Sistaseptember

Måndag och den sista i denna månaden. Nu börjar verkligen "the countdown". Nervöst? Ehhhhh ja.

Denna måndagen betyder lämna mina två små krigare. Tur att jag haft ändan knökafull på jobbet idag. Verkligen slänga i sig fastebrytet. Nästan på stående fot men samtidigt en bra arbetsdag med som vanligt bra team som "håller upp varandra". 
Väl hemma gottade jag mig med mina leveranser. Storstädade eftersom det inte blivit riktigt städat på hela förra veckan. Hade bättre saker för mig. Ha ha! Sedan iväg på 45 (underbara) minuter spinning och kommer hem pigg. Steker vitkål, Farmors köttbullar och kokar Shirataki nudlar (avgudar dessa nudlar) och testade första Walden Farms produkten: Ketchup utan socker. Jag kunde nu njuta av något jag fullkomligt älskar att äta. Som Lady och Lufsen, fast idag var jag nog mest Lufsen och slufsade i mig maten efter träning. Stannade dock upp och beundrade ketchupen. Undrar om jag kommer äta ketchup var dag nu? Jag är som Snurran. Har någon läst om Snurran? Hon som äter ketchup till allt. Nu kan jag äta ketchup igen! Tjohooo! 
Till dessert (ja idag blev det dessert) innan 20:00 innan 16 timmars fasta igen blev det Lchf Lakritsglass. Till sås jordnötssmör och strössel kokoschips. 
Lite fett att "bonna" magen med. Har aldrig tyckt om glass. Men LCHF glass är så annorlunda. Inte som "vanlig" glass. 

Tack tusen tack till Energyfys för bra 1:a produkt! 





Min Granola

Åh! Verkligen sköna söndag idag. 
Tvätt och mys. Sedan styrde vi kosan mot Tyringe och har varit på en timmes PW med Mojja. Fyndat billiga bär och ätit ett ljuvligt fastebryt.
Min Granola med en klick ekologiskt jordnötssmör. Mix av grädde, fet mjölk och mandelmjölk. Åh ett ägg! 
Vi laddar inför match. Lillebror ska spela! Vi hänger på och hejar!




Hos vänner

Efter en lång "inte göra för mycket" morgon och brunch har vi varit på vift.
Barnen ville ha Thaimat till brunch och jag åt min smarriga Granola. Lite rolig kontrast det där med ja. Men alla har vi olika smak och tycke. Sen är helg helg och sålänge barnen äter så kvittar det om dom äter mackor, flingor eller nudlar till brunch. Granolan är verkligen enkel att göra och god! 
Vi styrde sen kosan mot lite större staden och vår nya ännu "onamnade" bil fick nya torkarblad och spolarvätska. Såklart doftegott med: jordgubb. Så nu ska bilen lukta sommar i vinter. Vilken tur att brödrar och fader var på andra sidan vägen roligt nog och kunde "rädda" min situation. Inte visste jag att torkarblad var en djungel. Learning by Doing.

Vi körde sedan till våra fina vänner i Vinnö. Barnen var glada över att se varandra!!! Lias har inte varit på sitt bästa humör idag. Men jovisst han hoppade studsmatta så hans blonda kalufs vajade i vinden. Slog kullerbyttor och studsade som en liten Bumbibjörn tillsammans med dom andra två Bumbibjörnarna...Ted & Amira. 
Paret S och jag drack kaffe i solen och hade mycket att catcha up. Jag hade med mig LCHF chokladbollar idag. Dom blev mycket väl godkända!
Sedan startade vi "pizzeria". Jag ska helt klart börja köpa kyckling mer. Såg ut som skinka, men det var kyckling och mycket godare! Barnen fick göra egen pizza. Vi gjorde även en LCHF pizza såklart. En egen variant av Quattro. Till detta sallad med svamp och pizzasås gjord av en riktig Pizzabagare: Monicas Far. Åh, om jag stinker vitlök imorgon..sorry. Ännu en gång imponerar paret S på mig. Nu menar jag inte bara maten. Allt med våra vänner är great! 
Barnen har fått den "obligatoriska" Tom&Jerry påsen och jag fick det viktigaste efter maten: kaffe. 
Vi spånade lite sedan på kommande fest. Trötta barn och mest Lias så behövde komma hem och sova. Vi hade nog kunnat kolla kostymer hela natten annars. 
Väl hemma för två timmar sedan. Tror ni Liten sover? Nej. Men Stor gör. Mammas ögonlock tunga men så hjärtligt nöjd med en fin dag.





