Johannas GI Katter

Jag måste bara ge ut ett fantastiskt recept! Detta året kommer vi köra endast dessa GI Katter här hemma.
Ljuvliga, luftiga och mjuka. Gula Katter är en av mina favoriter!
  Dessa saftiga katter ska man kunna njuta av.

Till ca 30 stycken katter behöver du:

Ugnen ska stå på 225 grader

50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk/laktosfri eller soyamjölk
1 burk kesella
2 påsar saffran
1.5 dl fruktsocker eller sukrin
½ tsk salt
ca 18 dl siktat Dinkelmjöl
2 ägg, ett i degen och ett att pensla katterna med.

Gör såhär:

Smält smör, smula ner jästen i en bunken. Häll i mjölken i smöret och värm till fingervarmt. Endast fingervarmt, värmer man för mycket jäser inte degen. Tillsätt din fingervarma blandning med jästen. Vispa och jästen löses upp. Ner med kesella, fruktsocker, saffran, salt samt ägget. Sedan ner med Dinkelmjölet. Arbeta degen en stund. Låt degen vara en aningens kletig. Täck över med bakduk & låt jäsa i minst en timme.
 (gärna en stund extra, har jag gjort...)
Baka sedan ut till Lussekatter, och täck sedan över. Låt de jäsa i 30 minuter. Pensla med ägget, snåla inte med ägg. Vips in i ugnen i ca 8 minuter.
De ska ha vacker gyllengul färg. Så goda att äta direkt med ett glas mjölk! Vill man frysa in som man nog får göra för det blir en del bullar. Låt de svalna av sedan frys in direkt.

Absolut de godaste katterna jag ätit! Prova!



 


På soffan

under förmiddagen såklart. Nu ploppade det upp....

Åh, jag läser, läser och läser lite till. Internet fortfarande nere. Annars hade jag tänkt titta lite mer på tester och filmer. Boken och anteckningar är det som får utnyttjas idag. Är kablar nere efter Berit så är de det. Lite fräckt att försöka sälja mobilt bredband till oss. Inget de skulle sålt utan erbjudit gratis tycker jag. Hur fräck får man vara?
Läser vidare! Längtar till imorgon då man får bolla idéer med T & N!

Pojkarna ljuvliga! Hålla hand! Storebror är bäst att hålla i handen.



Kvällen har spenderats på badhuset. Bad för pojkarna, och tredje dagen på rad spinning för mig ;)
Jag ger mig icke nu!


Det jag värderar högst

Nu längtar jag. Liten ska hämtas hem! Efter en heldag med plugg så behövs en kram från lilleman.
Store kille är med Finisar idag med. Han ville också hänga med och baka pippppparkagor.
Får nöja mig med en av två goa kids, än sålänge....

Stunderna med er är det viktigaste som finns.





Värden

Ha ha ha! Oj, hur kan man vakna 8:15? Helt sanslöst! Men det gick så bra utan stress i morse. Jag var nog helt inne i en dröm, jag var iväg på en resa. Vaknade småsvettig och förundrad. Minns nog inte allt från drömmen men det lilla jag minns var kul. Jag sitter med massa papper framför mig. Etik prov på torsdag och jag läser på lite nyckelord. Dagen går vidare ;)


Snälla barn

Det var en fröjd, en sann fröjd att hämta hem Liten. Strålande glad och när vi väl var hemma så hämtade vi ner bilar, Hoho och luvan samt Topsy under lilla armen. Jag lagade kvällsmaten till pojkarna, och Ted kom hem. Han hade haft en trevlig eftermiddag med Rami, Nana och Zeke. Underbara fina ni! Maten på bordet och maken hemma. En snabbis kaffe innan jag körde iväg för mitt måndagsnöje. Väl hemma blev det kvällsfika med två glada sprudlande barn. Lias han kommer verkligen springandes mot sin mamma och gosar in sig. Skulle sedan såklart sitta i mammas knä. Ted har även idag pysslat till sin mamma, han vet hur glad jag blir över allt pyssel jag får. Så kul, värmer i mitt mammahjärta för det är oftast jag som får alla gåvor. Min lille konstnär. Han ha talanger och fantasi och det värmde ännu mer när Ted ville att mamma skulle läsa saga. Vi har först en liten pratstund om dagen om varit i skolan och Lias gosar med Ho ho under tiden i sin säng. Läser Snövit och barnen är sedan tysta och snälla och somnar gott. Så sprudlande glada och tillfreds idag. Jag känner mig lite korvstoppad efter all info i skolan idag, men samtidigt så kul. Haft en trevlig dag med fina kurskamrater. Nätet är lite segt, surfar på iPhonen. Vårt bredband ligger fotfarande nere efter gårdagens/eftermiddagens/kvällen och nattens storm. Ingen större skada på huset. Tre i sängen inatt, några tunnor och stora grenar som blåst på tomten. Löven hade ju redan Farfar räfsat bort och tur är väll att det inte kommit fler på vår matta. Fönstrena som var så fint putsade är nu inte lika fina. Speciellt inte i vardagsrummet, men det ska väll synas att det faktiskt hänt något i vår lilla by. Det var lite läskigt igår när det lät som om huset skulle lyfta. Som tur är så står det kvar. På fast mark. Ibland vet man inte med gamla hus. Vårt fina tomtehus.
Så Tomten ska veta att idag har barnen borstat tänder och tvättat händer ;) Hoppas att Tomten kommer med fina klappar till våra små. De ska minsann skriva önskelista nu i veckan!


 


Första adventsbaket. Katten Izor fick bara titta på, Ted ville ha med sin favorit på bild!




Ljuvliga Nisse

Åh! Tomteluvan ska med överallt! Idag till dagis, på med luvan och luvan på då Liten skulle hem. Ville inte ha någon annan mössa inte. Liten klär som Nisse!


