Bror

Bröderna Kullberg är nu båda i tv rummet. Ted ger Lias nappen, Lias skriker...Ted ger Lias nappen..Lias skriker...
- Såja såja...


Att Ted är tokig i sin lillebror finns det ingen tvekan om! Redan nu så är det hans ALLT!



Ted tre veckor.

Lias tre veckor



Nu kom maken hem och håller Liten lite, för han vill helst ligga hos mamma eller pappa. Jag och Lias ska in till stan och bli bortskämda hos farmor och farfar, middag, en tur på stan och sen kaffe!

Fina Tina fyller 24 idag! Congrats, and i call you later!

Valborg och vi får se om det blir någon brasa ikväll...Just nu regnar det ju...

Kan inte sluta snusa på dig

min skatt!

Igårkväll gjorde jag så fina dopinbjudningar till Lias dop! Blev så nöjd så nöjd! Dopet kommer äga rum dagen efter vår Kronprinsessa Victorias bröllop, den 20 juni. Hoppas på strålande väder och lyckad bakning. Ska bli så kul. Fick sova gott inatt trots en rygg som jäklas med mig igen. Jag och mina småpojkar gick upp vid 8 idag, skönt. Solen har strålat idag och vi har hunnit med ett möte på banken, nu ska badrummet rivas. Hu, vill knappt tänka på det. Hoppas att sommaren bjuder på varmt och soligt väder samt underbar ledig tid för oss alla fyra!

Snusar och snusar på vår Liten!


Fem veckor

liten liten.


Lias är 3 veckor och två dagar på denna bilden. På väg hem från LUND och ska bara tacka av Nils.

Idag var det BVC på schemat efter en förmiddag bara jag och Lias. Vi tog en powernap i en timme med. Det var skönt!
Liten Lias vägde idag 4100 gr och var 54.5 cm lång. Huvudomfånget låg på 39 vilket är bra, huvudet kändes bra och Lena bytte förband och tvättade. Det såg så fint ut! Lias hade med en ros i oasis med vårblommor till Lena. Hon blev så glad att hon grät. Alla som jobbar inom sjukvården borde vara mer uppskattade.

Sen körde jag och mina små pojkar ut till Mormor och Morfar. Ted lekte med kusinerna och jag mös i solen ( inte skönt då den gick i moln) med dom gamle och Puff.

Nu regnar det och grillningen blev mindre lyckad, men korv åt vi...dock inne. Lias ska äta och äta ikväll...Mamma vilar lite nu. Men inte länge man kan vara ifrån honom, fast att han är i rummet intill.....

Idag skrek och skrek han, men jag var ju tvungen att lägga ner honom då jag skulle klä mig. Tillslut tystnade han och jag gick in för att kolla vad han pysslade med. Han låg och tittade och "pratade" för sig själv. Jag kallade på honom. Då började han fäkta med armar och ben, letade med ögonen och sen började han "kalla" på mig...han skrek!! Ha ha ha...

Familj

http://www.nsk.se/article/20100427/PERSONLIGT/704279916/1150/personligt/*/nyfodd-kullberg


Idag var det fotografering på schemat. Foto på hela familjen och det första på alla fyra då vi alla är glada och tillsnoffsade. Ted har helt enkelt inte velat ställa upp innan, och absolut inte velat klä upp sig. Det är mjukisbyxor och stövlar han kör på. Att få på honom annat utan hans tillåtelse är nästan omöjligt. Men har man egen vilja så..Precis som mor sin. Det kommer jag själv ihåg att vissa kläder ville man helt enkelt inte ha på sig...

Men efter en lite stressig morgon fick vi till en bra bild. Väl hemma kom "vår" fina fotograf och tog lite fler bilder mer i "vår smak". En familjebild ska vara personlig och jag som är väldigt noga med bilder nöjer mig inte med vad som helst. Men Emily kan fånga ögonblicket! Vilket är charmen med att fota. Att kunna fånga det där lilla extra! Det är inte många som kan det, men underbart att se bilder som är bra! Fototokig som jag är!!
Vi fikade och Tant Anna fick träffa liten Lias som charmade henne med! Emily fick gosa Liten och jag fick träffa mina finisar. Ted fick gosa och busa med Doris. Efter vårt ädla besök så gick jag och Ted ut. Lias somnade gott i sin vagn. Jag och Ted lekte i lekstugan! Vilken fantasi min lille kille har. Efter en lugn kväll somnade både han och Lias samtidigt, en i min famn och en i mitt knä! Sen kom jag ingenstans innan min make kom hem....




