Liten tur på stan

Idag när jag vaknade kände jag att jag måste få komma ut bland folk!
Pojkarna stannade såklart hemma...
Blev en del shopping:

♥  Spetsband
♥  Gammelrosa sidenband olika tjocklekar
♥  Spraylim
♥  Papper! Framsida till Festhäfte och till vigselprogram (olika)
♥  Svart silkespapper
♥  Samt beställning av pärlnålar (floristnålar)

Jag hade ingen aning om hur mycket olika sorters band hon hade, frågade efter spetsband och hon visade mig baksidan...oj oj. Där stod jag som ett fån, FANNS MASSVIS!
Så där stod jag och grunnade för en lång stund vill jag lova. Det rosa var lätt att hitta, vill ju ha en viss rosa nyans.

När jag köpte papper i bokhandeln så satt jag minsann på golvet och räknade.....1 2 3 4 5 6 ......
70 stycken till festhäftena och 50 till vigselprogramen, där det blir två vigselprogram på ett papper ju. Fest programmen använder man hela pappret och viker dubbelt. Hoppas att det kommer se bra ut när man skriver ut med, bläck till skrivaren är beställt med idag.
Vad ska man skriva på framsidan av vigselprogrammen/festhäftena? Funderar på att ha monogrammet vi hittat?

Nu ska jag se om jag orkar göra lite pyssel...Ska ju göra egna värmeljushållare!

Våra Moviemakers

Som sagt efter mycket diskussion kring detta med att hyra in Proffs Fredrik för 12 000 kr så blev det bättre än så!

Idag har Fina Helené tackat ja till att filma hon med! Hon kommer vara en liten kulissfilmare...ha ha. Kommer stå med oss bakom stängda dörrar innan vi går in...Sådant kan med vara kul att ha med på film, inte bara foto. Och med dagens program att ordna så ska jag nog kunna klippa och redigera själv, annars är ju PATRIK mer hejsan på sådant tekniskt. Hampus ska stå med kamera på stativ framme vid altaret och fånga själva vigseln. Tänk att man har så många finna vänner som ställer upp, gäller ju faktiskt bara att fråga ellerhur!!?? Jag är så dum och går och funderar på proffs, när man har vänner som är proffs och skitbra på vissa saker.

TACK ÄN EN GÅNG Hampus & Helené!

 





Vi har mer saker att delegera ut...bland annat:
Ett stort hjärta att ha bakom oss i festlokalen, klätt med grönt.
Sy löpare
♥ Hjälpa till att röja ut festlokalen (fast jag tror att jag redan har minst fem stycken...)
♥ Plakat till bilen "NYGIFTA" samt burkar i snören om vi nu måste ha det...ha ha
♥ Nån som kan fixa en "röd matta" ha ha ha...räcker med rosenblad annars...
♥ Packa ihopa Patrik puter efter festen, samt ta hem den.
♥ Låna ut en scanner, (vår vill inte ge fina bilder) eller scanna in bilder till oss (4 st)
 
Jag som hade så mycket på hjärnan, nu ser det inte så mycket ut. Kommer säkert på mer...men det mesta har jag tänkt ut nån för...man får inte vara dum. Då är man bara dum mot sig själv om man inte ber om hjälp.

Vill än en gång visa vad vi tänkt göra för en liten kortfilm, ca 3 minuter med det bästa från dagen. Självklart kommer den säkert inte bli lika sjukt fin som denna, vi ska inte ha prästens tal i bakgrunden, men musik. Men vill än en gång visa er denna underbara film, även kär i alla bilder från Aubrey & Aarons bröllop! Den är värd att titta på och skvätta en tår till vill jag lova!!!

http://www.vimeo.com/1130911

Nu börjar jag bli arg på detta virus

Nu börjar jag bli riktigt arg på detta virus som inte vill ge med sig!
Ted har feber idag igen!!! Jättetrött lite kille, han har inte ätit något och dricker gör han som tur är.

Patrik ska vi inte bara tala om, han ligger just nu med 40 graders feber och är helt okontaktbar. Han har jag bäddat ner i sovrummet och pillat i en IPREN. Han som började bli pigg igårkväll....så vaknar han med detta. Han blev rikigt ledsen och sade:
- Nu vill jag bara bli frisk!!
Inget kul alls detta!!! Inte bara vi utan även Svärmor och Svärfar som ligger dåliga, även där Svärfar fortfarande superkass. Katarina, Håkan och alla ungarna med. För trist detta!!
Jag är fortfarande snorig och yr. Tröttare än vanligt och ja...ni vet. Men börjar ändå bli mitt vanliga rastlösa jag igen. Dom som känner mig vet att jag verkligen avskyr att sitta innelåst såhär!!!

I förmiddags var jag tvungen att komma UT I LUFTEN. Därför pallrade jag mig och och tog ner alla julslingor (bocken, riset och granen) Tog bort allt ris från bocken, sopade, tog väck granen och plockade räliga fimpar. Piffade till det lite för nu vill jag ha VÅR! Vår och frisk luft!  Passade faktiskt på att tvätta Pärlan med medans jag ändå höll på. Hon var sååå grymt skitig! Men nu kan man kalla henne Pärlan igen.
Helt slut nu efter saker som blev gjorda inne med, kattlådan tvättad och tvätt i maskinen. Ingen tvätt kvar sen...puh.

Denna helgen skulle vi gjort så mycket...
Ätit gott, kanske grillat. Helene och Niklas skulle kommit, vet fortfarande inte hur vi ska göra. Vill ju absolut inte smitta ner dom nu!
Åkt till VÄLA för att skaffa en massa till bröllopet jag och Patrik.
Men det som skulle gjorts blev inte gjort, jag vet bara inte hur jag ska kunna sitta inne imorgon med?!
Vem vet, kanske ett mirakel sker och Patrik är pigg imorgon? Ted har en hemsk hosta!
Nu tycker jag att viruset kan flyga sin kos igen!!!
Visst ingen brådska med det vi ska skaffa, eller...Nu i veckan är det 3 månader kvar...Börjar få lite smått panik. Men det känns som om man kan skaffa rätt så mycket på en dag! Får man bara chans att vara friska och komma iväg så! Då kan vi nog beta av en del på våran "att göra lista"

Bestämde iallafall psalmer igårkväll, valt två stycken. Tycker dom är så fina båda två.

Nu ska jag ta hand om min lille kille.....om jag bara kunde trolla mina pojkar friska!!!