 

Thaifood

NU ÄR det FredagsMYS!

Åh! Vardagen är off nu för helgen är här! Som vi räknat ner hela veckan!!!
När vi väl kom hem slängde jag ihop LCHF muffins (testade nytt recept) om slutade med soptunnan. 
Men...gjorde egen Thaimat till mig själv. Vet att det som man kan beställa är fullt med socker. Barnen önskade dock detta idag. Jag gjorde Paneng Lchf med Shirataki nudlar. Så Mumma! 
Sedan bjöds det på Skönhetssalong här hemma, Idol och chokladbollsbak. Barnen somnade i varsin hörna i soffan. 
Jag har slängt ihopa lite Lchf Granola och tog en lång dusch. Nu har jag en Skype dejt ;) 





Stentuffa biffar

Helt ofattbart, var har dagen blivit av?
 
Kör ett litet tips idag.
 
Testade att göra Tonfiskbiffar i veckan. Inte det godaste jag ätit men man lär genom att göra. Det är kryddningen jag kan tycka är lite svår. Men lade in om en beställning nu i veckan och ser fram emot lite "hjälp i köket".Till mina biffar hade jag stekt Aubergine i laktosfritt smör och gjorde en snabb sallad med chili. Som sås...Grädde med chili. Så LCHF det bara kan bli!
 
 
 
En lång powerwalk med Liten i vagn idag och handling av helgmys och annat som var bra pris på. Så nu ekar inte kyl och frys mer. Det började säga Ho ho ho. Behöver jag säga att solen sken gott och värmde gott. Höstluft och löv som rasslade när vi gick /Lias åkte. Så underbart! Så vackert och så enkelt.
 
 
 

Märks

Att dagarna är betydligt fullare med barnen här. Tiden fullkomligt rusar iväg. Vi räknar dock ner till fredag (brukar vi göra) något visst med fredagar för oss. Har alltid varit så. Det är då luften går ur en och helgen kommer. Det är då det är MYS som gäller och kravlöst.
En vanlig vardag mitt i veckan. Vi var äckligt trötta idag alla tre. Varit hela dagen. Kan bero på äventyret igår och sen hemkomst. Sedan upp 5. Tjoo. Men nu har vi en säkrare bil igen. Sipper somnade i vanlig ordning på hemvägen. Jag och Ted slängde oss på soffan och idag första gången jag kände: åhhh ska jag träna? Klart jag körde dit. Min fina syster som strössel på glassen är snart klar lärare läste läxan med Ted. Åh vad hon kan. Svårt att fatta att min lillasyster snart är färdigutbildad lärare. Jag var på 45 min svettig spinning...
Väl hemma Sipper vaknat och fick en mysig kvällsfika. Ted sover gott men liten Sipper vaken ännu...ha ha! Han ligger intill mig i sängen och vi somnar nog snart....Höstmörkret är här. Ingen mer sommar. Men sommaren kommer åter och nu ska vi njuta av Hösten och alla vackra färger!




Smart

Vilket mattesnille! Behöver nämnas att han är bra mycket bättre på siffror än mor sin.




Längtar till morgonen

Längtat hela dagen, även på Spinningcyklen längtade jag. En vecka utan dom. Nu en vecka med DOM!!!

Åh! Dom är här!!!!!!!!!!!!! En bra måndag, för dom är HÄR! Mina två pojkar! 
Sipper har dock sovit sedan "överlämningen". Men jag snusade på honom! Luktar så gott ju! Så liten! Åh! 
Ted och jag fick vår tid. Vi gjorde Toast och pratade om livet. Jag gjorde lchf toast med tonfisk och Ted ordinärt bröd med skinka och ketchup! Båda nöjda! ---Mmmmmm vad gott mamma!!!
Vi pratade om saker som vi behövde prata om. Han är klok. 
Jag längtar till imorgon! Då jag får ge honom frukost och skicka honom till skolan med äpple i väskan. Då Lias vaknar och kryper ner i soffan med mig. Åh vad jag längtar!