Foto: © Emily Byström

Har precis "tömt" systemkameran och det var 314 bilder sedan tre veckor tillbaka på bara denna kameran. Jag har underbara bilder på Lias som jag tog när han "fyllde" en månad. Åh så vackra!!!


Foto: © Johanna Kullberg

Älskar fotografier!

Lias en månad

Kan inte fatta detta! Redan en månad sedan han föddes. Dagen har varit full av sol sol sol!! Han kom ju med våren som alla andra fina vårbarn som tittat ut nu!

Patrik har varit iväg idag men jag och pojkarna har haft det mys utan pappa. Ted fick följa med Katja och rida häst hela dagen och jag mös med Lias och hann med liiiite här hemma. Sen kom Moster och Andre och fick träffa vår lille GOSSE för första gången. Lias visade att han kan både fisa och skrika. Ha ha ha....Vi fick en flaska skumpa att skåla med lite längre fram
Sen gick vi alla hem till Farmor Ingrid och Farfar Gunnar och där bjöds det på sol, precis som hemma hos oss över vägen och våfflor. Vilken varm vårdag vi haft!

Pappa Pk kom hem och Björn....
Faster Katarina med kusiner samt Håkan kom på kvällsfika och Faster hade handlat en massa till Lias!
Tokfaster som ska gosa och gosa men härligt att se att någon kan vara så kär i honom, för visst har han stulit ditt hjärta faster? Hi hi, han trivs hos henne. Så fina kläder han fick och ett gosedjur.

Nu ska Lias ha sitt kvällsmål och sen ska jag och Liten med sova, ny dag imorgon och förhoppningsvis lika solig och fin!

UNDERBARA UNGE!!!!

Hallon

finns det något godare än detta bär? Nej, jag är TOKIG med hallon, även min Ted.

Idag har vi haft en underbar dag jag och mina pojkar! Gick upp i ottan som vi oftast gör numera. Men det är mysigt att sitta uppe och titta på nyhetsmorgon, så länge jag får...sen vaknar Ted och vill se Fåret Shaun. Men han är ju bara sååå söt detta får. Efter alla morgonbestyr så körde vi in till besiktningen jag och mina småpojkar. Inte som jag trodde blev det. Där fanns KAFFE och en mamma till två små busar hade inte fått sitt morgonkaffe så det satt perfekt i min mammamage. Ted charmade personalen och dom frågade om han tyckte om bilar. Nej nej nej. Ted tycker inte om bilar, men Ahlgrens bilar tycker han om och fick en påse godis. Liten sov genom allt väsen. Nöjda med kaffe och snask kommer "domaren" med domen. Vilket överraskade mig! Endast registreringskylten som inte var synlig nog, bokstäverna (efter att någon backat på vår bil i vintras) hade blivit förstörda. Så det var enda felet och jag hurrade. Dom tyckte nog att jag var knäpp, den gick inte igenom men ingen ombesiktning behövdes. JIPPIE! Nöjda körde vi och tvättade Pärlan för att "fira henne". Knäpp är man men glad blev jag.

Väl hemma ville Lias ha mat, jag hann med allt jag skulle innan han valde att vakna.
Patrik kom hem och även min far på lunch.
Vi har varit vid Getahålan, trots en liten storm. Gick skogsvägen hem alla fyra. Lias älskar att åka vagn och sover gott. Mamma Lias time, amning och DH samtidigt...