Ännu en innedag

Ännu en innedag, bara sitta inne. Trist vill jag lova, rastlös som jag är av mig. Ted sov längst av alla idag..ha ha
Sen har vi bara rått om varandra, ätit sallad och tittat på film.
Lyckades ta mig ner till affären och stirra ner i kyldisken då en vänlig själ kom fram till mig och undrade om jag studerade priserna? Jag hade tydligen stirrat ner i kyldisken länge. Vågade inte röra mig för jag var svimfärdig...
- Nej (harklar jag ur mig) jag letar efter Hookifilé...(Jag köper inte torsk)
- Jag ska ordna det till dig! Fisk är ju så nyttigt..
Ja, tänkte jag och fick hålla mig i kanten annars hade alla på ICA haft något att prata om. Att jag vågade köra bil..ja..

Att laga sallad var ett himla sjå...men det gick. Ingen av oss åt speciellt mycket, men jag hade gjort till en hel arme.

Pratat med fina Ems, och ingen BABY ÄN...Jag väntar!
Sen har en mycket viktig grej ordnat sig för bröllopet! Vår käre vän Hampus ska filma allt!
 Party Pk och Coole Hampus visar sina bästa moves.
 
HAMPS WE LOVE YOU!
Han blev så glad och ärad över att få uppdraget! Vi ska träffas lite innan bröllopet på en bit mat kanske och ett par öl så vi kan gå igenom vad som måste komma med...efter allt det viktiga får han fria händer. Det kan sluta var som helst!!
Ser inte ut som att hitta kameror ska bli något problem heller, om vi inte väljer att laga vår (säkert ett löjligt fel) eller köpa en ny. Vi får se...
Kommer bli en KANONFILM!

Nu ska vi bestämma psalmer och se en film!!!

Lilleman sover än

Idag vaknade jag ganska så utvilad! Herregud nu kan jag inte sova mer, bara sovit nu i två dagar.
Min feber är borta med vinden och det är skönt. Men min lille kille sover än, han är nog helt slut den stackaren. Ringt jobbet och sagt att jag inte kan komma ikväll eller imorgon. Kan inte lämna Ted på dagis när han mår som han mår, stackaren. Han har pratat massa i sömnen inatt om gremlingar och rullat runt har han gjort. Patrik gick med upp men slocknade på soffan igen, han med helt slut. Jag börjar ju bli en aning rastlös trots att jag fortfarande har ett ton snor i näsan och sjukt ont i halsen så gör febern mycket. Fortfarande ont i kroppen och då värst i min ländrygg.

Men det går väll över tills jag gifter mig?

Vaken igen

Ja, efter att ha gnytt och pratat och bökat i sömnen i vår fotölj är han vaken igen. Med hög feber!
Patrik blandade ett glas cola till vår lille Kille...Lyckades spetsa colan med lite alvedon, så vi får hoppas att febern går ner. Det kommer bli en lång natt, en låååång natt mina vänner. Vid sådana här tillfällen så funderar jag på hur det skulle vara att ha två eller fler barn? När både jag och Patrik legat helt livlösa i nästan 2 dygn! 2 dygn! Ja, antar att då tar man det som det kommer då. Vet inte, men trots att det varit en jobbig dag med allt gnäll och bråk här hemma så är jag så glad över mina två fina pojkar. Knäckebröden gick ner....nu börjar magen kurra på ordentligt, men orkar inte laga mat som sagt. Får väll krypa ner under täcket igen!
Ted han blev så glad för Emilys present påse!
Speciellt över PINGVINGODIS poppupparen (eller vad det heter..PEZ ni vet)
Han är ju tokig med Pingviner! Patrik blev tårögd!!! Där fanns allt!!

Kvällsposten
Tablettask
Pez
Proviva Blåbär
Physalis
Gröna äpplen
Lotter
COLA

Tack Ems!! Du är verkligen en Bästaste vän! Som Puh skulle sagt!
Anledningen till mitt sammanbrott tar vi inom en snar framtid om jag orkar med det bara..
Just nu vil jag bara vänta på alla bebisar som ska komma inom dom närmsta dagarna/veckorna!!

Fy farao

Vilka helvetesdagar!
Bryter ihop för ingenting, men kan ju vara så med att det ligger mer bakom än denna sjukdomsskiten. Vilken influensa vi har här hemma. Ted blev sjuk sist och pigg först! Idag har han bara varit piggare och piggare. Inte orkat laga någon mat. Ems köpte en påse "bra att ha" till oss. Jag kämpade mig ner till TK för att köpa köttbullar med mos...Tror ni att Ted ska äta det sen? Nej nej...Åh, jissa om jag bara grät. Nu har han ÄNTLIGEN somnat, om man får lov att säga så...Nu är jag trött. Ska äta för första gången på över två dagar....Nu börjar jag bli lite hungrig....

Superdåliga

Ja, SJUKA! Hela dagen igår så låg vi (nej det blev ingen surprise.... vi får ta det en annan gång)
Helt utslagna inte sovit något alls, gått i sömnen yrat, pratat, kissat typ 7 ggr, snorat, huvudvärk, yrsel, illamående, ONT I HELA KROPPEN....Likadant inatt! Samt dessa jävla drömmar man har, fruktansvärda drömmar...Läskiga drömmar. Ted är lite piggare idag, men det var inget kul alls när han bara skrek rätt ut igår och inte sade vad det var!!
HAN BARA SKREK CCH SKREK...Nu antar jag att det var för att detta är sjukt jobbigt. Min tredje lediga dag idag som jag jobbat in...f-n med!
Nu orkar jag inte sitta här mer, svimmar snart...åter till Snorpapper och täcket.

Ikväll

Legat hela dagen och inte gjort mycket. Inte förrän efter 14 tiden som jag började tvätta och plocka undan här. Ont i hela kroppen, febrig och ont i halsen. I morse mådde jag så illa, men bara iallamående. Ted har varit supersnäll hela dagen! Vi tittade på Pongo och de 101 dalmatinerna och sen Den lilla Sjöjungfrun, min favvis.
Han satt hos mig och höll i handen. Vilken unge!
Vi åt lite och då sade Ted:
- Mamma jag är så stolt över dig!
- Varför då?
- För nu är du frisk...
Vilka ord denna gosse väljer. Det är säkerligen en vanlig virusinfektion i kroppen, men det är inget kul alls. IPREN pillan har börjar verka nu iallafall....vi har fått lite gjort här hemma och nu ska jag in i duschen. Fick en söt lapp av Patrik i morse.
Lite saker som jag ska packa ner och vara klar 17:00...Ingen aning vad han ska hitta på med mig, men efter en dusch piggnar jag nog till för detta vill jag inte missa.

Solen tittade fram

Så skönt att solen tittade fram idag! Nu efter en dag hos Svärmor och Svärfar med söndagsmiddag ska jag till jobbet. Alla andra är på kalas för Alice som fyller 8 år imorgon!