Bilden: en regnig sommardag 


Upp å lyft





Paket från himmelriket

Åh! Jisses koss. 
Jag somnade minsann på soffan igår...
Men lyckades förvirrat somna om fast jag vaknade tidigt. Sovmorgon!
En riktig långpromenad med Mojja! Sedan stekte jag Lchf  plättar i kokosolja som lunch till oss. Populärt för alla i familjen! Till detta? Grädde (laktosfri såklart) och hallon/blåbär. 
Fortfarande mätt sedan dess...kaffe med kokosolja och även lite grädde för mildare smak. Hurra för Kokosolja!
En dag med familjen och provkörning av bil. Ska jag? Ska jag inte? Hmmm..
Hämta ut ett efterlängtat paket från 
Bodystore.com JULAFTON för Johanna! Tack Pappa och Katja för födelsedagspengen! Kom väl till pass! En låda full med nyttigheter och ett par nya Capri Nike träningsbyxor!!!

Kan dagen bli bättre? Förutom Kittygullugakattmeddelanden från hjärtat! Jag smälter! Och saknar, längtar!

Just nu vette tusan vad jag gör? Slängde ihopa fröknäcke, provar att rosta Aubergine till gotte och spikar upp krokar. Samtidigt som jag dricker kaffe!
Inväntar en god vän!







Kokostönt

Det är jag sannerligen! Dagens fredagsgotte och sista målet "mat" (låter hemskt) blev melon toppat med sötmandel kokos och smör. Hoho! 

Arbetsdag/kväll denna fredag. Min singelfredagkväll att jobba. Tvätten klar och en liten beställning gjort. Det enda jag gör är att tvätta träningskläder ju. 
Började dagen med min timmes PW. Fick vara nöjd med det idag! 



Spinning/Pump

En vanlig dag? Ja, eller? 
Arbeta/knega/jobba. 
Snabbdejt med Mojja. Telefonen gick varm. Fnissar och ler. 
Dubbelpass: Spinning 60 min. Följt av pump 60. Hem, slänga i sig mat på stående fot. 
Vad undrar ni va? 
Fröknäcke med pepparkakssmak och mandel. Till detta leverpastej. Samt 1/2 tacogratäng 12 cm form. Och gurka. Låter som en hemsk blandning, men...det var det inte. Gratängen åt jag kall för att äckla er ännu mer! Ha ha! 
Vem säger att det ska vara perfekt? 
Ha ha!!!
Duscha, syster dejt och det är ju Torsdag så "Hels Sverige Bakar" och massa tragg! 
Tack för att Du är du.

Tack för fina kommentarer på FB idag. Berättar mer här med...snart....




Kokoswraps

Är dagens tips!

Halli Hallå från lunchen. Slängt upp benen i soffan i personalrummet. 
Dagens fastebryt kommer bestå av:
Kokoswrapsen jag gjort, skinka, avokado, lite fet yoghurt, gurka, tomat och paprika. 
Det roliga är att det går enklare och enklare. Inte speciellt hungrig alls idag. Och då har jag varit vaken tidigt! Det enda jag är sugen på är kaffe MED fet mjölk. Lustigt! Kroppen mår bra av detta! Lite frusen (är jag nästan alltid) och lite seg/trött. Men annars? Rent Fysiskt toppen!




Melon är ljuvligt

Dagen med mina Äldre! Vi gjorde köttbullar och stekte bönor. Mmmm! Vilket fastebryt idag, Farmors köttbullar. 
Lilla farmor vilade och jag & gammelman gick ut i åskan och regnet. Bytade min springform och införskaffade grädde till fikan. Vilken fika farmor hade med sig, Meloner! Jisses!
Världens bästa vaktmästare var här och nu hänger mer på plats där det ska hänga. Kört ett dubbelpass på gymmet: Mage/rygg och spinning. Just love it!
Ligger på soffan och njuter av lugn nu...





Lakritspulver

Tjolahopp! 
Mitt huvud snurrar mer än vanligt. Jag går på högvarv. 
En dag på jobb och idag lite seg innan fastebryt. Kan vara för att jag är uppe så tidigt. Inte speciellt hungrig, men trött och frusen. Blev lite bättre framåt eftermiddagen och lite mer action. Still love what i do. Även om jag har lite drömmar och visioner om annat med. Lite sidekick..
Väl hemma så loggades det in på Skype. Åh, vad skulle man göra om inte Skype fanns? Jag saknar ord efter dagens Skype. Tror inte jag fattar det riktigt. Har det gått in i huvudet ännu? Nej! Ha ha!! 
Jag var rastlös så det blev gym såklart. Idag lite styrketräning innan 60 min spinning. Idag fokus på biceps/triceps. Lite pinsamt när ett muskelberg kommer fram. Ser hur han studerar. Jag tänkte: 
- Vad fan glor han för? Men det visade sig att han hade tips och visade en kickass triceps övning. Tack för det! Tack! Det kommer kännas i övermorgon! Underbart. En "smärta" jag tycker om. 
Väl hemma 19:45 var jag inte ett dugg hungrig. Blev fröknäcke med leverpastej och gurka. Nöjd med det. Celsius mättar sjukt mycket. Idag en Cola Celsius under passet! Mmmmm!!!!! 