Vi vill ha MVG

Ha ha! Tre bestämda flickor, lika tokiga på sina vis. Helt fantastiska men som har valt tre olika inriktningar. Helt olika men ändå lika.


När första ljuset är tänt

Eftersom stormen är kommen till de Norra skogarna blev det mest inomhusaktiviteter idag. Både grisar och gummor bakade. Gula katter och bruna katter. Våra Katter har utegångsförbud, så även resten av familjen.

 


Första glöggen

Avnjutes utomhus i gott sällskap!


Förväntningar

Det var med glädje jag kunde logga in igår på Fronter och se mitt betyg på provet från i måndags.
"Alla som får detta har uppnått betygskriterna för betyget MVG..."
Grattis till oss. Det hjälpte nog att bara ta det som det kommer, upp till bevis! Detta KAN jag, jag vet det.

Jag blev så glad och ett litet bevis på att denna terminens kurs i Omvårdnad har varit precis det jag förväntade mig! Man förväntar mycket av sig själv. Som Annicka Sjöös bok:
Fröken Duktig.
Men aldrig att jag ta något för givet heller, något man får kämpa för vaje dag.
Inte bara skolan utan allt det som sker varje dag. Vågar man kämpa och vill kämpa så växer man och blir stark...

 


Kan inte sluta

Njuta.

Liten somnar. Vill inte släppa. Du växer och växer min lille vän!

 

 

 

 

 

 


Spegel spegel

Läsa saga är mysigt. Mamma J putsat fönster i sovrum...då kom Liten med en bok i sin lilla hand. Han klättrade upp i sängen och log. Vi läste och mös under det varma täcket. Snövit vackrast i landet är.


Konstnärligt utförande

Åh! Äntligen är de blommiga tapeterna uppe! Vilket göre med mönsterpassning! Men efter många timmars jobb så blev vi klara. TACK Snälla rara Farmor för hjälpen. Hon borde ha första pris i Konstnärligt utförande! Mer finslip som ska göras. Lite målning ska fyllas i, lister och bänkskivor. Sist men inte minst vill vi ha bort det hemska golvet. Men det får nog vänta tills julen har lagt sig. Blev så nöjd med tapeten! lite mer falalala nu.
Julsakerna har börjat puttas fram ikväll, men med en Liten i hasorna får det ta sin tid. Han ska ju släpa på ALLA tomtar han ser nu. Då menar jag alla! Stjärnan ville ha ta ner. Han kom hasandes med en stol...Inte dum den lille filuren. Ted har spelar tv spel den gottegrisen och fesit på soffan. Jag har varva fönsterputsning med att bära upp och ner saker från förrådet. Batterierna är nu
slut....Har börjat spåna på Väggalkalender 2012...Inte lätt att välja bort bilder. När jag väl började leta hittade jag så mycket fina bilder på Underbara pojkar!

 

 

 

 

Tapeterna kommer från en kollektion som heter Gammal Svenska. Där fanns en uppsjö med olika tapeter. Jag valde en (valde bort en annan som var 18-1920 tals inspirerad) lite billigare variant som de hade hemma.
Tycker att det lev snitsigt med blommor och grenar. Fåglar hade varit fint som en liten extra detalj så vi får se vad jag hittar på. Skulle haft färg, ja det skulle jag haft men valde denna på två röda så fort jag såg den. DEN!
Så det blev ännu en gång vitt och svart.
Fick så fin butikshjälp med måste nämnas!


Bakelibak


Kela Tomten

Idag när jag och Lias var och köpte tapeterna så såg han en JÄTTETOMTE. Han såg den på lååångt avstånd och hela ungen sprittade och sprattade i kroppen. Han är stormförtjust i TOMTEN. Han vinkade så glatt då vi körde från affären! På Tomten såklart!
Efter alla dagens bravader sade jag:
- Ska vi gå ner och hämta HOHO?
Lias skuttade som en liten kanin mot källardörren. Han sprallade med benen och sken av lycka. Väl nere i vårt källarförråd ser han HOHO. Mjukis HoHo. Han ler ännu mer och fick två tomtar med sig upp. Han har sedan gosat dom, burit på dom och tjabbat med dom. Den mjuka fick följa med upp i sängen vid nanedags. Han sover gott med TOMTEN och Topsy vid sin sida nu....Gissa vem som kommer bli överlycklig på Julafton?

 





Har startat operation del väggar i köket idag. Kaklet är nu vitt, och minsann att jag ska ha fina väggar till första advent. Har verkligen avskytt vårt kök som pesten sedan vi flyttade in 07. Nu är jag spyfärdig så efter mycket målning, både tak, lister, bröstpanel och foder så ska tapeter upp. Jag kan tapetsera men aldrig gjort med mönsterpassning innan. Farmor ville gärna hjälpa till, en hjälpande hand tackar jag inte nej till. Mycket roligare med. Kvällen har bestått av Pepparkaksbak och GI Lussebullsbak. Slutade med mjölkrig och dusch. Ha ha. Köket va verkligen VITT. Ha ha ha. Men lite roligt får de små ha!!!! Lussebullarna blev MYCKET goda. Så det kommer bli GI lussebullar detta året här hemma för hela slanten. Blev godkända av alla tre pojkar! Så underbart att ha Lias hemma hela dagen idag. Så mysigt vi haft det! Älskade roliga Liten Lillebror!
Nu ska jag ge mig på lite fönsterlister som ska vara klara tills imorgon då de ska upp!!!!!!!
Det kommer bli såååå tjusigt! Den som väntar på något gott, ellerhur?

Hur ska det gå?

Ringde tapetakuten! Farmor ska ge mig en hjälpande hand ;) här ska minsann bli fint till första Advent!


I

Biltvätten ;) vilket tisdagsnöje! Vinterdäck check!


