som original sålänge. Hoppas att dom blev nöjda brudparet. Bilderna kommer bli ännu finare då jag kollat igenom do, och fixat till dom.
Kommer hem och trötta alla tre, efter en stund lagar vi lite plock kvällsmat. Sen kommer min Pappa och kollar läget.
Jag har pysslat med vår brodsplacering....svårt. Speciellt när man inte är 100 % säker på vilka man ska bjuda. Varken jag eller Patrik vet. Vi vill inte vara över 60 pers, men då får vi stryka folk. Sen undrar man om alla vill, eller skulle tänka sig komma. Har ju mina tvivel på vissa.....Men det känns som att bjuda måste man. Släkten är värst, jag lovar..Pust.
Lisa hade lämnat kvar alla stora papper vi hade till Helene och Niklas bordsplacering, ritade stort på ett vitt ark och satte upp i tältet. Så jag har ritat på ett stort. Ser ut som om det får bli en traditionell bröllopsdukning. Eller om man bara ska bord här och där? Vi blir ju en del....Det är jättesvårt att knåpa ihop var alla ska sitta. Man måste ju blanda lite folk....förlovade får man inte dela på, emn det får man med gifta och sambor. Där kan jag känna..hallå. Så ett par som vait förlovade i 10 år ska sitta ihop,men inte ett par som varit gifta i 3 månader? Knäppt? Detta med förloving och giftemål är ju inte alls som förr. Ett problem till är överskottet av killar!!! Kommer inte gå att sätta varannan kvinna varannan man. För många boys helt enkelt!!
Patrik är trötter nu och ska nana, imorgon ska han börja jobba igen. Suck. Kommer kännas jättekonstigt att inte han är här imorgon bitti när vi vaknar. Lite tråkigt, men det roliga måste ta slut någon gång. Jag har dock en vecka till med lilleman. Har lite vi ska göra...Lite planer..
Nu ska jag natta mina pojkar!

En bild från Stenshuvud som Patrik tycker om!

Bröllopsfesten!

Den blev sååå lyckad igår. Över mina förväntningar, det var riktigt kul att tillsammans med Lisa vara toastmadame. Många som kom fram och berömde mig och Lisa, hur rikitgt duktiga vi varit. Jag känner med att det kunde inte blivit bättre. Spexen gick bra, sångerna blev uppskattade och Brudparets "Bröllopsvals" till Truly Madly Deeply gav många tårar (därav jag med). Niklas blev rädd att det var en rikig vals han skulle dansa....När Brudparet anlände spelades "Las Vegas" med Martin Stenmark! Vi dansade natten lång...till 02:00...baren stängdes och vi insåg att nu är det nog dags att gå hem. Brudparet var fina! Hampus var helt klart den bästa kavaljern att dansa med. Vad kul vi hade!!!!

Eftersom att jag var kvällens fotograf så tog jag mååånga bilder. Över 200 st.....Rätt nöjd med dom. Nu ska dom läggas över och fixas lite med....

Tar tid att lägga över alla, men nu är det gjort.
Patrik var så söt igår...bjöd upp mig till sista dansen...."We are the world" Michael Jackson...

Idag gäller det

Lilleman kom precis traskande upp till mig, kaffet ska laddas. Patrik ska jag dra upp ur sängen....

Jag bara väntar på Lisa nu....

Ska hinna med kalas också idag....hu...


Izor kelar Ted för fulla muggar, säger:
- Godmorgon!! (har ni nån kattmat??)
Det blåser i trädtopparna....inte varmt än iallafall...

080808

Detta skulle varit vår Bröllopsdag, men eftersom vi troget sparar till vårt bröllop så visste vi att vi aldrig skulle hinna spara till ett bröllop på 7 månader. Ska man gifta sig så ska man....jag är ju lite av en drömmare. Set för många prinsessfilmer? No no...jag är kvinna bara. Ha ha ha ha¨
Tänkt att nu skulle det varit dags att "dra sig tillbaka" från festen.....hm..ja. Men idag är det ett år kvar, längtar sjukt mycket nu.