Nu? Bildredigering!



Systerdejt


Då var det måndag. Jag brukar ha som nämnt innan lite hatkärlek till måndagar. Det var underbart att få sitta på cykeln igen! Åh! Att känna svetten rinna! Lovely!
En kvällsdejt med kära Syster. Laga tacos tillsammans och idag testade jag kokoswraps till mina tacos. Gott, nyttigt och enkelt! Mätta och nöja sörplade vi på en kopp the och pratade så vi blev torra i munnen. Jag iallafall! En fin start på denna veckan! Hey ho let's go!

Budapest på Kalas

På Pappas kalas bjöds det på tårta! Pappa är en riktig gottegris ;) han är grym på att baka och en Kung vid spisen. Katja hade gjort en Lchf Budspestrulle laktosfri. Istället för original mandarin i så hade hon underbara hallon. Sanslöst god!

Hoppas ni delar den mörka chokladen med pistagenötter ikväll?
Eller Snickerskakorna..Ni kanske rent av gör något gott från Kokboken?

Till detta en kopp kaffe med grädde såklart! Huvva så gott!

Hurra för Pappa idag!


Utsikt från sängen

Tavlan som stått i fyra veckor och som fyndades på Gallerix är nu uppe. En hjälpande hand av Ted och deras tavla med uppe. Söndag betyder såklart mys, dammsugning, vattna blommor och baka. Allt gjort! Lias och jag badade, han dock i 1 1/2 timme. Såg ut som ett russin då han tillslut kom upp. Barnen leker kurragömma och slåss om vartannat. Morgonen bestod både av mys och bråk. Avokadokaka gjord inför eftermiddagens kalas och vi är klara att bege oss. Något som var väldigt kul var Lias kost idag. Till frukost ville han ha makaroner. Japp, med ketchup!
Till lunch då jag hade mitt fastebryt så åt han: rostemacka, marmelad, chips och snodde Kokosflarn från mig. Hmmmmm....


Iloveyouadoreyou

Jag är mållös.
Men skriver ändå, såklart. Ibland känns det som jag skriver brev till en vän här. Ganska så kul, gör det dock för min egen skull. Ja, det är så kul att gå tillbaka och läsa. Se hur allt förändras och hur barnen växer. Hur nya vänner kommer in i ens liv. Vänner som är här för att stanna. Hur jag funderar öppet och visar "min vän" hur jag mår. Hur jag tränar och lägger upp min kost. Hur jag kan vara arg, glad, ledsen, upprörd, melankolisk, lycklig....

Lördag och denna dagen efterlängtad. Okej, tvätttiden var inte det men hallå, nu är det gjort. Bak blev det under förmiddagen. Fröknäcke med både den vanliga smaken och en med Pepparkakssmak. Ja, sugen på Pepparkakor. Och jag hade ingen deg i bakfickan att plocka fram. Så gjorde fröknäcke fast med lite annat strikt lchf i och vips. Det luktade pepparkakor i vår Lya! Sedan en kaka till värdinnan och den blev...hmmm...pannkaka. Ha ha! Men learning by Doing...

Vi har spenderar eftermiddagen och kvällen med fina vänner. En riktig sensommarkväll i september. Solen värmde. Kommer och Värdinnan är i full färd i köket. Jag hugger in och hjälper till med det jag kan. Sedan klickar Monica igång sin KAFFEMASKIN och i väntan på grill...dricks det kaffe. Åh vilket kaffe med!! Oj oj! Med Grädde i! Mmmm!!!