Det var det

Disig morgon. Lämna barn, lämna bil. Helt fantastiskt vilken bilmekaniker man har!
En promenad hem, väl hemma åh nej Ted skulle ha utvecklingssamtal idag. Ringer skola utan svar.
Åh, jaha. Kan inte annat än att be om ursäkt. Igår gick verkligen eftemiddagen i 190. Jag var svimfärdig efter provet. Tömt hjärnan kändes det som. Bussen hem och efter kvällsmat bar det av till Måndagspasset. Landar hemma och läser saga för barnen. Lias låg och läste själv sedan i en timme. Pratade med sig själv och fnissade. Jag sov gott inatt ja, det vill jag lova. Nu sitter jag här och ska kicka igång lite skola. Måndag ska det göras en uppgift tillsammans och det ska tittas på nu. Kaffet står troget intill mig.



30

Minuter sen gäller det. Valt inriktning nu med, men med reservation för lite oro. Lite osäkerhet... Det blir bra. Vet lite var mitt sikte än inställt. Precis ätit en korvajävel med, ingen GI det inte... Känns dock som slarvet är sämre. Åh Gud måtte jag klara detta med bravur!
Vi peppar varandra! Alla lika nervösa...
Therese gluffsar i sig sin sallad intill mig. Sen ska vi hålla hand en stund ;)

 

 

 


Fokuserad?

Nja. Söndag idag med det en söndag innebär. Lyx att vara ledig en hel helg! Idag fick vi alla en härlig sovmorgon. Jag hade så svårt för att somna igår då jag kom hem. Lyssnade på musik samtidigt som jag hörde susandet i öronen. Öronproppar är ett måste nästa gång. Inte trodde jag att det skulle spelas så högt inne på en Arena. När det väl började ville inte jag som stod och hoppade längst fram ge någon annan platsen. Hell no! Fick vila öronen genom att använda fimsingarna emellanåt. Pillrade med plektrumet innan jag slöt mina gröna...
Drömde helt crazy inatt!!
Idag har jag gått och tänkt på provet hela dagen. Upprepat saker i huvudet. Jag tänkte att något måste jag göra för att inte bli knäpp i päran. Jag drog fram färgen och bestämde mig för att måla klart taket i köket. Målat en gång bara och en andra gång en liten bit bara. Var bara att fatta pensel och klart blev det. Lite dörrfoder och lister med. Så snart ska jag ge mig på del 2 i veckan. Kaklet...
Efter målning blev ett fönster putsat. Det ska ju med göras innan alla stakar ska upp. Köksfönstret skiner nu...
Middag lagas och efter det gick jag på en timmes pass i Bj med fina Mia som instruktör. Har fastnat för dessa söndagspulshöjare. Love them. Svettig hemma och krängde tre clementiner. En Liten Lias kom springandes mot sin mamma med öppna armar. Jag gick sedan ner för att ta en dusch. Väl uppe igen står han och väntar på mig!
- Ska vi gå upp och smörja oss?
Han vet PRECIS vad jag brukar göra och vet precis hur det gå till....noga noga.
Han sprang till trappan och vi gick upp för att göra det vi brukar göra. Han blev helt tagen av ett ljus jag hade tänt i hallen. Han ville sedan sitta och titta på det i trappan. Ha ha. Nu måste jag läsa lite var min tanke. Svårt att fokusera med en liten som vill sitta i mammas knä och rita på mina anteckningar. Han ritade lite själv, jag hade svårt för att släppa honom med blicken. Han är ju så bedårande söt! Så roligt att studera då han pysslar! Kan inte säga ner då han kommer denna lilla människa och lyfter upp sina små armar mot mig. Oemotståndlig!
Barnen fick godnattsaga av Pappa medans mamma får sätta sig ner och bärja läsa. Det står emellanåt helt stilla i huvudet. Blandar ihopa Apné och Dyspné....La la la la. Nu ska jag läsa lite en sista gång sen får det bära eller brista imorgon. Kan inte
snöa in mig för mycket. Upp till bevis!
Ser det som det nu.
Upp till bevis vad DU kan!

image description

image description image description


Väser

I öronen än ;) ha ha! Trots sin ringa ålder kan DC med bandmedlemmar få en publik att tjoa!!!! Jag blev minsann stolt ägare till ett plektrum från Doug Aldrich! Jag skrek som en flicka!!!! Som kan ses på filmen. Han är lite av en favorit från bandet. David Coverdale kan ännu få en publik att sjunga, skratta & hoppa. Here i go again on My own rusade genom hela kroppen. Jag filmade, hoppade & tjusar. Marcus spelade luftgitarr för fullt!!!! Fler sådana kvällar önskas. Skulle kunna gå på konsert ofta ofta! Förbandet The Answer överraskade och var grymma!


Here

I go...

HELT CRAZY! Fick fan med det på film då snyggo pekar och skickar ut plektrumet...Jag fick det!!! Ha ha. Som det susade i hela kroppen. Vilken kick! Det ÄR EN KICK!


Stor

Dela med sig. Delar allt med dig


De vita snokarna

Väser på Arenan snart!


Here i go again

Åhh jäss. Jag fullkomligt älskar att gå på konsert! Hittade minsann detta trevliga evenemanget för en vecka sedan och var snabb på att boka. Bokade min biljett i hopp om att någin ville hänga på. Annars hade jag minsann åkt själv. Whitesnake spelade på SRF och detta är den annars enda spelningen de gör i Sverige under denna turnén. Därför med det korta avståndet kunde jag inte låta bli. Whooop. Nu ska jag köra och möta upp mitt sällskap för kvällen: Marcus ;)


Ska njuta

:)


Familj

;) NU är det fredagsmyyyyyyys!


Okej

Vi kööööööör en timme!
Andas andas Johanna!