Igårkväll så åt jag och Patrik Rocky Road glass och pratade filmning på bröllopet, vi har en del förslag.
Vi har nog helt lagt ner detta med en "proffsfilmare" nu. Efter noga eftertanke och diskussion. Mailat med en del fotografer nu denna veckan, men vi har lite ideér. Gäller ju att den som filmar gör det med glädje och vill göra det. Att det blir en bra film samt lite roligt från festen då alla är i gasen. Att alla tal kommer med, spex och brudvalsen. Samt bröllopstårtan, men vi tror att vi har den perfekta personen till detta uppdraget. Ska vara någon rolig, galen person som säkerligen kommer släppa loss under festen då själva middagen är över. Som har ett öga för detta. Viktigast av allt, som VILL.
Vi funderar då på att köpa en nu digitalvideokamera. Men vi är inte säkra än...Vi letar och jämför priser. Vår är ju inte att lita på...Synd men sant. Vill ha en utan dessa tråkiga band som man sen (som vi aldrig gjort) ska lägga över och spela in på putern. Vilket jobb, antingen en hårdisk eller en mini DV. Vi kan inte rikigt bestämma oss.....Har ju fått lov att låna Helene och Thomas med om vi vill...
De flesta som filmar till bröllop, och med tanke på det vi vill ha filmat går på 12.000 kr. Tycker det kan kännas om mycket pengar när man kan filma med hjälp av en vän och sen klippa, lägga in musik och fixa själv.

Någon som har ett tips på bra program till detta? Att redigera och göra en kortfilm från bröllopet som vi ska ha till en sak sen...!!!

Denna såg vi igår, sjukt bra....tvåan ska vi se ikväll om vi inte hittar på ngt annat...
Nu ska jag till jobbet! Tacksam om ni har tips hur just NI gjorde på ert bröllop! Hur det filmades?? Eller något annat som blev filmat som var viktigt..
 Alla som har tips är vi tacksamma för.

Utan Katten

Tidig morgon och promenad till jobbet!!
Jobbade så svetten lackade, ja helt ärligt. Var helt slut efter denna dagen till 15:30...Patrik hämtar mig och vi handlar. Hem till Svärmor där barnen busade för fullt. Katarina och Helene kom, vi monterade den nya träningsmaskinen som vi delat på! Sen provade alla, Helene skulle såklart som vanligt vara värst. Var får hon allt ifrån?
Vår fantasi flög iväg när vi pratade om jobb och matlagning, samt diverse vardagliga bekymmer.
Hu vad fantasi man har, för att då inte tala om Fru Dahl. Men tokigt rolig är hon när hon sprätter med "Porschen" och spelar Gunter på högsta volym.

VI TRE kör hem, vad jag hade blivit glad för en barnfri kväll och natt nu. Men det visade sig att det skulle lösa sig i vilket fall som helst. Jag kom hem med mina pojkar och kände...NEJ. Nu får det faktiskt räcka, Ted kan sova i sin egna säng. Jag är så trött på att..ja ha det såhär. Inget kärleksliv om man har en liten 3½ åring mellan mannen sin och sig själv. Jag tycker det är supermysigt att sova med Ted. Men inte varje natt och var gång man ska somna. Nej nej nej, inget syskon på gång ni som tror det för det får jag höra ideligen. NEJ NEJ NEJ har jag ju sagt. Jag vill bara ha some time alone with my husband to be. Visst kan man ta en snabbis på toa eller på soffan. Men hallå, alla som har småbarn vet att det är inte bara det som saken handlar om. Det handlar om NÄRHET och ÖMHET. Sex är mindre viktigt när man jämför, och det är just denna närheten och stillsammheten tillsammans som varit fruktansvärt dåligt här hemma.
Det är bara så, båda jobbar, hemmet att sköta, träning, vara mamma och pappa, träffa vänner och släkt....bla bla bla...sen ska man hinna renovera detta sovrum med, står sjukt stilla. Varför, jo var är tiden?

Så idag (kunde suttit och printat ner en hel novell om hur jag känner nu men jag skippar det) fick Ted efter många om och men somna i sin egna säng. Det gick lite trögt i början, men han somnade!! Sover nu gott i vettig tid. Jag ska ta en dusch sen ska jag och Patrik se en film. Om han skulle vakna så går jag upp med honom, inte att man ska "tvinga in honom" i sitt rum igen. Nej, helt ok bara han SOMNAR i sin säng. Vad skulle vi göra utan KATTEN IZOR som spinner, "bäddar" (så som katter gör när dom ska sova och mysa till det) och kryper ner hos TED. VILKEN KATT!

För att tala mer om KÄNSLOR så kan jag ju berätta att jag ideligen, natt efter natt drömmer mardrömmar om bröllopet. Och till 99% av drömmarna är slöjan med i bilden. Fattar inte det, har faktiskt inte tittat i min drömtydarbok. Kanske hade varit en idé?


Det bubblar massor inom en nu, hit och dit ner och upp. Det ska göras och alla som tror att jag och planerat så mycket, tjoflöjt. Klart att jag gjort, vem gör inte det och längtar efter sin bröllopsdag, en dag som man drömt om sedan man var liten...men det ska UTFÖRAS MED KÄRA VÄNNER. Åh, känner verkligen att jag behöver skriva av mig...
Jag har massvis att göra i veckan, nästa helg ska jag och PATRIK ta en tripp till en större stad och införskaffa en massa som vi har kvar att köpa. Ikväll har jag gått igenom vår budget och det ser strålande ut!!! Känns så skönt att det som vi trodde skulle vara svårt, det är klart!! Med plus! Jag tycker att vi har varit så ekonomiska och duktiga! Fast att det kostade mer än beräknat. Det enda jag skulle vilja är att vinna en 10.000 kr till en som filmar hela dagen...ha ha ha. Då hade man sluppit tänka på det med. För just nu har vi INGEN! (VIGSEL, MINGEL, FEST....mm)
Jag tycker det är så kul att pratat om det, men jag känner inte för det längre alls. Känns som om alla är så trötta på att lyssna på det. När det är NU det är nära (99 dagar idag). Så jag ska ärligt säga att jag skäms för att prata om det. Varför ska man behöva göra det. Självklart inte med alla, långt ifrån har många underbara omkring mig....men.
Sen att inte fråga eller iallafall låtsas bry sig för tusan! Well well.
Jag och Patrik ska helt enkelt göra som VI VILL. Sluta lyssna på allas "gör så" eller "nej dte tycker jag inte". Ha ha, klart att man kan fråga och BE om råd....men vi ser ju verkligen samma saker jag och Kullis. That´s why i love him so!
Bara detta med mina tärnor, att dom ska ha SVARTA klänningar...Åh vad jag fått massa med kommentarer för detta. Jag är så less på att höra det! Men hur enkelt är det att hitta tre gammelrosa klänningar till fyra helt olika töser?
Har även bestämt oss för svarta linnelöpare i mitten av borden på dom vita linnedukarna, bara en som jag berättat det för som tyckte det skulle vara snyggt. Okej, vi bryter av med en smal rosa i mitten. Det vi tänker på är alla rosa blommor som vi kommer ha....Man ska ju ha lite av varje...ellerhur. Vi får se hur vi gör, men vi gör som vi vill. Vi tycker det är skitsnyggt iallafall.