Grillen tänds, barnen bekantar sig och sedan är buset i full färd! Det avnjuts grillad kyckling, sallad, korv, grillad svamp och lök. Citronvatten och Bandonsie. Jisses! Denna kvinna kan laga mat. Att hon sedan ansträngt sig så för att få till det Lchf vänligt. Eloge till dig. Du är helt fantastisk. Jag bjöd på den mindre goda kakan och istället för en blomma kom jag med hemmagjorda Bars.
Det hoppades studsmatta, kördes bil och åts glass. Barnen hade så kul. Det värmer i mitt hjärta att se hur glada dom var. Ted berättade i bilen hem hur kul han haft och vilken god mat vi fått. Lias sade:
- Jag älskar min kompis...
Sen somnade han på två sekunder i bilen.
Hur jag på en eftermiddag och kväll kan få så mycket energi, glädje och lycka i hjärtat. Jag tror att det är barnens glädje jag känner. Märker direkt hur jag lyfts upp då dom skrattar.
Sedan lyfts jag upp av vänner med.

Det var jag som sade att jag var mållös nyss va?


Fredagendentrettonde

Ja, ändå säger jag: TGIF!

Ännu en dag med föreläsningar!
Sista föreläsningen mycket intressant, rolig och fängslande. Ska med nöje börja läsa hennes bok nästa vecka och självklart berätta om den.
Det serverades fisk idag...
- En ovan jord gluten och laktosfri!?
- Min mat!
Är man komplicerad så är man. Envis med. Stor eloge till restaurangen som fixade med detta till mig.

NU! Fredagsmys. Vi 3. Mörkret har lagt sig och trötta men nöjda. Haft en fin kväll tillsammans so far. Med färdig mat då vi kom hem (det är great) så ja: Tacos. Vi ligger på soffan...inväntar Idol.
Ingen som märkt av otursdatumet idag? Inte jag iallafall! Tvärtom!

Huvudet snurrar på mig. Men vet ni vad? Det blir bra :) tänk på detta:

" Var din egen ryttare i ditt liv...inte hästen"


Mitt i veckan tacos

Psykiatridagarna är här. Full dag idag med föreläsningar. Morgondagen är även den full med samma. Idag med fokus på missbruk och beroende.
Många timmar i stol. Celsius räddade mig. Jag vet jag traggar om den, men den är bra! Jag var så trött på eftermiddagen, men vaknade sedan till igen!

Tacomys mitt i veckan! Med blendingbliss tortillas! Blissmix som jag sagt innan kommer till nytta gånger flera. Cecilia är toppen med sina små "magiska påsar" av mixer! Lyckade Tortillas!

Ted grymmade med sin matteläxa! Läsningen och skrivningen lite tuffare.
Lias på lite mindre roligt humör idag, men alla har vi våra dagar. Han kissade dock glatt på pottan i morse med Storebror som en hjälpande hand. Grymma killar jag har! Dom har även en grym Pappa! Vad skulle vi göra utan varandra? Utan varandras stöd, råd, hjälp?

Hur jag avslutade min kväll? Ja, träningen får vila idag. Fokus på barnen och bara dom. Förutom alla andra "måsten". Då syftar jag på disken och hygienen...ha ha!!!
Jag har avslutat dagen med "Hela Sverige bakar". Fått tårtinspo. Jag som är baktokig älskar detta program. Idéer surrar i huvudet nu..


11/9

Fint idag med? Oh ja!
Den bästa dagen trots det mindre roliga datumet idag. Det tåls att tänka på. Mycket sorgligt som hänt detta datumet. Men efter regn kommer sol!

Tidigt, morgon och regn. Då vår lilla Lupo rullade upp från det varma garaget möttes vi av höstregn. Vi tyckte dock alla tre att det var sådär mysigt med morgonregn. Sådär...vill bara krypa in igen men detta är faktiskt på något vis vackert regn.

Arbeta är ett måste, skola är ett måste men det blir vad man gör det till. Härligt när det är kul med ju! Även om mitt humör och barnens inte varit det bästa sista tiden så vänder det. Jag vet det!
Väl hemma igen efter långa dagar tycker vi om att "låsa om oss" en stund. Lugnet lägger sig på något vis.

Idag var det dock väldigt svårt att koncentrera sig på körning. Ett glatt besked fick mina tankar att rymma bort.
Det behövdes & håller tummar och tår nu!
Syster kom lite senare....underbart att få träffa henne! Jag körde till Gym som en vessla och 45 minuter på Spinningcyklen...
Hem och lugnet rådde. Ett tag iallafall. Men det fixade jag bra tror jag. Syster peppade och kom med tips. Så hjärtligt och behövande! Ted får vara uppe längre...Idol ju och min lille kille är tokig med musik. Klart han ska få se Idol då!
Jag och Syster smuttar på The och traggar tills klockan tickat iväg. Inte klara med tragget men vi fortsätter på måndag Lill SIS!