Triss

I skolbrudar! En hel förmiddag med Therese. Satan i gatan vad vi pluggat. Therese har berättar om sin Ghambia resa :) nu väntas en lektion med fokus på Suicid.


Din blick

När man möter Teds blick ser man hur less han är på att inte vara pigg. Han är jättetrött & mår dåligt på morgonen. Spenderat hela dagen på soffan, ändå feber nu som inte ger med sig. Huvva! Han har ont i sitt huvud och kräkte innan. Antagligen för att han inte lyckades behålla maten. Jag känner igen den sortens förkylning. Ingen magsjuka utan ett envist, dumt virus som vägrar att ge med sig. När han är såhär slö vill jag bara ha tillbaka min Ted. Var och handlade idag, allt för att pigga upp fick han välja kvällsmat och massa annat. Jag överraskade med en hemmagjord Cheesecake med smak av lime toppat med nyttiga blåbär. Men inte det heller.
Lias däremot är piggelinpiggis. Han busar, flinar, hittar på hyss och strävar hela tiden efter att hitta på nytt. Där åkte cheesecaken ner med hull och hår.  

Teds ögon är nog det vackraste jag sett. Hans blick får mig att smälta! Han föddes med vackra mörkblå ögon (många bebisar som ser ut att ha svarta ögon), sedan blev de ljus blå, gröna och för att sedan bli mörk bruna. Så vackra!




image description image description

image description image description image description

Jag annars...Har fått lite gjort hemma med tvätt, och en INSU klar. Men då det var dags att sätta sig och plugga till det kommande provet kunde jag inte koncentrera mig alls. Ted frågade tusen saker och min koncentration blev till irritation. Jag ska ner och ta en dusch nu, har eldat hela dagen så satan vad jag ska duscha HETT.  Då Lias somnar ska jag sjunka ner lite i böckerna!


Handla

Bröderna bus tillbringade en timme på ICA


Hon är Vampyr

;) Såklart! Åh! Jässssss! Filmen var sååååå otroligt bra. När man läser boken får man en viss "såhär vill jag se det" och filmen levde verkligen upp till mina förväntningar. Bella var/är vacker som en dag, bröllopet var ljuvligt och hennes rygg på klänningen samt trekvartsärmarna var det ljuvligaste. Hennes hårspänne och hennes vackra skor. Omgivningen där hon och Edward blev ett. Vi ska ju inte bara tala om Herr Cullen som äktar flickan han älskar. Så stilig! Deras bröllopsresa var något utöver det vanliga minst sagt och kärleksfull. Äntligen har de gjort "det". Ha ha. Hur de sedan får åka hem för att Bella inte mår bra och det växer en liten baby Vampyr i magen. Hur hon kämpar för att barnet ska få leva. Hur Edward hör barnet, vid denna scenen blir jag så rörd så tårarna kommer. NU delar de båsa kärleken till barnet. Hur Jacb blir präglad av lilla Renesmee när han ser henne. Hur Bella öppnar sina röda vampyrögonen i slutscenen. Åhhh, jässss!!!
   Det enda jag vill ge tummen ner för är just att de klämmer in så mycket på 1 timme och 45 minuter. Jag minns att i boken var det otaliga sidor som handlade om Bellas förlossning. I filmen fick allt så himla fort! Vips så var lilla Renesmee ute och så fin. Det är helt sanslöst. Så länge som man gått och väntat på att få se denna. Nu återstår ett år av längtan att få se den sista filmen av denna historien. SM har ju skrevit fler böcker och en om den lilla flickan som vi minns från Eclipse.



Min Tina med pojk dök minsann upp med i nattvimlet. Blev bjuden på en kopp kaffe i hennes fina nya lägenhet. Vilken lägenhet!!!! Där ska vi sova och titta på stjärnorna hjärtat! Fick även träffa en bloggvän för första gången. KUL! Hon var mycket vackrare i verkligheten. Fina fina IDA.


Laddar

Med uppfriskande vatten. Biljetterna har landat...


Hysteri

Snarare intresse, nyfikenhet och längtan. Även om man vet hur allt ska gå så är man som på helspänn!!!


Tiden tickar

Åh, tiden tickar ner....3 och en halv timme. Sedan sitter man i biosalongen!!! Sverigepremiär för Breaking Dawn Part 1 ;)


Sjukling

Hemma med mamma, myser. Lias "flexade" idag och kom lagom till mellanmål. Han är pigg som en mört. Ted behöver dock vila. Jag ska varva mys med Ted & skolarbete. Hände en ganska så rolig grej i morse. Ted fick väcka sin lillebror som han tycker är så kul. Han lyfte upp honom och tjoar efter mig.
- Mamma mamma, det är något konstigt med lillebror. Han skakar i sina små ben!!!
Jag förstår att det är "jag har precis vaknat skak". Lias kommer tultandes in i sovrummet där jag bäddar till sängen. Ser hur nyvaken han är, ögonen är precis nyöppnade. Ted kommer efter helt förtvivlad.
- Mamma, vad är det för fel på honom?
- Inget alls, han har precis vaknat bara.
- Åh, jag blev så rädd. Trodde det var något fel på lillebror.
Han klappar sin bror varsamt och ler sedan med tårar i ögonen.


Kvällen

Ted har varit hemma med feber idag :( Febern håller i sig. Hemma och vila imorgon med såklart. Han behöver hämta lite nya krafter vår lille kille. Han är en riktig kämpe men när febern trycker på så är det vila som gäller och inte ofta Ted sover mitt på dagen längre. Då är han trött och inte bra alls.