Nej, nu har jag fått spy av mig lite. Kände verkligen att det behövdes, snart är handbollen slut och då är det P&J time. Ska hoppa in i duschen nu för det behövs efter en jobbedag och lite träning på den nya maskinen...
ta ta

100 magiska nervösa dagar kvar!

Tänk om man inte hade den funktionen? Mail gör allt så mycket enklare!
Fick mail från Anders och där vi ska sova första natten som gifta. Ja, klart att vi har frågor, men ville inte ringa honom så tidigt.
FÖR IDAG ÄR DET 100 DAGAR KVAR!!! Om bara några dagar är det 3 månader kvar och tiden den rusar iväg just nu.
Just nu går det undan!!

Nu kan vi bocka av:

Boka Kyrka
Boka festlokal
Träff med Prästen
Boka fotograf
Köp av brudklänning
Köp av slöja
Köp/hyrning av brudgummens kläder
Näbbkläder (västen är beställd och ska sys upp skorna ska vi beställa om ca en månad)
Favors askar (men vet ännu inte vad vi ska ha i eller hur det svarta bandet ska vara)
Dekoration (  Ljus, Engångskameror, Pussklockor, Toastmadameklocka, servetter, korgar till rosenblad och vigselprogram)
Skattemyndigheten har godkänt oss för att ingå äktenskap, anmälan om efternamn är gjord så direkt efter vigsel heter jag Kullberg.
Menyn är så gott som bestämd, endast förrätten kvar.
Transport från kyrkan till festlokal
Personal under festen
Inbjudninsgkorten är skickade
Brölllopsweekend bokad
Semester (iallafall bruden) uttagen på jobbet. Själva bröllopsdagen jobbar jag för det är min helg, men företaget betalar min semester för själva bröllopsdagen.
Smink, frisör bokad.
Temat klart
Rum för bröllopsnatten
Val av Tärnor, Toastmadame samt värdinna.
Näbben var en självklarhet, vår lille gosse.
Musikanläggning fixad
Vigselring beställd
Bröllopstårtan är bokad, men vet ännu inte hur den ska se ut.


Det som inte är klart!

Psalmer
Solister, vad ska Ems och Helene sjunga?
Tärnklänningar
Bröllopstårtans utseende
Förrätt
Brudväska
Städning dagen efter i festlokal
Önskelista
Ett program för hur hela dagen kommer se ut
Vigselprogram samt festhäfte (det är det mycket jobb med)
Träffa frisör samt Titti som ska sminka
Prova brudklännngen och sen ska passa!!!
Underkläder Brud & Brudgum
(skor brud) Köpte ett par, men dom känns inte "rätt"
Träff med fotograf
Vigselringen klar och godkänd, samt lämna in förlovingsringarna för putsning och Patriks ska graveras,
Boka BLOMMOR (Brudbukett, tärnbukett, corsage...mm)
Sy upp löpare
Presenter till alla som har speciella uppdrag
Skicka iväg Svärmor till Tyskland (köpa alkohol)
Snask till kvällen
Göra i ordning ramarna
Ordna bröllopsbild på alla "di gamle"brudparen"
Bordsplacering
Kontakta och stämma av med alla som speciella uppdrag
Packa för bröllopsweekend
Repetera vigselcermonin
Bestämma dukning
Kolla allergier hos gäster samt "växtätare". Finns ju dom som inte äter kött.
MORGONGÅVA
In och utgångsmarsch
Cd skivor ska köpas
Placeringskort
Besök i en hobbyaffär och införskaffa spetsband, papper samt pärlor...mm
Vad vi ska ha bakom oss, hjärta eller båge. Vi röstar för ett hjärta. Men det ska göras...

Hu...ja, har en del kvar. Det är mycket jobb med ett festhäfte vill jag lova. Dom ska sys ihop med!!
Bestämma färgen för det och vigselprogram. Rosa, vitt eller silver?? Ett band om festhäftena samt då att dom är ihopsydda både dom och vigselprogram!
Nån som har en bra symaskin av mina tärnor och kan ställa upp på det?



Med dig

Ted har varit sååå mysig ikväll!

Mätte borden med Pappa och Ted så nu vet jag hur mycket tyg som man kan tänkas behöva till löparna på borden. Kollade stolarna som inte är så roliga, vet inte rikigt om det är "lönt" att pimpa dom....får tänka på det.

Tränade Spinning/PUMP!!

Hem och väl hemma hos en (efter att Moffe åkt) en mysig kille. Med Moffe ska man bara busa busa busa.
Ted tränade med mina hantlar och vet nu var Biceps sitter, efter ett träningspass och en dusch för mamma så blev det massage och därefter plockade jag fram vindruvorna som jag lovat köpa hem. Vi smaskade och läste länge i en DINOSAURIEBOK som Ted har. Snart ska vi nana alla tre. Ted han är så rolig nu, pratar och man kan disktutera med honom. Vi pratade om olika muskelgrupper och Dinosaurier, vilka var dom och hur såg dom ut? Ha ha ha ha!



Man kan nog inte med ord beskriva hur underbart det är att snusa på sitt lilla barn!
Kan inte fatta hur stor Ted är, ser det bara när han är med andra barn att han börjar bli sakta men säkert en stor kille. Ingen bebis längre, det har han inte varit på länge. Men ibland drömmer man sig tillbaka. Så härligt med dessa mamma/Ted stunder. Myset är det bästa med att ha barn!!



Mammas lille Gosse, tre dagar gammal. Underbart att titta tillbaka på dessa bilder!
Mammas lilla T E D

Nu händer det något

här hemma!

Ha ha ha, donat lite här hemma. Lagat mat till Ted som inte alls tyckte om det. Snabbmakaroner brukar annars vara en hit. Men idag, nej nej nej INTE UTAN FASTERS köttfärssås!!!
Katarina, kan du inte komma hit med lite?? Ted pratar mycket om din goda köttfärssås...

Nu ska jag och Ted upp till Pappa min, ska visa festlokalen igen och framför allt mäta borden!! Ska kolla lite annat smått och gott med!!


Mycket att längta efter

Just nu är det så mycket att längta efter!