Dagens Pf har gått bra! 12-20...tre mål och efter mitt lilla mellanmål inte alls "sulten" som vi säger i Skåne. Avslutades med tonfisk, ägg, majjo och fröknäcke. Bonnade gott!
Det går framåt...känns som det iallafall!
Tar en dag i taget men jag är envis som sagt.
Tips? Jo, planera. Jag kan komma på mig själv planera in i minsta detalj men... Så är det just nu och jag är en kontrollmänniska. Jag kommer släppa lite på det längre fram men just nu så är det all in. Planering är a och o vid Pf. För mig iallafall. Även vid träning och hälsa i allmänhet. Du slipper alla fällor och impulser. Mål samt delmål.
Tar vi mer om en annan dag!
Som sagt: Want it? Work for it!

With a BIG smile...i think i Will fall asleep...


Amazing!

Dagen kunde INTE fortsatt bättre.

En fin dag på jobbet med som vi alla kom överens om en FIN stämning. Ni vet då alla är glada och vi drar våra "sjuka" skämt som bara vi fattar?

Hämta hem mina 2 små Troll! Sipper somnade i bilen. Inte oväntat. Avvänja att sova på Förskola tar på krafterna.
Jag och Ted fick en bra stund för oss själva. Kvalitetstid, han fick sin mat i lugn och ro. Jag mitt kaffe med kokosolja! Mmmm! Läsa läxan och nu lossnar det igen för honom. Så kul! Han kan ju för tusan läsa! Det är sinnessjukt! Min lille Ted läser. Hallå! Vakna Johanna! Han är över 8 nu...
Farmor och Farfar kom. Mat förbereds till efter träning. Gäller att ligga steget före.

Ett grymmepass på 60 min Cardio Spinning. Älskar mina pulshöjande pass! Just love it! Med Fina Malin som sällskap i cykeln intill. Med våra Celsius i högsta hugg. Såklart! Svetten rann och tiden likaså. Jag sparade den sista slatten till min mat efter träning som bara var att värma.
Planering planering!
Det blev stekt ägg med Chili och Paprika, fröknäcke med laktosfritt smör. Till även majjo och dijonsenap samt Salsiccia korv som var kryddad med Chili/Paprika. Nyttigt och stekt i smör!
Fint! Lias vaken, Ted vaken. Farmor och Farfar stannade en stund extra. Mys framför Idol och kunde ju inte bli bättre. Träna när Sipper sov ändå!
Vilken kväll! Lite sent kanske men det viktigaste: Nöjda barn och Mor. Vad gör det om det blir nån timme längre...1 1/2? Gick ju så bra & kvällen så fin.
Nöjda slumrade barnen nyss. Mor i huset slumrar nog snart med...i ett rus av Endorfiner.


Lapar lite sol

Tre pigga som alla ville gå upp! Ja sant!
Arbetsdag och lunchrast...vilket betyder fastebryt. Och ska erkänna....så hungrig. Eftersom klockan ringde 5..
Lapar lite sol med kaffet som sällskap.


Fys och Psyk

Ja, då var snart måndag över.
Älskade Hatade måndagar. Det är något visst med måndagar....visst?
(jag vet...visst visst)

En natt med way to less sleep. Varför går jag inte in på. Men fick bli en dag hemma. Varför? Tänker jag inte gå in på. Hemlighetsfull? Nej, kallas "privatliv". Och kanske är det så även att just idag orkar jag inte gå in på det..
Annars? Till något roligare att läsa om samt berätta om....
Dagens fastebryt bestod av:
" Johannas Chilibiffar, bönor och spenat. Ett stekt ägg samt Dijonsenap"
Allt stekt i smör såklart. Det var ett gott fastebryt efter en promenad. En promenad mest för att "komma ut och andas".
Whooossaaa.
Blev mitt måndagspass på Spinningcyklen...sedan kom en sovandes Lias i Pappas famn. Ted ville följa med Pappa sin och handla...så jag fick kvällsfika allena ändå.
En burk makrill (gott, nyttigt och ska inte underskattas) två kokta ägg och Lchf Fröknäcke mitt recept. Tror minsann man kan experimentera fram mycket med dessa Fröknäcken!
Ted kommer hem och vi uppdaterar varandra om veckan som gått. Veckan som kommer går vi igenom och nu sover han intill mig....