Lias låter som Maggie här hemma och suger som attans på sin älskade napp. Han nattasuddar lite just nu... ;)

 

 

 

 

 

 


Mellanlanda

Landar hemma i en timme, efter en dag på jobbet så är jag hemma en stund innan jag drar och har MITT måndagspass. Hoppas det är knökfullt. Hittade min pass skiva på golvet i bilen då det är läge att bränna ut en ny. Hann ändra på en låt som jag tyckte att de inte riktigt "gick igång på". Hoppas denna är bättre. Annars samma pass som för två veckor sedan, mitt 9:e pass jag gjort. Älskar att sitta och mixa med musiken. Både efter önskemål från mina spinnare och mina favoriter att träna till. Skivan är snart klar, väskan är redo och sedan bränner jag vidare för ett svettigt pass på en timme. Laddad, ja taggad.

 


Fantastisk jobbehelg

Vilken helg! Vilka fina kollegor! Varit ett nöje att jobba med er tre kvällar.
Imorgon blir det upp i ottan, ska minsann köpa den varma Goa mössan imorgon efter jobbet. Toklängtar till nästa HELG! Spännande!!!! Ibland gör jag tokiga saker ;)
Fick se fina små sova så gott! Pappsen fått presenterna av sina små med. Ted har otroligt bra smak får jag säga ;) en mössa från JC (nu tar han inte min mössa mer mamma) och ett par byxor från H&M. Man ska uppmärksamma Papporna som gör ett fantastiskt jobb!


Wow

Vilka häftiga grejor!
Vilka nymoderniteter ;)
Avgudar ER!!!!!


Hässleholm

En långrunda med Nana! Helt underbart!!!! Vilken fin vän jag har! Vi gick lite vilse, styrketränade lite och framför allt prata. Rensa hjärnan ;)
Landat hemma hos Farfar & Farmor <3 kaffe och knäckebröd. Fina fina ;)


Ånger

Åh, varför köpte jag inte den????


Ska jag?

Tycker vi var så fina i dessa mössorna!


Tänka tanken

Tankar på bussen. Tänker. Tänkt.
Tänk på det du ;)


Molle

Gos in i det sista! Mammas lille Molle!

 


Platt

Jaha, då var det för er som missat det vilket jag tvivlar på fredag. Fredag och ännu en kväll som ska spenderas på jobbet för min del. Jag tror att det är fredag nr 5 för mig på 12an. Vilken tur att man tycker det är så kul att jobba!

Jag och Liten har lämnat Storebror i skolan. Åh, vilken gos kram jag fick av Ted då jag lämnade av honom.
- Älskar dig Ted.
- Älskar dig med mamma!

Åh, skulle kunna ge allt för mina små troll. Han är så fantastiskt vis min lille kille. Jag och Litan har ätit en god frukost och när vi har så gott om tid så äter han helt själv. Åh, ser så kul ut. Denna lilla lilla hand som trycker in yoggin och bananbitarna.
Nu flyttar han sockerbitar intill mig, från skål till skål. Tur att han är helt ovenandes om att man kan äta de. Puh. Ha ha.
Resten av helgen ska jag spendera ganska så mycket ensam. Jag har både lördag samt söndag kväll med. Lördag till söndag sover barnen borta och maken ska ner till kompisar i Malmö. Jag vet att söndag förmiddag ska Hässleholms slingan få sällskap, så även utegymmet. Men lördag kväll är ännu oskriven. Som en bok utan meningar eller ens bokstäver. Visst, inte så mycket man hinner med om man slutar 21:30 förståsssss. Vi får la se.
Nu ska jag fortsätta gosa min lille kille innan denna helgen kickar igång! Massa mys innan lilleman lämnas 11 och jag ska ta en promenad ner till bussen. Hinner minsann med en promenad i allt virrvarr!

Oj, nu smakas det sockerbitar. Fan nu vet han det med...



Gos på mammas 26 års dag.


Första graden

Hujedamej sånt barn han va....
Denna busiga lilla 1 ½ åring!!! Han har så mycket hyss för sig, ja HYSS! Ha ha ha.
Idag var det Teds tur att gå till "tannamagarn". Fyra bissingar som skulle plastas, fixade han med bravur såklart. Lias satt i mammas knä och tittade med stora ögon medans jag assisterade Tand syster. Vilket team. Hon var så duktig och visade varje instrument hon använde och förklarade steg för steg. Mycket pedagogiskt gjort. Klapp klapp! Ted kollade in "verktygen" och jag tjabbade om bananlack som Ted så gärna vill ha. Fick han minsann med när han bad om det. Gott som attans det där bananlacket! Jag vill också ha de intrumenten de har!
Sedan hann Ted precis med resten av klassen iväg på utedag. Jag och Liten hade en förmiddag hemma bara vi. Den lille filuren kunde inte riktigt bestämma sig för vad vi skulle göra. Så mycket man vill göra när man har mamma helt för sig själv. Vid 11 tiden var det dags för den lille busen att åka till dagis. Idag blev han överlycklig då han såg dagis och sprudlande glad då han kom in. Ändå kom där tårar då mamma körde...
Jag har haft en hel eftermiddag inne i skolan och Erik lektion.
 Idag var det fokus på Självmord, eller som Kerstin sade: "Tacka nej till livet".
En väldigt givande lektion med först en extra förklaring av nyckelord och sedan en föreläsning. Jag kan säga att det var första gången det varit så knäpptyst i klassrummet. Alla lyssnade som ljus och många delvis jag fällde tårar. Vilken stark kvinna som kunde stå och prata om det hon varit med om. Jag gav henne all eloge och en bamsekram innan jag körde mot hemmet i sällskap av Pia. Barnen hemma, sen har jag spenderat hela kvällen med att bara rå om de små. Lias och jag har "bakat" med lera (han måste bara få lera i julklapp) och Ted har vilat sig efter en lång dag i skolan. Lias fick sig en tvätt och sedan blev han fönad. Nu läses det saga på ovanvåningen och jag ska ner och sätta rejält med fyr i pannan. Torsdagkvällen är kommen.
image description

image descriptionimage description


image descriptionimage description


Tandtroll & Bustroll




image description image description

Vilken dag! Ofta jag skiver så men så ÄR det ju. VILKEN DAG!
Barnen var så underbart snälla denna morgon med. Ljuvligt! Ted är så duktig på morgonen och har varit sedan han började skolan. Inga MEN och inget NEJ. Kommer ner PÅKLÄDD och redo för frukost. Vilken kille! Berömma massa! Barnen lämnade och mamma fick sitt morgonkaffe och logga in på skolans sida innan jag hann blinka var det dags att åka till "Tannamagarn".