Jag och lilleman har myst och tittat på "BOLT" superhunden...ha ha. Så skönt när man kan få mysa och inte göra något speciellt på förmiddagen, fast jag egentligen har att göra.
Nu ska jag räkna lite på vår budget och pricka i lite som vi gjort samt saker som vi skaffat och som hör och häpna jag inte bockat av!!! Ha ha ha...Det vi behöver skaffa nu är papper! Papper till vigselprogram och festhäfte samt annat smått och gott.
Det som ska vara i våra fotoramar ska skrivas på rätt sätt. Ska ju ha inramat vid borden tex:presentbordet...
Webbkarta

Jag vill eller dom flesta som gifter sig vill väll att allt ska vara flawless...eller? Funderat mycket på stolarna och dom ska pimpas...Tärnorna mina ska få hjälpa mig med detta. Kommer göra hjärtan av ståltråd och alla ska ju böjas...65 stycken.
Klä med något snyggt, måste komma till en hobbyaffär snart, med stort utbud!

Vad skulle jag göra utan ert stöd, veta att ni kommer vara med mig hela dagen!!!

  

Vad gör en tärna?

Har du blivit tillfrågad att vara tärna?
Grattis! det är ett hedersuppdrag!
Tärnan är vanligtvis en yngre syster eller nära vän till bruden, oftast ogift, vars främsta uppgift, förutom att anordna en rolig möhippa, är att vara med och hjälpa och stötta bruden på hennes stora dag.
 
Innan vigseln brukar tärnan tillsammans med bruden åka till frisören för att bli i ordninggjord.
Skäm bort bruden genom att ta med lite champagne, eller annat lätt mousserande vin för festlighetens skull,och någon härlig smörgås och mineralvatten, så att hon får något i magen innan vigseln.
Ta också gärna med ett syetui med nål och tråd, en liten sax och några säkerhetsnålar. Huvudvärkstabletter och några plåster kan också vara bra att ha till hands.
Bruden är säkert ganska nervös, och det är lätt att man glömmer sådana saker, och det är säkerligen uppskattat om du som tärna tänker på dessa detaljer!

I kyrkan är det du som tärna som tar hand om buketten under vissa tillfällen vid vigseln.
Du går antingen in bakom bruden, tillsammans med marskalk, om sådan finns, eller innan bruden, så att du står framme vid altaret och väntar när brudparet träder in i kyrkan.

Under middagen förväntas tärnan hålla tal, men om du inte känner dig bekväm med att tala, så berätta gärna det för brudparet redan innan vigseln, annars finns risken att de blir besvikna.

När det gäller din klädsel för detta speciella tillfälle bör du diskutera det med bruden så tidigt som möjligt.
De kan ha önskemål om klänningsmodell och färg, och eftersom det anses vara en ära att bli utsedd till tärna är det ingen självklarhet att brudparet står för utgifterna kring din klädsel.
Om de har väldigt speciella önskemål, så brukar det i regel vara så att de erbjuder sig att betala för klänningen, eller i alla fall bidra med pengar till den. De kan också stå för t.ex. håruppsättning och/eller make-up.
Om du har skral ekonomi så bör du emmellertid fråga paret så tidigt som möjligt vilka utgifter du förväntas stå för, så att du inte upptäcker i sista stund att du inte har råd!



En ledig dag

Jag jobbar sex dagar denna veckan, därav denna trötthet och lite bloggande.
Igår jobbade jag kväll och på fm busade jag med Teds kusiner och svägerksan Katarina.
Idag nanade vi länge och ska snart äta frukost, Ted leker så fint på sitt rum.
Får se vad som hittas på idag!!!

Jag kan berätta att jag väntar spänt på min brudklänning nu...

Dagarna tickar, idag 103 dagar kvar!

Bröllopsmässan i söndags 18/1, tillsammans med Blivande Svägserskan Katarina!

Blev modevisning, och vi tittade på massor av utställare. Men bäst av allt var väll ändå att få bli sminkad av en makeupartist och pillad i håret på samma gång! Det var blivande brudlyx vill jag lova!



 Modellerna var sååå fina! Hittade en superfin bukett!!
 I´m in love!








Katarina blev med tillpiffad!
Vi kände oss så bortskämda! Fina blev vi! hade det verkligen supertrevligt och känns så kul att hitta på något med henne någon gång med. Har så mycket att pratat om, hon är helt fantastisk!

 En tur på OBS..Denna ska vi införskaffa jag, Katarina, Helene och Svärmor.
Den ska stå hemma hos svärmor så att alla kan använda den, plus att där finns platsen.
Nytt år nya tag Katarina!

 Min vinst! Som jag sprang upp på scenen och hämtade...ha ha. Man fick ta vad man ville ha....inte står jag kvar då..

Kvällen avslutades lugnt hemma, borta bra men hemma bäst

Igår var det jobb hela dagen, sen PUMP på kvällen
Idag har jag med jobbat en lång dag och ska snart åka och sola och gå på CORE.
Väl hemma ska jag bara slänga mig på soffan och se en bra film.

Måste även visa en liten del av vår HINDERSPRÖVNING som vi fick i fredags.


OVER AND OUT

Mässa med K

Idag ska jag på Livets fester mässan i Vinslöv med Katarina!


Vi ska gå coh provsmaka och kolla tårtor och annat som är kvar att fixa och få mer inspiration av. Hoppas på att vinna något med...ha ha.

 VI på Helene och Thomas bröllop. 070915.
En fest som många pratade om efteråt, var så kul! En sådan fest vill vi med ha. Vi pratade om det i bilen igår och festen ska vara ROLIG! Folk ska skratta och ha kul, glädjas med oss och hålla fina men korta enkla tal.
Känns så bra att ha en sådan fin Svärmor och Svägerskor som verkligen hjälper till med både tips, ideér och jobb.
Igår diskuterade jag och Patrik löpare till borden och fick ideér. Ska ta hjälp av experter då vi ska välja tyg och sy upp dom. För löpare vill vi ha till borden, det får vi ju ordna själva. Men vi har tur som har hyrt en festlokal somhar gott om vita linnedukar! För det är verkligen ett måste, och det kan bli en dyr historia annars!
 

 
Den vackra bröllopsbilden har jag fotat samt gjort om. Väldigt stolt över denna bilden måste jag få säga!

Lite bröllopsfix

Idag drog Patrik med mig till IKEA! Tyckte att det var så gulligt av honom att ta lite intiativ!

Blev såklart lite titta på kök...men mest garderober och sovrum eftersom det är nummer ett prio nu i vårt hus. Kul att smälta in lite ideér.
Det blev en del bröllopsshopping!
 

Fyra vita ramar (som vi ska ha för att snyggt visa presentbord, tillbakablickar bord...mm)
12 stycken glas som vi ska göra egna värmeljushållare av! Vet inte än om dom blir rosa eller svarta med spetskant!
Vita korgar, två större att ha utanför kyrkan med rosenblad två små mindre att ha till Toastmadame och Värdinna för att ha Vigselprogrammen i något snyggt. Dessa ska vara pyntade med rosa rosett! Snyggt!
Sen blev det servetter, tittade först på linneservetter men dom var way to expensive med tanke på att folk ska torka sig om munnen. Så det blev vanliga vita som vi ska pimpa på vårt lilla sätt.
 