Patrik började göra en god fisksoppa som jag blivit så sugen på efter Halv åtta hos mig. Jag bakade Hallonmuffins inför morgondagen. Imorgon ska jag göra mina muffins ännu finare, en speciell dag imorgon ju.
Jag ammade lite till, ha ha och tittade på min FAVORIT Leila. Sen njöts det av god fisksoppa i hemmets lugna vrå och Lias var hos mamma sin. Nu sover båda buspojkarna, Lias han ligger och är proppmätt. Han ligger alltid och greppar om något, just nu är det kanten på mjukliften. Annars är det mammas bh kant eller tröjan...Denna lilla lilla lilla hand...

timmar

Ja timmar går fort! Liten sover mycket ikväll i ovanlighetens tecken...hur mycket ska han välja att vara vaken inatt? SAMTIDIGT kan man inte låta bli att bara sitta och titta på den lille Godingen!
En dag med fullt ös vill jag lova, en dag då jag haft båda mina pojkar hela dagen och det har gått bra. Men fullt ös som sagt! Ammat och ammat, så fort Liten valde att sova så var det roa den stora killen. Blev en promenad ner till byn. Fika ute och mata ankorna, väl hemma efter en blåsig promenad så var det amning på schemat igen. Ha ha. Tillsammans med lite kaos då allt hände på en gång....Ted var duktig och försökte passa LITEN då jag skulle laga middag. Gick en liten stund, han vände på honom själv. Sade att det fick han inte göra än, för lillebrors huvud är så känsligt...då sade Ted:
- Men titta, det gick ju bra! Jag tog om hans huvud mamma!!

Men kvällen har varit lugn och det tackar jag för. Liten har jag pussat på men han vill inte vakna och mammahjärtat kan inte väcka honom bara för att jag ska få sova sen, kan inte bara....Han sover ju sååå gott nu i sin mjuklift, med sin filt och i bara blöjan. Åh! Han ligger och håller i sin napp....Kan inte sluta smälta. Min store kille sover i sin säng. Som han har byggt om till en koja....



Foto:Emily Byström


4 veckor



För fyra veckor sedan så beundrade jag en nyfödd gosse nu!
Kan inte fatta att det är fyra veckor sedan redan! Bilden ovan är tagen 09.25, då var han bara 4 ½ timme gammal! WOW! Jag var så pigg då med och tänkte...
- Vaddå, har jag fött barn????

Natten och morgonen har varit lugn. Lias kräkte mycket igårkväll och hade svårt för att komma till ro...men sen sov han. Jag med! Han sov till efter 2 och sen matdags, vi mös och tittade på tv mitt i natten. Sen nanade vi till halv 7!!! Jag vaknade av att Ted låg intill sin lillebror och gav han nappen. Vilken Storebror!!!
Morgonen gick super!!!!  Ted är på dagis och busar nu. JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER MIN KILLE!!
Jag och Lias vi kom hem och jag ammade Liten och sen har vi myst massa. Vi mös ner i fotöljen efter amning och somnade lite. Vaknade till och hade "sovit" en halvtimme. Skönt!
Nu har jag fått lite gjort här hemma och snart ska Liten ha mat igen. Morfar är här med ved till oss, vi ska köra ut och fika hos mormor sen med!!
Jag känner mig så pigg idag och har pratat med Ems med och det gör dagen ännu bättre!!!
Solen skiner och Lias sover än vilket ger mamma en liten paus och göra lite av det jag vill. Snart snart vaknar min lille och vill ha mat igen. Kanske hinner man hoppa in i duschen? Ha ha ha....




En karusell

Var det igår vill jag lova!

Första mammalediga dagen utan make hemma. Ted skulle till dagis och vi var där faktiskt klockan 8, trots att jag haft en Liten Lias som varit vaken om natten. Lyckligtvis så sov han den lilla stunden och stunden då jag var i affären. Sen när vi väl var hemma så....ha ha. Ted var så duktig och klädde sig själv och hjälpte sin mamma så gott han kunde. En dag med bara Lias mys på förmiddagen, sen var vi ute och gick i det vackra vädret jag och Lias. Men sova skulle han icke....nej nej. Han har så ont i sin lille mage sedan han fick in shunten..Kniper och han kråmar och ålar sig. Ska helst ligga på mig hela tiden.