Mammas årliga checkuppppp. Åh, jag håller mina små tummar varje gång jag går innanför denna dörr. Går till en Privattandläkare då jag tycker att han är mycket proffsigare, trevligare och mycket mer välkomnande lokaler. Idag doftade det ljuvligt då man blev inkallad. Alltid av samma Tandsköterska med. Hon är med fin som snus. Go som kexchoklad är hon. Jag sade att det doftar ljuvligt! Hon berättade att de tänder doftljus för att det inte ska lukta enbart TANDLÄKARE i rummen. Bara det säger ju mycket hur måna de är om sina patienter. De tänker på allt.
Röntgenbilder på mina bissingar. Så kul det är att se de på röntgenplåtarna! Ser så fina ut! Fick se min visdomstand som växer mycket underligt. Den växer i nedre käken MOT de andra tänder, med tuggytan mot sidan av tanden längst in. Såg helknasigt ut. Jag visste inte ens att jag HAR en tand där. Men nu vet jag. Inget de gör något åt, endast om jag får problem med den och det hoppas vi att jag slipper. Tandis kom in och rotade genom flabben. (ha ha)

SER BRA UT! ...Men...vänta. (FAN FAN FAN tänkte jag, så som jag borstat??)
Han såg en liten svart prick på en visdomstand i övre käken. En visdomstand som växt fint ut. En röntgenbild till men de inväntade FLUX behandling. Så en ny kontroll om fyra månader. Sedan kommer det BÄSTA med att vara hos tandläkaren. All
tandsten bort ( ja det blir mycket med en skena i nedre käken, nästintill omöjligt att inte få tandsten där) Sedan fick jag en riktig slip och polering av tänderna för att sedan få banangott i munnen. Nöjd och glad i hågen körde jag vidare för kontroll nr 2 för dagen. Åh, man känner sig så fin med sååååå rena tänder. Jag vill också ha en ultraljudsborste!!!

Samtal med lärarna mina samt SYO. Jag var lite nervös. Eftersom termin nr 1 var stressig med fem kurser, nu har vi tre men stora kurser. Det gick över förväntan! Ligger på ett starkt MVG, och jag hoppas på att få behålla det. Provet som återstår i den kursen. Det får jag bannemej inte köra på, det skulle vara pinsamt värre.  De andra fick jag inte veta betyg om men jag fick bara fina superlativ!! Jag blev faktiskt väldigt rörd över alla fina ord jag fick höra. Det visar sig att mödan är värt det. Åhhh ja! Jag blev mycket peppad inför kommande prov vill jag lova. Ska ge 110 %! Vi pratade även lite framtida utbildning...
Tack för peppen idag fröknarna! Det värmde gott.

Hem och skrev som attans på en Social Oms insu. Den sista INSU vi ska lämna in. Den absolut sista ska göras i grupp. Sista INSU redan? Oj oj oj. Men vi har haft mycket tester och filmer att se, samt Forum. En halvtimme innan Liten skulle hämtas var jag på dagis. Min lille kille satt och åt mellis. Mamma kom mitt i allt, han ville inte sitta kvar utan skulle ner ner ner. Han visade glatt var man ska tvätta sig efter maten. Liten liten knodd som vet precis var allt är. Det är ganska så häftigt att en sådan liten människa förstår mer än vi kan ana.
Till Nana och boysen. Fick se min Store pojk som lekte för fullt med Rami. Nana bjöd på GI fika och de små bekantade sig ännu mer. Det var sedan dags för Onsdagens bandy träning för pojkarna. Idag gick vi ifrån. Tog en härlig 40 minuters promenad med min Nana och våra små. Så mysigt!
You know me.

Kvällen har sedan bestått av middag, kvällsfika på , tvätta barn, föna hår, vika tvätt, hänga in tvätt, diska (diskmasinen är pajjjjj) och sjunga barn till sömns....
Vem kan segla för utan vind...vem kan ro utan åror..?
image description

image description

Lycka är att se dig Le ditt stora leende. Mammas hjärta smälter fullkomligt!
(Troget med Topzy under armen)


Hämta på dagis

Lycka!!!


Fis

Åh, en vecka plus utan kolhydrater. Inte lätt att låta bli den förbenade pastan. Blir till att äta kokt blomkål var och varannan dag. Fått tips av Kollegan Pia om bönor så bönor proppade med proteiner ska införskaffas. Jag ska även ta tag i ett storbak här hemma är det tänkt. Vågar icke köpa GI bröd i affären. Inga problem alls detta, förutom pastan då. Spagetti är ju såååå gott. Jag har även börjat testa på måltidsersättningar proppat med proteiner. Nej nej nej, jag lever inte på shakes. Absolut inte, skulle visst kunna testa på det bara för att se vad som kan hända (kul att trixa med kroppen under kontrollerade former). Men inte då man tränar. Har man fysisk aktivitet så måste man äta, mest proteiner som bygger upp kroppen ända in på cellnivå.
Vadan detta hopp nu då? Jo, envis som jag är. De där envisa små kilona som inte vill ge med sig. Antar att min kropp är så van vid min kost och träning nu så att gå ner de där kilona är en omöjlighet utan att ändra på kosten. Har pratat med Dietist om detta och hon gav mig rådet att skippa kolhydraterna helt ett tag. Prova på att äta mer och med jämna mellanrum. Ganska så dålig på att äta och då går kroppen på reserv.
EN BRA BLSK KURVA är a och o. Det är nog det främsta jag behöver tänka på! 
Ska jag nu bygga lite "mullor" så är protein ganska bra att boosta kroppen med. Vi får väll se vart jag hamnar. Det är både sunt och snyggt med muskler. Sen hoppas jag på att bli lite mer fighter i mina tama armar.
 Väntar med spänning på min GI kokbok som beställdes med lillebrors jultidningar i September månad. Tänk redan November nu. Jisses.
Ja, Gi är en bra kost att hålla förutom detta gasiga bullret i magen. Kan vara så att min kropp är så proppad med fibrer nu med. Inte vet jag....Känner mig dock mindre spänd och uppsvälld om magen min. Känner mig redan lättare, även om det är hjärnan som lurar kroppen nu. Fler som har tips om GI? Verkar vara en "ute trend" nu. Alla anammar LCHF vilket jag inte känner att jag vill prova ens. Att inte alls få äta frukt är inget jag är intresserad av. Big no no för mig, men kul att det passar andra.  Tips är välkomna. Nu ska jag fisa vidare i soffan...