Idag lämnade vi Ted hos kusin Ellen för att leka, då vi körde in till stan för att införskaffa en 2-års present. Gick bra och jag fyndade på REAN. Hittade en tröja till Ted, en till mig (barnavdelingen) samt det första jag köper till "BIM" Emsis och Niklas bebis. En supersöt mysdress med sniglar på, så står det..."Lilla Snigel akta dig, akta dig..." Åh, jag längtar så jag blir grööön.
Sen hela eftermiddagen spenderades hemma hos Piff (Makarna Dahl). Kaffe och kakor...gardinsstångsbygge, kökprat och självklart bröllopsprat. Pratade om vilken låt Helene ska sjunga i kyrkan...har tre förslag som jag gillar. Kul för det var låtar som vi tänkt på med. Speciella, vackra och mäktiga.
Söta Piff...vi kunde gjort en sådan ploj grej..Helene kunde fört mig fram till Patrik...ha ha ha. Oj vad alla hade skrattat...hi hi. Men nej det ska vi inte.....men något spex blir det säkert...You know me?
En väldigt trevlig eftermiddag då Ellen och Ted lekte, lekte och lekte. Vi ville inte avbryta i leken och klippa Ted då ddom lekte så fint. Badade och lekte med "fegisarna" (vattenbaggar).

Hem och hann inte vara hemma länge....Lisa flisan hämtade Pk sen började vi med det sista fixet inför imorgon och festen!! Nu är allt klart, och äntligen!!!! Spännande ska det bli!!!
Vi åt pizza här hemma och fick ont i magen...jisses undrar om den pizzan inte var ok? Ted var hungrig som en varg...Lisa feber och trött stackaren...hon vilar nog nu. Nu ska jag kramas med Pk min...sen så!!


Yesterday!
Gårdagen på inskrivningen gick hur bra som helst....bara böcker som ska skaffas, tror att Fru Larsson har båda?
Matte B och Naturkunskap B. (Matte med Ems och Naturkunskap med Nana)

Pappa kom på kvällen och vi hade kräftskiva!!! Med hatt och allt!!! Gott som tusan var det med...snart är ju Patrik semester slut...så vi firade lite...ha ha. Firade Augusti månad!!!

Skola

Gårkvällen avslutades med RÄKOR och vin...Vinet föll oss inte i smaken. Ska göra ett nytt försök ikväll.

Snart ska jag hämta upp Nana, in till stan, möta Ems sen ska vi alla tre på inskrivning! Jag är så sjukt nervös, ah..piece a cake. Detta fixar jag, och det måste jag. Nu har jag ett mål.....

Skrivaren funkar.

Idag var det upp ,frukost och sen hopp in i duschen. Efter att piffat till mig ås körde jag och lilleman ut till Erica och Sanna. Barnen busade och Sindy blev så glad över att se mig! Jag över att se henne, den lilla råttan.
Barnen lekte ute och badade ponnyhästarna....Sen kom Sandra, Percy och Casper. Vi hade en trevlig eftermiddag i Ericas och Andreas trädgård. Kaffe och kladdkaka. Två stora bulldozrar till hundar: King & Kira (Rotweiler Dobberman). Ger respekt med sig, men jag fastnade för King. Så fin han var!! En sådan skulle man haft till att vakta huset. Synd bara att jag inte har någon hunderfarenhet alls, what so ever. Blev sugen på en stor Vovve som vaktar till oss.
Kommer hem och vi äter, sen kör jag till Bjärnum i full galopp för att köpa skrivarpapper. Hittade en film till Ted som jag var tvungen att köpa! "Jurassic Park- The lost world". Så den har vi tittat på nu ikväll. Nu ska jag prova skriva ut, Patrik skrev precis ut med färg. Blev fint. Ser ut som om vi kommer ha färg i våra festhäften till vårt bröllop. Inte lika snabb bara som en laserskrivare. Men jag har ju tid på mig....
 

Min Värdinna Katarina & jag...sen en bild på ursköna Toastmadame Helene Dahl. Båda två hönor är Patriks sköna systrar...
Nu ska jag ratta ut lite från nätet...Ted ska nana med snart.


Äntligen

En dag som har varit sjukt kall, 12 grader. Från att ha varit 30+ till ner på 12. Inte kul alls....Jag vill ha värmen tillbaka så att vi kan bada i poolen och sola.