Väl hemma ringer jag några samtal som måste göras medans jag ammar (bokar dop mm), det ni..Måste man så måste man. Hämtade hem en kille från dagis som väntat på sin mamma och lillebror.
Får besök av Helene och Erica med barn sen efter en liten nap ska Lias ha mat igen, mat mat mat...amma amma amma..
Maken kommer hem till en nerspydd fru som antagligen nu såg ut som en zombie. Vi bestämmer oss för att åka in till CSK med Liten. Han är inte nöjd, skriker och vill inget. Vi lämnar av Ted hos svärföräldrarna och kör in. Han blir undersökt. Väger 3710 så han har gått ner lite, Huvudomfånget är nu 38.8, växt 3 mm men det kan växla mellan måttband med. Tur att vi är med och mäter för alla mäter olika. Vi vet exakt hur vi mäter hans huvud ju. Tempen var bra och läkare Karin sade att han är så fin. Precis så fin som när hon undersökte honom då han var 3 dagar gammal..Men eftersom dom inte visste riktigt så blev vi inlagda jag och Liten. Prover som ska tas och ha honom under bevakning.
 
Vi får rum på Barnavdelningen och där skulle jag spendera en natt. Kallt i rummet och huttrade gjorde jag. Obekväm säng och allmänt omysigt rum. Går inte att jämföra med Lund....
Patrik handlar lite till oss och sen tittar vi lite på Hockeyn (brukar vi göra då vi är på sjukhus...ha ha)
Natten var tuff, Liten somnar äntligen efter att ha varit vaken i stort sett i 12 timmar, bara småsnuttar har han sovit...då vill dom ta prover vid 23. Nej nej sade jag, nu ska jag sova innan jag svimmar. Vi fick sova i en timme. Det var skönt trots att jag bara sov en stund eftersom jag frös och frös...

Vid 00:15 är det dags för prover. Blodprov i huvudet. Jobbigt att han var så ledsen och tänk själv att vakna och sen blir stucken i huvudet! Han skrek och dom fick hålla honom, lite socker fick han men...inte mycket til hjälp. Jag fick sätta mig ner med huvudet ner, jag höll på att stå och svimma. Stress oro? Kan vara det, eller?
Sover gör han sen en liten stund, sen efter 4 är han vaken i stort sett til 7...sen sover vi i en timme. Frukostdags och sen rond. Träffar en mindre trevligt läkare, eller trevlig men jag är inte dum!
Bara så att jag skulle veta...Vi söker hjälp när vi tycker att han inte mår bra, men det är DOM som avgör om han inte är bra...Så det svaret fick jag. Sen kom pojkarna och hämtade hem oss.
Kvällen och dagen har varit tuff, speceiltl kvällen. Han sov i 2 timmar (wow) i eftermiddag efter mat, men sedan 17 har han varit vaken...sovit i 2 ggr 10 minuter...Klockan närmar sig 22 och Liten kräker mycket. Måtte detta bara vara dum dum mage och inget annat. Nu myser han på pappas bröst, jag har en liten "paus"...Patrik var och tränade ikväll och Ted var så duktig! Han badade och hällde upp badvatten helt själv! WOW! Vilken kille!




Mamma & Lias ikväll. Det bästa som finns, mammas eller pappas bröst!!!



Powernap!

Nöjd hos mamma

är Lias nu efter en lite jobbig gårdagskväll, ganska lugn natt och en amingsförmiddag utan dess like. Ammat från klockan 8:15 till efter 12! Mat har jag, men Liten Lias har det lite jobbigt med såret på magen då han krystar, inte bättre när man har lite ont i sin mage med efter operationen. Han har ju en slang som är 7dm i sin bukhåla nu...Inte konstigt att han är lite orolig. Nu har han dock sovit gott sedan halv ett, nu sover han i bärsjalen intill sin mamma såklart!