  


Baka i tystnad


Min plats?

Som klassmamma får man lite extra uppdrag, om man vill och kan. En enkätundersökning är gjord på skolan och den fick jag titta igenom. Såg bra ut. Mobbing är ett hett ämne och ett ämne vi alla vill ha bort helt helst. Tyvärr är det svårt att få bort mobbing då vi vuxna mobbar och barnen tar efter oss. Ellerhur?
Så nu är enkäten genomtittad och jag har printat ner min åsikt till Rektor. Ha ha.
Helt sanslöst, känns som om det var igår JAG gick på den skolan och nu är det JAG som är mamma.
JAG som följde med min pojke till skolsköterskan idag. Första läkarundersökningen i Förskoleklass och det är ju toppen att mamma är hemma och pluggar idag, kan mamma komma snabbt som vinden ilar.
Det gick bra och Ted blev Godkänd, såklart!!! Ha ha. Han är ju den finaste Förskoleeleven i mina ögon. Med sina söta lilla mun, gosiga händer och vackra mörkbruna ögon. Hans glittrande leende och vackra välformade näsa. Hans tjocka fina hår och gosigaste öron. Ja, han är den vackraste enligt mig.
- Mamma mamma kan du inte stanna?
En liten stund stannade jag under rasten. Sen har jag avslutat en INSU här hemma och skickat in. Får upp och röra på mig med jämna mellanrum annars så fastnar nacken i den ställningen jag sitter. Ser inte klokt ut, men det går över. Ska fortsätta med en annan INSU nu. Kan tänkas att jag behöver en kopp eftersom det var i morse jag fick en senast. Haft fullt upp med att skriva och fingrarna går av sig själva. Säger som Eva skrev igår:
- Det är ju så underbart när man har en dag då fingarna skriver av sig själv...

Vet att min lille kille sover gott nu...zzz. Fick ett samtal från Skolan idag ang Lias dagisplats. NU har han fått plats på den förskolan vi önskade. Jag tackade nej sålänge. Lias trivs där han är nu. Han är numera trygg med både G och LM samt alla barn. Det tänker jag inte rubba. Även mamma och pappa trygga även om det kan vara lite annorlunda både på gott och ont att lämna till en väldigt liten förskola. Jag är trygg att lämna honom där. Även om debatten på tv förra veckan skrämde slag på mig. Jag vet att G och LM gör allt för de små och där kan den lilla barngruppen vara en fördel. Behåller min lille kille på detta lilla akutdagis. Han får flytta med sina kompisar och fröknar sedan då de ska flytta till det nybyggda dagiset ;)


Lugn

Åh. Det gick! Var i skolan och det var lika kul som alltid! Sista lektionen innan vi tentar av denna kursen. Tiden går fort. Kluven med vilken inriktning jag ska ta. Fick en ledig eftermiddag, inställd lektion. Fina fina Pia gav mig skjuts. Så skönt att komma hem!!
Alla pojkar kommer hem och det är åter fullt ös hemma. Lias hade trillat på dagis och fått ett rejält märke i sin lilla panna. Ted hade haft diskussion idag på skolan om dessa krigslekar som är mycket vanliga. Jag avskyr det, men får jämnt höra att " de är ju pojkar". Well well. De ska lära sig lite om just krig, etik och moral fast på förskoleklass nivå. Tycker jag är bra!
Lias är inne i en skrikperiod! Skriker rakt ut då hans vilja inte går igenom. Åh, vilken kväll, han somnade i min famn...
Jag har tagit en sjuhelvetes het dusch så det immade igen i hela källaren. Målat naglar och ska inte göra mer idag.
Intill mig har jag en Spinnnnnande. Kisemise!


Två S

Smärta & sömn. Det känns som jag inte sovit en blund inatt. För en timme sedan brast det. Tårarna kom. Smärtan är hemsk! Åh, denna nacken. Smärtan söker en, tills man mår illa. Vill bara sova bort den men det är en omöjlighet. Jag har nog ändrat sovställning en gång i halvtimmen inatt. Valde att gå upp. Lönlöst att ligga kvar och snurra i sängen....
Pk får snällt stanna och hjälpa till med barnen. Känner att köra bil är inget jag kan göra idag...barnen ska komma säkert till skola och dagis. Jag drar på mig ännu mer envishet och kommer ta bussen till skolan. Har en hel dag i skolan, vill inte missa. Närträffarna vi har är så enormt viktiga! Får vila nacken ikväll...