KOM PÅ NÅGOT SKITFINT IDAG!
Massa värmeljus och kanalljus!
 
Patrik tyckte det var så kul bland plastblommorna, tyckte att vi kunde köpt blommor där...Jag posar med en brudbukett...ha ha ha.

Sen letade vi inspiration, vaser och annat dekorativt. Tyg till långa löpare men vågade inte köpa utan en sykunnig som inte var med oss...
Blev lite annat till huset med!!
Vi hade det så mysigt och fikade på kaffe och Patrik mumsade i sig en bit chokladmoussetårta. Hålla hand. Mmmm.

Sen blev det hem till Svärmor och Svärfar för en ny tradition som började från och med idag! Julgransplundring!
Ted busade med kusinerna när vi kom. Bjöds på god mat, kaffe och sen gick vi alla kvinnor ut och gick. 
Jag, Svärmor, Helene och Katarina. Supermysigt, men såå kallt. Pratade dryck på bröllopet och annat hemligt..tss.

Sen grillade vi korv ut och efter det åt vi alla semlor nybakta för dagen.

Blev sent och vi tittade på en film...somnade till på soffan gjorde Pk så vi gick och nanade sängen istället....


 


Svettigt värre

Jag känner mig sååå duktig! Tränat något var dag detta året (än så länge låter det bra) en enda dag har jag missat och då var det pga migrän. Annars håller jag igång var dag!
Ikväll var det spinning som vanligt, varje fredag då jag inte jobbat fredagkväll! Kul att träffa Helena med!
Jag är verkligen frälst i spinning, inne på mitt 3.e år av spinning tokighet!


NÅGOT NYTT som jag börjat på är CORE.
Coreträning ger:
*starkare rygg
* minskad skaderisk
* bättre motorisk kontroll
* funktionell muskelstyrka som ger kraft i vardagslivet

Dessutom får du:
* ökad kroppskännedom
* bättre koordination
* hållbarare kropp
* bättre effekt av annan träning eftersom den blir effektivare
* bättre balans





PUMP..Johanna längtar till på måndag..då ska jag på pump för första gången i år. Jobbat eller så har det varit fullt..Men denna gången knep jag en plats. Så fruktansvärt irriterande med sådana som bokar plats och sen inte dyker upp..Hmpf.



Nu ska jag få i mig lite mat, sen blir det annanas till godis ikväll!

Livets fester

Säsongens blommor

Varje säsong har sin charm och sina blommor. Välj bukett därefter. Det är enklast, vackrast och billigast.




VÅR
tulpan.jpg

Tulpan: Vackra både i brudbuketten och som bordsarrangemang. Håll buketten enfärgad med något grönt som en manschett.

Liljekonvalj: Lyxigt, särskilt tillsammans med kamelia och gardenia.

Fresia: Vacker tillsammans med rosor. Passar också bra i håret.

Ranunkel: Passar utmärkt med pioner. Dessutom snygg att dekorera borden med.

Pion: Omåttligt populär i buketterna just nu. Lägg en blomma i en glasskål fylld med vatten så har du perfekta bordsdekorationer.

Magnolia: Majestätisk tillsammans med en kal gren och en massa slingrande gröna blad. Blomman är relativt dyr så om ni ska dekorera många bord kan ni välja att lägga en gren i ett vattenbad tillsammans med rosor.

Det ser ut som om det blir Pioner, rosor och en kvist av bonzaiträd i min bukett.
Tärnorna kommer ha rosor i sina och Patriks corsage vet vi inte än.
Vet att jag vill ha knoppar i min brudbukett! Det är så fint!


Just nu längtar jag till Bröllopsmässan "Livets fester" som jag och min blivande Svägerska ska till på söndag!
http://www.livetsfester.se/


Vigselring beställd!

Idag har det hänt mycket!

igårkväll var jag och solade och var på Core. Rolig träning, synd att jag tappade kontrollen över bollen och min spinningtränare fick en fot på axlen...Pinsamt, men som tur var skrattade hon åt det. Jag måste sett rolig ut!
Kommer hem, kurar ner mig i soffan och ser "Bride Wars". Vilken bra film!!!
 

SE DEN!!

Idag har vi hittat på så mycket! Vet inte var jag ska börja...
 I morse fick vi köra Patrik till jobbet..

 Morrn!
Vi körde sen direkt till Farmor och Farfar där det bjöds på frukost, samt nybryggt kaffe.
Sen kom sömmerskan...jag var så nervös för vad hon skulle säga...Rädd att den inte skulle gå att rädda. Men det gick, får göra en ny snörning i ryggen. Finns inte plats att sy ut den bara. Det blir inte fint. Är ju faktiskt en insydd 34 så jag behöver väll inte känna mig så tjockis. Hon kommer göra en korsettsnörning i ryggen. Sen ville hon flytta på spetsdraperingen för den räcker ju inte runt. Men där satte jag stopp, vi börjar med denna nya knytningen sen får vi se hur vi kan dra ihop den. Kan hända att det går då? Svårt att fröklara utan att avslöja för mycket hur den ser ut. Sen sitter den ju väldigt löst över brösten, men dte är antagligen för att den inte går att knäppa. Med denna snörningen behöver jag inte oroa mig för att gå ner 4 kg eller upp 1. Neråt det ska gå är det ju tänkt...Det ska jag fixa, för draperingen får hon icke flytta. Det gör hela klänningen!! Hon körde iväg med min klänning....nervöst. Men hon är så näll som ställer upp!!! TACK!

Sen gick jag och Farmor med lilleman ner till stan. Ted är så duktig nu och promenerar för det mesta själv.
Vi gick in på Selanders Guld och silver. NU ÄR VIGSELRINGEN BESTÄLLD! Ska hämta, eller inte hämta men den är klar den 13/2. Så om en månad, Guldsmeden tyckte det var bra. Sen lämnar vi in våra förlovningsringar, får dom upp putsade och gravering i Patriks ring. Lämnade in Farmors vigselring som dom ska smälta ner till en ny ring samt sätta in alla 8 små diamanter och en stor. Tss!!! Det är verkligen drömringen! Lusitgt fast att man inte sett den än..Känns bra!

Sen tittade vi på kläder till Farmor...
Hem och Farfar hade lagat mat...Efter det var det dags för Teds första klippning hos frissan.

 Före
   

 KLAR! Han satt så fint och stilla, som ett ljus. Sen fick han en klubba och vi åkte rulltrappa och köpte glass. Han tyckte nog att det var skönt att speciellt bli fönad som han älskar precis som mamma. Riktigt stylad min lille kille!! Sååå fin! Såhär ska han ha håret då vi gifter oss.