Jag och maken har fått en del gjort här hemma, Ted leker med sina kusiner. Så nu är strax alla lister upp, plockat och donat här hemma, hängt tvätt, städat Teds rum, rensat papper, fyllt i papper....ja ni vet allt sådan som man slapp då man låg inne på sjukhus. Tyckte faktiskt inte att det var jobbigt att bo på sjukhus i fyra dagar. Det var väldigt skönt att slippa städa, plocka, tvätta och ständigt ha något att göra. Det var skönt att bara rå om vår lille kille även om omständigheterna kunde varit roligare. Vi åkte hem snabbt från Förlossningen (12 timmar exakt var jag på Förlossningen med mina pojkar), så att få köra honom i en liten BB vagn var mysigt efter operationen då han vaknat och ätit. Det var skönt att ha så kunniga och proffsiga sjuksköterskor och läkare, barnsköterskor omkring sig!! DOM ÄR HELT FANTASTISKA! Vilka underbara människor det finns!
Ännu en gång träffat Familjens Hjälte Nils Ståhl! Många som gnäller på sjukvården idag, men jag kan inte annat än att vara positiv till alla dessa som jobbar och sliter för att folk ska må bra, speciellt dom som gör det med hjärtat! Det märks vilka som gör det av glädje med!

Ikväll blir det TACOS för familjen och vi hoppas på en nöjd bebis som nu får Minifom och Alvedon (ja vi har fått ordination på detta) samt mycket bröstmjölk. Vi har gett Lias lite ersätting, just efter operationen då det var svårt att amma på den sidan (och är fortfarande) han är opererad, det gör ju ont att ligga på den sidan. Samt att tryck får inte förekomma på shunten. Men sedan igår vid 2 tiden har han bara fått bröstmjölk. Jag vill ju amma och att det sinade lite ett tag är nog pga all stress. Men nu kommer det sakta men säkert tillbaka hoppas vi!



Innan operation och jag håller min lille så länge jag kan...Vi väntar på att ssk ska komma och följa med oss. En nervös mamma som inte vill släppa sin lille Gosse.

  

Väntan på att Lias ska vakna, Lias på Neo och Liten Lias håller på att piggna till!

  

Lias shunt sattes in här, Frukost och pappamys!

  

Mamma Lias, besök på torsdagen av G farmor och G farfar! LIAS IGÅR PÅ LIAS DAGEN, HEMMA!!!
(Elis och Elias hade ju namnsdag)

Jag & Patrik vill passa på att tacka alla för STÖDET VI FÅTT. Så många som hört av sig! Tack för alla fina ord och allt annat som vi fått hjälp med.
Barnvakt, kattvakt, eldning i vår panna, ta in posten, kolla huset, lite pengahjälp, stöd stöd stöd, kramar, besök, telefonsamtal, sms, middagar, kaffe. Vi vet verkligen vilka som bryr sig och vill tacka alla fina vänner och familj för att ni finns! Ni är GULD VÄRDA! Tack och lov att vi har er!!!!!

Liten Lillebror Lias

ÄR PRECIS SOM VÅR Ted, en modig liten kille och en kämpe.


Innan op, då Lias fått antibiotikan och vi väntar på att få gå till BUS.

Operationen är nu gjord och vi är hemma. Skönt att vara hemma samtidigt som man oroar sig för minsta lilla som inte är likt honom. Lias är en underbar liten kille med precis samma tuffa anda som sin bror.
   


Har varit tuffa dagar, som vi hoppas aldrig behöva återuppleva igen. Men duktig har han varit vår lille Gosse.

IDAG HAR HAN HAFT SITT NAMN BESTÄMT I EN VECKA. Våran lille Gosse!
Nu ska vi ha lördagsmys här hemma, bara vi fyra!

TACK

TILL ALLA FINA SOM HÖR AV SIG! Både släkt och vänner, människor som vi aldrig träffat men som visar att dom bryr sig ändå. NI ÄR ALLA UNDERBARA!!

En helg full av läkarbesök varvat med underbart väder!! Idag åker vi hem till Mormor och Morfar på frukost, samt vinkar hejdå till vår Gosse. Sen styr vi kosan mot Lund och Universitetssjukhuset.
INSKRIVNING sen är det massa förberedelser inför operation som sker imorgon.

NERVÖS Mamma som sitter och ammar LITEN mitt í natten...njuter av tystheten och att sitta hemma. Kan inte somna om...vill inte somna om, vill snusa bebisen min och njuta.