Vaniljpannkaka

Blev dagens fastebryt!
Härligt med komp, speciellt efter en natt/ tidig morgon med för lite sömn. Var det värt dock! Varje minut!

Enkla/nyttiga/goda pannkakor:
Jag har väll sagt att pannkakor är något av det bästa jag vet!

1 ägg 1/2 tsk bakpulver 1/2tsk kokosmjöl 1 tsk fiberhusk
3/4 dl mjölk (jag använde soyamjölk)

Blanda och stek på mellanvärme i smör!


Fettelifett

Jaha. Hur kan jag kommit underfund med fett först nu!? Så länge som jag ätit utan Kolhydrater borde jag väll ätit mer fett innan. Inte konstigt att jag varit småsulten ibland på konstiga tider. Samt att jag tränar med vilket kräver lite mer. Jag tror att jag varit lite fettskraj in i det sista.
Periodisk fasta med fokus på fett nu. Bra fett. Kokosolja i kaffet, enjoy! Så gott kokos toka som jag är! 16 timmar utan mat och 8 timmar med. Inga mjölkprodukter (vilket jag älskar). Tar inte ut något i förskott men det känns som att min kropp efter lång tid vant sig vid lågt kolhydratinnehåll? Inte vet jag? Sedan jag fick reda på laktos med så är det ännu mer att tänka på. Jag får se, tar inte ut något i förskott. Att vara uppe från fem till tolv utan mat kan bli tufft. Får väll se, kan hända jag startar fastan tidigare. Vi får se...testing testing.

Annars babbel? Lördag och jag valde sovmorgon. Vill ha en frisk kropp och pigg kropp. Idag blev det en timmes PW med Mojja på asfalt. Den vanliga rundan. Skönt, solen sken. Kväll på jobb..snart dags att stämpla ut va?


IW

Klockan 6:30 en fredag. Tokig? Nej..jag ska vara ärlig. Inte det absolut roligaste jag vet med Indoor Walking. Spinning nörd som jag är. Men pulshöjare på morgonen är skönt. Även om jag var snuskigt trött. Med bra musik och instruktör går det enklare! I made it!

Kaffet nere, och jag tror jag tar en kopp till. Kör ju Periodisk fasta men kaffet ska jag ha. Jag undrar om jag nu orkar vad som helgen planeras?
Jag må pröva! För jag är satan så envis!


B A L A N S

Tårar, ilska, skratt, eufori.
Känslor spelar spratt.

Idag? Tjo till gym och idag "bara" cardio 40 min på Crosselicrossen! En jäkla massa kaffe och pit stop på ÖB.
En kväll på jobb och som vanligt utbytte jag och Monica tips och trix. Fin tjej/kvinna/flicka. Vad säger man om "dom i vår ålder?"
Glömde att jag haft smör i mina LCHF piroger, om än lite så känns det i magen. Tänk att jag gått med detta hur länge som helst! Sanslöst! Det är dock svårt i början och lätt att glömma. Både laktos och gluten. Det sistnämnda är en vana nu! Men jag är tokig med mjölkprodukter så ja..vi får väll se.

En bild, ett ord och 10 min prat fick mig att gråta av lycka idag. Det var ett tag sedan. Kan det nu gå vägen? Tiden får utvisa allt som händer.

Btw. Använde min fina Svalor blus i helgen. Åh, finaste Svalor. Frihet!


Best Breakfast

Började dagen med en PW på en timme. Sova länge vad är det?
Sedan hoppa snabbt in i dusch, packa ner LCHF brödet och Snickers kakorna som jag gjort till Ems. Hon älskar dom! Och jag henne!
En helt underbar frukost! Tomfiskröra, ägg, avokado, kaffe, skinka, cream cheese. Åh vad vi gottade oss. Så härligt med frukost och sällskap under denna måltid. Det var på tok för längesedan vi sågs. Men bestämt en ny dejt ju! Lilla Betty vaknade och jag försökte lära henne krypa, bättre lycka nästa gång!? Madde kom en sväng! Härliga förmiddag! Bevakade såklart Obama med! Ganska coolt att han är här i Sverige! Go Obama!!!