Din tid

Åh, jisses. En söndag som mest bestått av soffhäng. Ja, förutom alla måsten..eller måsten och måsten har nacken inte alls velat som jag idag. Har haft fruktansvärt ont inatt, och hela dagen. Körde ändå på ett pass och det blev faktiskt lite bättre efter det. Nu kan jag röra nacken bättre. Varma muskler som behövdes kanske.
Lias har lallat runt idag och varit så tillfreds med dagen. Ted har spelat Star Wars och lekt med kusin. Nu landar jag för ännu mer soffhäng och några smarriga clementiner.
De börjar bli goda som attans nu. Den tiden på året..

image description

image description image description

image description

image description


Alla helgons dag

Får inte glömmas.


Barnloppis

Nu kickar vi igång!


Need no comments



Texten talar sitt klara språk. Moa är helt fantastisk!


Reklam

Godmorgon! Nu är nätterna avklarade! Jag är överraskad över hur himla bra det gått! Så trevliga kollegor har jag haft med. Jag sätter mig ännu en gång i bilen och idag för en kvälls jobb!

Imorgon är det loppis i Hässleholm på Garnisonen. Mellan 10-12 säljer jag och många andra massvis med saker som har med barn att göra. Kläder, skor, leksaker och vad mer kan tänkas.
Hoppas på God uppslutning! Välkomna!


Tid är guld

Visst är det så! Jag är utvilad och har timmar innan jag går på natt nr 3. viktiga timmar! Nu hör jag att kaffet är klart!


Stormakt

Hur ska man vara en bra mamma? Jag har läst i fler och fler bloggar om just mammor som kryper fram och även skriver om det inte så rosaglittrande mammalivet. Jag har (tror jag) alltid varit öppen med att det faktiskt är tufft att vara mamma. Det är fler och fler som skriver, och berättar om frustrationen över att inte ha makten vissa stunder. Att känna maktlöshet eller helt enkelt inte känna att man har någon makt.
Så är det för alla. Det går i perioder men det är även dessa tuffa perioder som gör mig stark som mamma. Jag skrev detta till en bloggvän och skriver det här med. Eller en del fler adjektiv här...

Ibland vill jag med dra loss mina blonda hårtussar, skrika rakt ut att jag inte orkar mer och springa. Inte sluta springa utan bara springa utan att veta mitt mål. För att jag blir rädd? Det har kanske med åldern att göra? Jag är inte så gammal, har två barn och redan det där som en norm anser sig vänta med. Skitsnack. Även en mamma som är över 40 med två små barn kan känna detta. Denna frustration över att ha ett så stort ansvar över en annan människa och inte alltid kunna hantera det.
Jag blir så ledsen på mig själv ibland. Sist var i tisdags.
Vi var lediga hela dagen tillsammans jag och småpojkarna. Jag hade sett fram emot detta så länge och vaknar upp, så trött hela dagen. Kanske detta med oro att ställa över till nattjobb. Jag är ju ingen natt eller kvällsmänniska. Vill sova och blir jobbig om jag inte får sova. Ja, jag kan bli agiterad. Ha ha. Jag var så
opedagogisk. Okej, vi lekte hela dagen. Barnen fick all uppmärksamhet men vi gjorde inget utöver det vanliga. Jag hade inte ork eller lust faktiskt. Vill bara vara hemma. Lias somnar efter otaliga dispyter. Han har nu hela förmiddagen, och in på eftermiddagen hittat på lite hyss och klättrat på allt som kan tänkas. En 1½ åring kan minsann testa mammas gränser flera gånger per dag. Åh, han somnar. Lugnet lägger sig. Just då ville jag bara somnat en stund jag med för att få någon timmes extra sömn inför natten. Jag och Ted ser på film. Men jag stör mig på minsta lilla. ljud. Går in på soffan och lägger mig. Sen kommer tårarna. Åh, herregud. Vad gör jag?
Min lille kille gör inte mycket väsen av sig. Här är jag sur och grinig. Gnäller över trötthet och hur ska min 6 åring förstå detta? Jag gråter och gråter på soffan. I denna stund känner jag mig så misslyckad som mamma. Det är ju nu en pedagogisk mamma ska tjolahopp leka och få extra kvalitetstid. Jag torkar tårarna och går in till Ted. Vi målar lite. Vi börjar prata om målning och Ted springer in till Farmor Ingrid...Hon är bra på att måla för det är jag kass på. Han är borta i nästan en timme. Jag får andas och Ted får stimuleras lite. När han kommer hem ber jag om ursäkt för att jag är en tråkig mamma just idag.
- Förlåt mig Ted.
Ted han ruskar på huvudet...
- Det gör inget mamma...Jag förstår dig!
Han kramar om mig och för en stund nu förstår jag att han faktiskt förstår.

Detta var mitt bevis på (ännu en gång) att man gör så gott man kan. Ingen är oumbärlig och perfekt. Ingen vet precis hur man ska göra. Ingen är pedagogisk hela tiden.
Det finns nog ingen ånger, bara läxor...

Kärleken som jag fick genom den kramen sade allt som mitt hjärta behövde veta.


Startat "dagen"

;) småplock, kaffe & de Desperata hemmafruarna. Nu står bandyträning på schemat!


Zzzzzz....

Åh! Vad jag avskyr samtidigt som det är skönt att åka buss. Eftersom hjärnan verkligen går på sparlåga nu. Märker man då man ser att man går fel väg...
En lång natt på jobb, men trevlig. Det känns dock som om något satt mitt huvud på standby... Ha ha. Så trött så man mår illa. Varit vaken på tok för många timmar nu. Jag landar i en skön säng med prasselpåslakan och härlig kudde om sisådär en halvtimme. Jag kommer sova som en Björn som gått i ide. Jag lovar....;)


Sp/pump nu...

Kommer bli en lång natt. Jag kickstartar den ;)


Miljoner färger

 

Ledig förmiddag och dag. Miljoner färger ute.
Ännu oskrivet vad dagen ska erbjuda...


RSS 2.0