Kommer hem till huset igen....Emily, Anna och Erik kommer! Blir snabbprat sen drar jag med, eller hon följde med frivilligt Ems till Ateljé MB. Dom lyckades klämma in mig coh jag fick på mig "min" klänning fast i strl:36, som var för stor! Jag har länge funderat på att ha en bolero. Provade en med kort ärm, såg inte klokt ut...sen en med lång ärm som jag ville haft. Men den var bara för mycket, allt blev för mycket. Tänk med slöja också på det? Nej nej nej...Men nu vet jag det iallafall! Vi tittade lite på tärnklänningar, men dom har så lite korta där. Vi får leta vidare. Sömmerskan ville inte (min andra sömmerska) sy tärnklänningar, men hon syr Teds väst! Så mycket som är fixat idag. Känns skönt att det hänt en del.

Gårdagens pyssel i 4 timmar!

  
  
Jag vek 64 stycken lock samt askar! Det tog hela fyra timmar med en kaffepaus!
Ted var så snäll hela tiden och hjälpte till lite. Vet ännu inte hur jag ska ha det svarta sidenbandet...men alla askar är klara iallafall!!! Sidenbandet får man ju knyta sen isåfall...när det är något i....

Nu är jag nybadad och nyfönad....trött och ska mysa med min nyklippta lille kille!!!

Favorsaskar

Blev ingen tripp till IKEA, Ted ville inte åka dit...och så bråttom är det ju inte. Jag har inte heller direkt lust att köra så långt just idag. Istället blev det ner till posten och hämta ut Favoraskarna från Calligraphen....
Just nu sitter jag och viker dom....gjort sex stycken än så länge. Det tar tid och pilligt är det..Får väll fortsätta så det blir klart snart det med...Skönt att ha sånt gjort och slippa stressa med det. Beställde ju svart sidenband till, men vet inte rikigt hur jag ska ha det...Ni får se resultat sen..


And off we go

Snart rullar bilen mot lite äventyr, om Ted går med på det. Vi tänkte ta en tripp till IKEA idag jag och min lilleman.
Ska kolla efter glas, ljus och gardriner. Glasen ska jag ha till att göra egna värmeljushållare till bröllopet.
Vi får väll se om Ted går med på det, men det gör han säkert. Första ska vi äta frukost!


Hestraviken

NU ÄR DET BOKAT! Jag bokade per telefon för att vara säker på att få det vi ville ha!
Efter all strykning och dammning så var det skönt att sätta sig ner och boka detta.



Vårt badrum med stort bubbelbadkar och grön marmor på golvet.


The masterbed! Himmelsäng med öppen spis. I rummet finns en stor LCD tv samt surround system.


Relaxavdelning i en timme med massagebadkar samt skumpa!


Matsalen! Här ska vi avnjuta två härliga fördrinkar (två kvällar ju) samt trerätters.

Blev juniorsviten, skillde inte så mycket på junior och the mastesvit förutom sängen. Och himmelsäng är ju så mysigt med en öppen brasa. Kommer åka den 5 maj (3 dagar efter bröllopet) och stanna i två nätter.
Kommer ihåg sist vi var där, då bodde vi i Dubbelrum de luxe. Väldigt fint det med, men denna gången ska vi lyxa till det med en svit.

   
   

   

   

Så mysigt hade vi då, och det ska bli så skönt att bara komma iväg jag och Han. Mmmm...
Kommer ihåg att vi saknade Ted så mycket bara efter två nätter så efter all bröllopsstress och all frånvaro från Ted känns detta så lagom, så tar vi en vecka sedan....var får vi se.

Så nu kan jag bocka av det med!

Nu är det klippt

Erica har vari här på en kopp kaffe! Hon har visat hur hon ska klippa sig idag....är på väg in nu. Hon såg så pigg och piffig ut! Magen den växer sakta men säkert nu på henne.
Ted leker med sitt lego och jag ska ta tag med att damma och dona här hemma. Plocka fram allt som brukar stå framme men som man gömmer under julen för då har man så mycket julsaker att ta fram. Känns så tomt här...Nu skulle jag jobbat men jobbar ikväll istället.  Funderar på att ringa Hestraviken med, vår får se.


Hu så trött

Sitter nu här efter en lång dag!

Efter jobbet bar det av att hämta alla och köra in till Hässleholm och Lisa. Där samlades vi och hade Babyshower för Helene med gossen i magen! Hon fick fika och vi gissade namn, vikt, längd och datum samt klockslag för bebben. Hon fick presentkort på SPA och det kändes verkligen klockrent! När vi kom hem så mös Ted och Patrik, jag gick min runda med ett äpple i ena handen. Gott. Väl hemma efter min prommis, ja har jag gett mig tusan på något så har jag! Då började mitt julstök, redan plockat ner alla tomtar men allt (långt ifrån allt visserligen) var på köksbordet. Nu är allt nerplockat, det enda jag inte gått ner med i källaren är sakerna från Teds rum som jag tog ner efter att han somnat. Annars är alla Tomtar och pynt nere och packat in fint. Imorgon väntar damning och stryka gardiner.
Men nu efter två timmars gående i trappan upp och ner så är jag helt slut i ryggen. Bara jag inte tar i för hår tnu med träning och min vanliga sprallighet. Nu ska jag krypa ner hos Patrik! Vila inför morgondagen och den kommande veckan med allt som ska göras!! SUGEN PÅ ANNANASEN JAG KÖPTE I BYN NU..mmm ska bli gott.

 

Kaffepaus

Behövs efter en tuff dag! I morse så försov jag mig....hu. Inget kul alls, blev ingen promenad till jobbet som jag kört med hela veckan. Fick ta bilen för att hinna i vettig tid. Men får gå ut och gå ikväll istället, all by myself och med musik i öronen. Det bästa som finns! Sprungit en del på jobbet idag med...från 7-14.
En rykande kopp kaffe kokade Patrik när jag om hem, efter en dusch så är det så gott.
Längar till på onsdag då jag ska träffa sömmerksan, och för att få ha klänningen på lite. Få lite hopp om att den ska gå att knäppa. Ha ha ha...

 090101 Årets första prommis!

Vad jag saknat din röst

Tina! MIN LILLA TINA!



Äntligen bra igen och fit for fight! För snart klingar det bröllopsklockor och då behövs hon verkligen vill jag lova. Kändes så bra att prata! Blev hela 1 timme och 14 minuter exakt, vi tog tiden...ha ha.