Jag brummade sedan mot staden igen, ett ärende fixat och sedan hem till Älskade Farmor och Farfar. Dom frågade lite sådär försiktigt ni vet...
- kommer du idag?
Åh, kan inte motstå och spenderar mer än gärna tid med dom.
Jisses, hit och dit. Sur för att Mandelmjölken var slut på Maxi.
Mot gym! 20 min på Crosstrainer, sedan ett mage/rygg pass för PT the best Linda! Härligt! Hem...tvätta vidare, duscha....tjooo.
Snart anländer det "gäster"..vänner. Filmkväll! Spännande!!!


Dubbelt upp

Morgonen bjöd på (ho ho) bilvård. Städa, tvätta & vaxa. Tjo!
Farfar basade glatt! Sedan ordnade vi lunch på Maxi. Fullkomligt avgudar deras salladsbar. Mmmm!!!!
Kaffe på det och Farmor fick sin "tårta". Hurra för igår fyllde hon 77 år!
En enkel LCHF kaka med mörka chokladbitar. Toppat med nutella (inte sockerfri) och kokos. Så jag smakade inte den. Men både Farmor och lillebror Alex gav den TOPPBETYG! Så kul att baka och GE! I made it ju :)

Sedan tog jag en PW till gym. Trodde inte jag skulle komma med på passet idag. Tänkte...kör ett eget pass. Men minsann jag kom med. Så först 45 min Johanna pass och sedan lite. Paus på 15. Efter det Marlens pass på 60 minuter. Gissa om jag var dyngblöt av svett. Härligt!
Väl hemma, dusch och nu skrek kroppen efter mat. Blev resterna av min sallad, ett ägg och majjo!

Inför morgondagen klar....bakat LCHF bröd samt något annat gott till min vän Ems.
Tänk äntligen ska vi få krama om varandra!!!!
NU är det soffan, nyheterna (gammal?) och sen skriker sängen efter moi.


Let's do it

Javisst. Inte på det grymmaste humöret idag. Tycker inte om dessa dagar. Bort med er! Alltid så dom dagarna barnen lämnas. Tidigt idag med vilket är ännu värre.
Saknar Puff och Sipper...så mycket.
Efter arbetsdagen....hem...kaffe...bar innan träning. Fuskade idag, jag frös, jag solade. En PW till gym. Lite intensiv så jag blev svettig styrka. Sedan 45 min spinning. PW hem.
Tänk att endorfiner gör en så mycket piggare?
Lyxen att hälla upp en iskall celsius med färsk citron i! Det! DET är Mumma!

Alla har vi dessa dagar, men nej... Ger mig icke för det!


En Lazy men ändå

Inte helg.
Gårdagen bjöd på kalas....
Lillebror fyller ju den 5. Regnet öste ner titt som tätt. Barnen vräkte i sig tacos.

Sedan en fantastiskt mysig lördag kväll. Farmor och Farfar var hos oss. Tända ljus, beställde mat, byggde lego och tvn med någon konsert på i bakgrunden. Ni vet en sådan riktig mys känsla!? En sådan kvällens känner: Hösten är här! Oj. Nu "FÅR" jag tända ljus!

Söndag och en söndag är en söndag.
Sovmorgon blev det dock icke. Åh, jag smög och tänkte måtte dom nana. Lade i tvätten i källaren. Kommer upp, tar min kopp kaffe. Njuter av den och ut tassar Lias från mitt sovrum. Så länge sov lille Sipper idag. Ha ha!! Och ja....han har traskat in till mig inatt.
Det dröjde inte länge innan Lias väsen med Legot väckt den store Puff. Så, alla vakna. Jag snoozade på soffan i 10. Sen startade jag och Lias "knäckebak". Ja, typ fröknäcke Lchf som är vanligt. Testade dock "eget" recept idag. Lias fick vara med och bestämma!

Mys, barntv, dona, fixa. Sedan bakade jag och Lias en "kladdkaka med arrak, Lowcarb chokladbitar med vilda bär och kokos". Det var långt, kallar den " vild LCHF kaka". Så efter lunch bäddade vi ner oss med renbäddat, kaka och film.
Vi hade sedan ärenden att utföra, utfodra katter och handla.
Därefter körde vi till Gym och barnen var i lekrummet den timmen jag spinnade. Tror inte det gått utan fina Linda dock! Tack tack tack!! Tusen tack!
Med ny energi hem, och utfodra oss, duscha & ha söndag kväll.
Ännu en vecka har passerat. Och idag går vi in i September.
Första höstmånaden är här...


RSS 2.0