Idag var det Nana och Rami på agendan. Inte träffats på länge! Jag och Lilleman körde dit och barnen lekte ut länge. Jag beundrade Nanas nya tatto. Fin som attans! Vill med, men jag vet ju inte vad....var vet jag iallafall och det har jag alltid vetat. Patrik vill tatta sig på samma ställe...
Barnen lekte efter sniglar och Ted sprang med lilla Skutte i famnen (Kaninen).
  Jag satt mest och frös och gnällde som en unge....ha ha ha. Vill inte ha det kallt nu. Vi ska hinna måla det vita på huset med..."mf" med.

Körde en runda med Pärlan.....Hon spann på bra....hoppas att hon klarar sig ett bra tag till. Hur mycket hon än krånglar så finns det ingen finare Pärla än vår. Har inte sett ngn som har en sådan...hi hi. Håll kvar Pärlan!!!
26/7- 08
Detta längtar jag efter! En dag på stranden med Kullis....hett My love.

Efter Nana och Rami så hämtade vi Lisa. Hem och kollade in en balk som kommit upp!! Sen var det till att slutföra det mesta idag...höll på till 20:00....så det blev inte så sent idag. Hu....Lisas syster Johanna kom och hjälpte till. Thanx!! Vi blev väldigt nöjda...mer kan jag inte säga. Brudparet måste få se det föra alla mina bloggläsare ju!!! Ska bli kul på lördag med bröllopsfest!!! Att få fira dom Nygifta! Samt att man funnit en vän på vägen.....
Patrik lämnade Lisa, Johanna samt Brudparets puter, skrivare och papper som blev över. Så nu är det fix och klart. Jag och Ted vi åt, duschade och han somnade. Höll hans lilla lilla mjuka hand. Min lille kille....Tackar högre makter var dag för att du finns. För att du klarade alla operationer och för att vi har fått äran att vara dina föräldrar!!!
   
Efter att Patrik sen kommit hem så fotade jag lite, vi pratade på balkongen och håller tummarna för att bläcket kommer snart....Sen är jag happy joy joy över mina nya skrivprogram!!
   Dörrfodret (karmen) har min Patrik (händig som attans) byggt helt själv!!!! Sam tmålat vitt två ggr! Så just i denna skrivande stund håller han på att ta bort all maskering (som han gjort väääldigt noga, får inte komma på skorstenen). Samt ett smakprov av en del balk!!! Samt den fina kransen runt skorstenen! Tänk vad min karl kan!!!!
 Sen måste jag visa en liten bild på vår trappa....efterbilder inte tagna än, men det är ju som sagt färdigmålat! Så skönt att ha målat hela grunden på huset!!
 Före bild....
ser att ena delen är målad....men inte trappan och resten av grunden...Men nu är det klart!! Blev grannt...bilder kommer....
Som sagt..GE MIG MER VÄRME SÅ att vi kan bada, sola och måla det vita på huset. Samt ta en sådan där mysig kvällspromenad jag och Kullan igen...innan det blir höst!!!

Right.

Allright, ännu en dag förbi...Ännu en dag på vår semester.

Idag har vi bara varit hemma, Patrik har målat dörrkarmen som nu är uppe!! Blev så fint, och ska målas en gång till imorgon. Jag har lekt med Ted idag! Vi har lekt: frisör, doktor, fotvård och byggt en legostad. Inte ofta man tar sig tid att leka!


När vi lekte frisör så hade vi Teds balsamspary, vatten, kam och håracessorarer. Tyckte Ted var superkul.
Fotvård då tog jag fram fotvårdsskrubb...samt fil och annat skoj. Dokot lagade vi alla djuren och staden av lego blev så fin. Han hade rikigt kul min lilleman! Har hunnit titta på Tarzan med en gång.
Vi har bakat en pepparsocker kaka med! Efter middagen (spagetti och köttfärssås) så lekte vi se blev det kaffe och nybakad kaka.


Lisa kom och vi har hunnit långt med festhäftena....Inte lätt och tiden den bara springer iväg från oss. Förhoppningsvis bara en kväll kvar med häftena.....Hittade ett bra program på brudparets puter. Mitt enda skrivprogram jag har är Word Pad (Värdelöst) snart har ett annat superbra, alla i Works serien.....Snart så...Hi hi. Sen efter att Lisa åkt så beställde vi bläck både färg och svart till vår skrivare. Kommer snart till vår brevlåda! Jag har ju redan börjat med våra festhäften!! TOKFIA JAG ÄR!!!