Historien upprepar sig

hur är detta möjligt. Kan tårar ta slut? Kan tårar sina för att det inte finns några kvar att få fram, just nu har chocken och beskedet inte lagt sig riktigt. Vi var beredda på detta, mer förberedda denna gången men hårt ändå. Känns som en sten i hjärtat. Att vår Liten som är så nykläckt ska behöva gå igenom detta. Som dom kallade han på sjukhuset idag...
- En riktigt liten fräsching...(nyfödd)

Ted sov gott hos Patriks Mormor och Morfar inatt, vilket underlättade morgonen. Efter ett antal lugnande sprutor i lilla rumpan så gick det äntligen. Liten bajsade tre gånger ut medicinen och en gång rätt på barnsköterskan.
Han väger idag 3580 gr. Efter tredje försökte tog jag upp honom för att lugna honom, så att han inte skulle krysta ut det igen och det funkade när man fick komma till mamma. Jag nynnade på Vargsången för honom. Lovis sång till Ronja....han somnade och blev sen ganska så slö vill jag lova. Lika obehagligt var gång.

Riktigt läskigt att stoppa in honom i MRT maskinen och låta han ligga där med sina små öronskydd i över en halvtimme. Både jag, Patrik och ssk var med honom hela tiden.
NU VAR DET BARA ATT INVÄNTA SVAR. Vi satte oss i Föräldrarrummet och klockan var nu strax efter 12...Evig väntad. Nu skulle alla läkare och specialisterna i Lund titta på MRT bilderna. (MRT-Magnetröntgen)

Efter 15 kom läkare Annika in och vi fick beskedet som vi hoppas på att slippa, men var ändå förberedda på det.

Vår LITEN ska opereras på onsdag på sin 3 veckors dag. Dagen innan skrivs vi in på Neonatal i Lund. Samma process som med Ted som vi så väl känner till. Jag ryser när jag tänker på det. Är inskrivna på AVD 43 på CSK men får åka hem på permission....Det är Vattenskalle som han har, precis samma som vår Ted och stopp på samma ställe som Ted hade....

Skönt att komma hem, framförallt att komma hem till Ted......Jag drömmer mig in i bebisvärlden och myser med mina barn denna helgen. Ska in och mäta LTENS huvud var dag bara samt göra läkarundersökningar. Huvudet har växt från 38.5 till 39.4 sedan i tisdags. Detta är tufft, men dom agerar snabbt denna gången...annars får dom en arg mamma på sig....Mycket som känns tufft nu, mycket som känns orättvist. Känns jobbigt att behöva vara ifrån Ted med. Hans Liten Lillebror som behöva gå igenom detta. Hur kan detta vara rättvist eller möjligt?

  

Mamma & Liten, Liten ska få lugnande och Liten tittar så vackert på oss. HAN ÄR SÅ UNDERBART FIN.





Väntar på att liten ska "VAKNA" till...

Snusar och gosar massa...



NÅGOT roligt som hänt idag är att ikväll har LITEN fått sitt första bad! Han tyckte inte alls om det, han var lite hungrig med. Men endast badad i olja....ta inte bort min underbara unges Bebisdoft! Patrik badade, med hjälp av Ted. Jag fotade och filmade! Nu sover alla mina tre pojkar...jag ska med krypa till kojs...

Att snusa på er

vad underbart det är! Finns inget härligare eller mysigare än att gosa sina barn. Villkorslös kärlek.

Dagen har varit full av telefonsamtal, ringt och ringt har vi gjort och tjatat på CSK om tiden i röntgen. Det har även ringt här i alla telefoner på samma gång. Ett tag ville jag bara gå hemifrån...Kände att nu orkar jag inte mer just nu...Men alla reser vi oss och kärleken håller humöret på topp. Kärleken till mina pojkar, som gör att man inte kan låta bli att skratta, och beundra sina fina barn. Våra FINA BARN!