Våffelkalas!

Söndag 3/8- 08
Idag följde Ted med Pappa och Farfar till Hästhult. Han var hos Ga. mormor och Ga.morfar medans pappa och farfar var i skogen. Jag dammsugade hela huset....sen hade Erica tagigt sig in i huset och skrämde mig. Hjärtat hoppade volter..oj oj. Kaffe drack vi och lyssnade på regnet i uterummet. Oj vad det regnade, 6mm kom det. Sen spelade vi två rundor Skip Boo, efter det blev det en cykeltur ut i skogen, jakt på kantareller. In på en skogsstig och jag hittade tre fina stenar att ha i trädgården. Erica bara skrattade åt mig, men jag har en viss dille på stenar och har haft sedan jag var liten tös. Precis som Farmor Ingrid, hon är med galen i stenar och allt som man kan pyssla och dekorera med från naturen. Det har något speciellt med sig ju.
Sen efter mitt besök blev det gräsklippning, men bara halva. Sen fick jag inte igång skiten....svor gjorde jag så att alla i Porrarp hörde....hm. In i duschen, och sen åt jag....Pojkarna kom hem. Trötta båda två. Store Kullberg somnade på soffan. Jag och Lilleman vi gick in till Farmor Ingrid på Våffelkalas! Morfar, Katja, Moster och Farfar var med våffelsugna. Lilla Alice fick inga våfflor...Avnjöt dom i uterummet och farmor bakade massvis. Kunde knappt gå sen...ha ha. Morfar och Ted tog en promenad med Alice. Jag och Farfar, Farmor och Ted satt ute tills det blev mörkt med tända ljus. Farfar så söt med filt omkring sig. Tänkt att Farfar Gunnar fyller 80 den 11 oktober. Han börjar bli gammal...ha ha ha. Njöt av Farmors fina trådgård och ljusskenet. Ted smååt våfflor....
Måste berätta en rolig grej...Från igår...
- Men mamma, har du kjol på dig? Får jag se...
- Ja...
- Åh, vad snygg du är!!! En sådan vill jag också ha!!!!

Ha ha ha, roliga unge!! Nu sover han i sin säng och jag se en film med Kullis. Såg "The wax house" i fredags. Läbbig och äcklig...hu...
..Stenshuvud....



Lördag 2/8- 08

Idag var det lite som skulle fixas och donas med. Patrik var ute i skogen för att ta hem ved som ska värma oss i höst och vinter. Jag och lilleman gjorde inte mycket utöver det vanliga....skönt att inte göra för mycket nån dag då och då.

Lisa och Martin kom och vi drack kaffe! Sen stannade Lisa till 00:30....mycket att göra med festhäftena. Men det ser ljust ut. Tar lite tid allt bara, man vill inte rafsa ihop det. Ska det va, så ska det va snyggt med!!! Skjutsade hem Lisa och Ted somnade i bilen....vaken länge idag.

Magi

Måndag 28/7 -08

En dag med Lisa....In till stan och trodde att det skulle ta två timmar. Träffades hemma hos Lisa.....fint dom bor. Fick kaffe sen bar det av ner till City. Vi hittade allt vi skulle ha, bröllopspresent (en del av) klar med!!! Kul och det känns skönt. Vi blev så nöjda....Vi höll på hela dagen med festhäfte och bordsplaceringen. Var på Furuliden en sväng för att all bordsplacering var vi tvugna att göra om...23:30 tar Lisa bussen hem..Jag slocknade snabbt efter det...

Tisdag 29/7 -08

Åh, dagen som jag längtat efter sjukt mycket är här! Klockan 10:00 är vi hemma hos Svärmor och Svärfar, får kaffe och pratar en stund. Svärmor hänger tvätt i sina urtuffa underwear. Hi hi...lämnar Ted och styr kosan mot Kivik, ett stopp i Degeberga. Sen ner till Stenshuvud. Helt underbart att mysa nere vid havet!!! Så härligt. Kaffe, vindruvor och Patrik snaskade i sig kardemumma skorporna. Sen hittade vi massa stenar!!! MASSA!!

  

Tog massa fina pics på min Fina Patrik när han plockar stenar, med systemis såklart.
Så fin är han, min blivande make!
Mös och plockade stenar i två timmar, sen brummade vi till Hlm och Maxi, mat för kvällen. Hem och patrik grillade och bjöd på öl. Hi hi.....god mat och underbart sällskap.
Patrik var tvungen att köra hem till Mr Dennis en liten stund, jag satte på musik och gjorde pussklockor. Hann inte med alla för sen kom Kullis hem igen...Mys.

Onsdag 30/7 -08
En dag med Ems och Ted. Vi körde till Kristanstad och letade mammakläder, samt bebiskläder. Ems köpte en såå fin Polarn & Pyret body till "Bim". Åh, Ted lekte att han matade bebisen. Han längtar med, och är helt säker på att det är en pojke. Vi körde till Åhus och glassbåten (skulle varit Patriks paradis om han varit med) Sen hem och Ted somnade...sov till 19:00....sen var det high life länge...

Torsdag 31/7- 08

Idag var det jobb och jobb här hemma. Patrik höll dels på med dörrkarmen, som han byggt själv. Kommer bli fint när det är uppe, målat och sen ska jag njuta av det ett tag.
Målade och fikade på balkongen innan gästerna kom! Jag och Lilleman!!
Skaran från Tyringe kom, men inte Jeppe och Lucas. Vi åt mat och drack sen kaffe på balkongen, min oas. Efter det pratade vi resor länge. Kanske blir Grekland för oss? Vet inte vart vi ska åka, men iväg ska vi på Honeymoon! Det är en sak som är säkert.
Idag spikade jag två saker till med bröllopsbestyr.
Jag och Ted gick in till Farmor Ingrid för att ge henne äkta porrarpspotatis. Frågade då om hon vill skriva med pensel, vit färg på våra stenar. Ville hon gärna, och finns ingen som är bättre på det än hon. Hon har porslinsmålat i hundra år. Kommer bli så fint. Sen körde jag inom Gudrun med Porrarpspotatis med. Jag frågade om råd, hur ska jag sy en ringkudde. Hon erbjöd sig och jag ska lämna en bild på en ringkudde. Kommer bli vit  med spets! Åh! Gäller att delegera ut uppgifter, skönt att inte behöva göra allt själv. Speciellt när det finns proffs som kan hjälpa till.
Promenad sent på kvällen efter att gästerna åkt hem...Ted somnade med alla sina gosisar..
 När vi kom hem så visade jag Patrik monogram sidan....vi föll inte för samma. Sen satt Patrik och ritade och ritade. Vill ju helst designa själva....eller min blivande make som ritar väldigt bra.
Dom spelade även Avenged Sevenfold på VH1. Förbandet till Iron Maiden, väldigt bra låt och den sista dom spelade på konserten....


Fredag 1/8- 08 (Skulle varit ett år till vårt bröllop, men vi valde den 8/8...ist)

Idag målade jag resterande av grunden. Blev såååå fint. Så nu är det gjort, allt grund målad!! Sånt lyft på huset.
Vi badade sen kom Ellen för att leka med Ted. Jag busade med barnen hela eftermiddagen!! Badade, hoppade studsmatta och lekte mamma och pappa. Kul att lyssna på dom när dom leker.
Solade gjorde jag ,och satt med min rosa bok.Söta Ellen!


När Helene och Thomas kom blev det kaffe och resprat. Lilla Fru Dahl hade sett mina resekataloger och vi diskuterade resor. Lutar åt en vacker Grekisk ö som heter.....Hittat ett superfint hotell nybyggt 07. Hm.....beslut beslut.
Cyklade ner till ankorna jag och mina pojkar, sen körde vi till Bjärnum för att handla till nudelsoppan.

Blev glass med....ha ha ha. Ted somnade och Patrik bjöd sen på god nudelsoppa. Nu ska vi se antingen "The Morgue" eller "House of wax"....Vi får la se.....nu ska jag pussas med min ny duschade pk!

 Ted fotat Pappa idag!!! Pappa hjälpte till en aning! LOVE YOU BOYS!!!!

RSS 2.0