Mormor och Morfar ville bjuda på middag och det var skönt att komma hemifrån och bli bjuden på mat. Sen hade Mormor gjort massa kåldolmar till oss, tänk vad det kan muntra upp. Tokiga är vi i dom hela familjen, nja Lillebror har ännu inte smakat dom...ha ha. Kaffe och kaka och pratade länge om vad som kanske komma skall. Dom ställer upp och har Ted om det nu skulle vara så att vi får åka och operera Liten. Bara tanken på det får mig att rysa. Imorgon har vi nu fått en tid till Magnetröntgen. Klockan 9 ska vi finnas på plats och Liten ska få lugnande. Han måste ju ligga helt stilla, precis som Ted så ska han få en supp lugnande och sen vid 10:45 så är röntgen bokad för oss. Att dom prioriterar så små barn är väll en självklarhet.

Ska denna resan börja nu, eller får vi veta imorgon att det inte är någon fara.
VILL TACKA för alla fina sms, telefonsamtal och fina kommentarer från ER alla. Orkade inte prata igår och knappt idag heller. Men Farmor min var jag tvungen att ringa nu ikväll då jag sansat mig lite. Alla är ledsna och det känns orättvist. HAN ÄR JU SÅ FIN! Han är ju så perfekt, och det är han.
Lika fin som sin bror. Lika underbar och go. Lika fantastisk!

Vi vet mer denna gången är mer pålästa vad gäller Hydrocephalus.
Vi vet denna gången mer vad vi kommer få gå igenom om det nu visar sig att vara detta.
Jag ryser ännu en gång av själva tanken på att söva en LITEN. Det är det mest fruktansvärda jag varit med om...Jag behöver nog inte gå in på varför. Jag behöver nog inte förklara mer utan bara det att våra pojkar är det värdefullaste vi har.

Nu myser jag och Liten...

 

Vattenskalle / Hydrocephalus

normalt ventrikelutrymme
normalt ventrikelutrymme
ventrikelutrymme vid hydrocephalus
ventrikelutrymme vid hydrocephalus

Ordet vattenskalle kommer från det grekiska ordet hydrocephalus som i sin tur härstammar från två grekiska ord: hydro som betyder vatten och kephale som är huvud. Tillståndet hydrocephalus innebär att de hålrum som normalt finns i hjärnan (ventriklar) innehåller en alltför stor mängd hjärnvätska (cerebrospinalvätska). Orsakerna till detta kan antingen vara något som blockerar det normala flödet av hjärnvätska i ventrikelsystemet eller så kan blodflödets uppsugningsförmåga av hjärnvätska vara otillräcklig.

I de flesta fall är hydrocephalus en livslång sjukdom där patienten behandlas snarare än kureras. Genom behandlingsmetoder som går ut på att leda hjärnvätska till andra delar av kroppen kan dock vanligtvis människor med hydrocephalus leva ett helt och aktivt liv.


Omgiven av kärlek

är du lillebror!

Dagen har varit tung, samtidigt som vi firat på sjukhuset idag för Liten blir ju två veckor idag! Två underbara veckor och jag kan inte komma ihåg hur det var utan vår lille kille.

Efter en relativt lugn fm hemma så körde vi in till CSK där Liten föddes för två veckor sedan, upp på Barnakuten dit vi fått remiss. Efter lång väntan fickvi träffa läkare. Undersökte Liten och allt ser bra ut, han är verkligen fin som hon sade. Men...hans fontanell buktar och det känns som om trycket är lite för högt, vätska som inte vill komma ner som den ska. Precis som med Ted, vad är oddsen för detta???

ÄLSKAD, SÅ OMGIVEN AV KÄRLEK.

Får komma ner på UL efter lång väntan igen, jisses vad duktig Ted var! Hann med en snabbfika eftersom magarna kurrade på oss. Läkare gjorde UL av skalle och hon var helt tyst under hela tiden. Tog flera bilder och vi fick sen veta att där är mer vätska och större utrymmen än vad där ska vara...Mitt hjärta brast. Jag hoppades att hon skulle säga att det ser fint ut och det var säkert bara en snabbväxning tillfälligt..Men ack. Patrik tackade läkaren på Engelska eftersom hon knappt kunde svenska, jag sade inget utan tog min bebis och tårarna rann ner för kinderna. Jag gick bara ut...Tårarna sprutade. Ted klappade mig och försökte trösta sin mamma. Underbara unge. Dom stora pojkarna hämtar mat och jag sitter i CSK kafeteria och gråter konstant. En dam går förbi och säger:
- Grattis!
Jag tittar upp och säger tack, hon trodde nog att Liten var på väg att hämtas hem från BB. Kanske hon trodde att det var glädjetårar. Kan inte hålla tillbaka dom nu heller. Kan inte fatta detta. Tycker livet är orättvist, samtidigt är jag lyckligast på denna jorden som har mina TRE FINA POJKAR!
Jag kunde inte vara lyckligare så det är svårt att bara gråta, nyfödd lyckan sitter kvar än och lyckoruset sitter kvar! Väl hemma så får Ted upp sin studsmatta äntligen, trots att klockan var på tok för mycket för studsande och en make som ställer upp för sin kille trots att han med är ledsen.
TACK ALLA FINA SOM RINGT OCH SMSAT idag. TACK FÖR ATT NI FINNS.

Liten har varit suttig och kelen hela kvällen, vi gick ut en stund och kollade in pojkarna då dom hoppade studsmatta...Invigde BABYBJÖRNEN. Liten somnade....
Nu försöker vi smälta vad som hänt idag. Vi väntar på Magnetröntgen inom dom närmsta dagarna. Kontakt med Lund är sen nästa, för att specialister ska titta på bilderna, evig väntan. Ska vi behöva gå igenom samma sak igen?

Ted har varit fantastisk idag. VILKEN STOREBROR! Han berättade när vi åkte in till CSK hur lycklig han är, och som han längtat efter sin lillebror. Han berättade för lillebror när vi kom hem...
- Love you Lillebror.

Kärlek på hög nivå, en brors kärlek. Tillsammans är vi starka!!!


Mamma och Pappas oro

ja. 13 DAGAR idag och tiden den springer iväg. Har försökt att frysa tiden men ännu inte lyckats med det...








Vilka kalasdagar det har varit, från morgon till kväll har vi kalasat så igår tog vi en BARA VI DAG.
SKÖNT! Idag har jag och Liten varit på BVC besök.

Han väger idag 3430 gr och är 52.5 cm lång. Jag kom hem med tårar ner för kinderna och skrämde maken. Hans lilla huvud det växer, för fort och för mycket. Kurvan pekar rakt upp och Lena (BVC sköterskan) ville att detta ska kollas upp. INTE EN GÅNG TILL är min tanke. På en vecka har Hans huvud växt över 1 cm. Det buktar lite i fontanellen och hon kände och kände på huvudet. Att en BVC sköterska är så duktig ger mig mod. Hon har jobbat inne på Barnkliniken innan och har sett liknande fall. Undersökte även Ted då han var liten kom vi fram till. Så imorgon blir det barnakuten på fm, remiss skickad av Lena. Detta är mycket jobbigt och ont i magen har jag nu. Det svider av oro. Jag gråter och Patrik mår inte heller bra. Storebror Ted undrade varför mamma var så ledsen och jag förklarade så bra jag kunde utan att oroa vår Ted. Men oro är det enda jag känner nu.

Jag ber av hela mitt hjärta att vår lille kille ska slippa det som Ted gick igenom. Jag vill inte heller gå igenom de igen, inte Patrik och inte Ted. Jag tror att han blir förtvivlad precis som vi om Liten visar sig vara sjuk.

Nu ska jag ge Liten mat som precis vaknade. Han vill ha ett skråvmål nu efter en stunds sovande. Ska även försöka få min förlossningsberättelse klar ikväll. Om tid finnes...

Kan fortfarande inte sluta stirra på Liten...Är det inte underbart?!




Glad Påsk

önskar jag och mina fina pojkar!



Vilken natt, Liten är så duktig och fick sitt nattmål vid 23:30...sen mös vi ner under täcke och filt och somnade gott efter en liten saga. Ha ha ha..
Liten vaknade sen igen vid 3:30 och sen var det dags att gå upp i vanlig tid vid 8. VILKEN DUKTIG BEBIS!
Mat och morgonmys i sängen med tre pojkar. Idag blir det påskfirande hos Svärföräldrarna och massa bus.
Livet leker!


RSS 2.0