Min Tärna och nu känns det verkligen på riktigt! Tänk att hon redan har en fin klänning som hon ska ha, nu känns detta bra! Pratade med mina jobbarkompisar idag om just tärnklänningar...fick en del ideér.
Ska jag ta med mina tärnor innan alla andra ska veta..Vi bestämde att helt klart sover mina tänor här hos mig, dom som vill. Men Tina var med på det, tyckte hon skulle bli så kul. Hon kommer ner några dagar innan som stöd!! Det lär jag behöva! Hjälper till med dukning och dekoration, smink om det behövs. Vi får se vad Titti säger när hon kommer hem. Vet inte än hur vi ska lösa det. Vet bara det att om frissan kommer hem till mig så känns det rätt så onödigt att se åka och bli sminkad. Vill vara här hemma som jag sade från början. Bara jag och mina flickor! Efter detta telefonsamtalet så känns allt så bra. Nu när en väldigt viktig person mår bra med. Kan bli så fel annars.
Är ju ändå den som jag delat mest med, vi delade verkligen på allt! Nära att vi blev sambor med, men Patrik hann före..ha ha ha.

  Vilka gamla bilder....Innan Ted kom och Ted liten.



LOVE YOU MY MAID.

Längtar tills hon kommer ner!!! Längtar sjukt mycket, som ett barn på julafton.

Jobbat idag och börjat städa ut julen...men som sagt tvungen att ta min prommis till jobbet så jag hann långt ifrån med allt. Dagen kunde inte slutat bättre Tina ringer och Patrik kommit på en bra grej som tar bort allt lim från vårt gamla trägolv...så snart kan vi slipa det!!! Hoppas att det nu är klart till bröllopet då mina Tärnor och jag ska sova här...
Jag...ha ha. Är så glad bara!! Fick precis en puss på kinden med....Gud vad jag älskar den mannen!!!

Hindersprövning

Igår blev det fullt ös...In till stan och åt middag hos Farmor och Farfar, skulle beställa vigselringen men....det var stängt fram till den 12:e. Ingen fara, bara en anledning till att åka in igen, själv och samtidigt prova underkläder.

 090104
Sneakpeak såhär hänger min klänning nu....En liiiten närbild...Men man ser ju inte mycket....


Fixade papper Hindersprövning samt byte av efternamn.


Hem och Patrik skriver på....tsss.
 
Sen var vi och träffade Prästen Calle jag och min fina Patrik som det strålade om. Tror att han längtar nu mer och mer.
För det gör jag iallafall...Fast vissa saker är jag extra nervös för...
Katarina informerade om Bröllopsmässan (som jag faktiskt inte hade tänkt gå på) om inte någon frågade mig. Tycker det var så gulligt att hon tänkte på oss. Det är kul och det känns lite speciellt denna mässan, nu är det ju nära för oss. Gulligt av henne! Bara för det så ska hon med, jag och Katarina. Vi ska kolla tårtor bland annat...




Idag så busade Ted med Rami hela dagen, jag spelade SKIP BOO med Nana och Ems, Emily vann hela tiden. Tösen som gav henne tur.

Iväg med pojkarna, dom skulle bara och jag sola och spinning!!! Skönt som vanligt! Jag cyklade sönder min så mycket som jag tog i...ha ha ha.
Mötte upp Ems och vi bastade.....det var så mysigt- Bara hon jag och lilla tösen i magen. Pratade och Emily verkade tagen av bastun. När hon sitter i omklädingsrummet så säger hon:
- Nu svimmar jag Johanna...
- Nej (säger jag mitt dumma nöt)..
Men Emily sjönk ner på golver med rumpan före....Jag hade blicken på hennes mage hela tiden. Fångade upp hennes huvud i famnen. Pratade med henne och dom kallade på hjälp. Två sekunder sen undrade hon var hon var och vad som hänt. Det var rikigt läskigt, hjälpte henne hem och där stod Niklas och väntade. Man såg oron i hans ögon. Härligt att hon har en älskade som tar hand om henne nu. För ensam hade jag inte lämnat henne. MIN SKATT.

Patrik och Ted bråkade i bilen, säger förlåt och nu har Ted somnat på soffan utan mat...Han har knapt ätit något alls idag. Får man så dåligt samvete, men jag har försökt att väcka honom, sade till och med att han skulle få godis om han vaknade...Men icke. Så nu ska jag och Patrik avnjuta en god äggnudelsoppa med diverse gott gott i. Bland annat min favvis, babyspenat. Mmmm....

Bjuder på Min ring, Farmors vigselring samt Mormor Majas...


På jakt

Jag sitter här och letar på nätet....Ted har sin nya mysdress på sig och tittar på Snow dogs. Passande för det snöar som bara den ute. Vi ska eller jag ska klä på mig och inte sitta i myskläder, men det är så skönt. Om man kunde åkt in till stan i detta? Vi har ju lite ärenden, inget brådskande men skönt att ha det gjort så att säga....
iKVÄLL SKA VI TRÄFFA PRÄSTEN! Spännande! Nu ska jag fota Farmors vigselring och mormor Majas...kanske lägga ut en bild på dom.

Wedding, Flowers, Reception, Centerpiece, White, Decor, Blue, Elizabeth lee

Ännu en vit dag

Det är så underbart! Det började snöa igårkväll!!

Vaknade av att det var täckt med snö. Patrik fick reda på att han skulle jobbat 7-16 idag, dom hade sagt fel till honom. Han fick kompa, och var duktig för han skottade hela vår uppfart...och det rä en del vill jag lova. Inge pytteväg precis.

Sen har jag börjat på storstädning här hemma, tvättat och även sofftyget. Så skitigt! Promenerade till jobbet. En kväll med Sandra! Gick så bra och vi är så duktiga! Promenerar hem och Patrik ringer för han tycker att jag dröjer, naw.
Kommer hem till ett STORSTÄDAT HEM!! Torkat golven här och det är så fint här! Vilken karl, han kan när han vill. Imorgon ska han upp och jobba. Vi ska ha sovmorgon jag och Ted sen blir det en massa bröllopsfix imorgon! Imorgon händer det lite!

 Detta är inte jag imorgon som jag trodde...utan bilden under...

DETTA ÄR JAG IMORGON!!!!


Årlig middag

Idag var jag lika duktig och promenerade till och från jobbet! Så friskt och skönt ute, har man bara bra med kläder så är det så skönt.
Fick tag i sömmerskan och vi ska träffas nästa onsdag och hon ska kolla hur klänningen sitter. Sen ska hon får hjälpa mig med lite annat med....

 Självklart är inte detta min klänning....Men den är grann och kommer från en av mina absoluta favoriter GARAMAJ. SJUKT FINA KLÄNNINGAR, MEN dyra som poker..

Eftermiddagen och tidig kväll har spenderats ute i Hästhult hos Patriks mormor och morfar, den årliga middagen som dom har varje år på Trettondagen. Myisgt! Förrätt och varmrätt, sen god glass till dessert. Efter det gick vi kvinnor ut med alla barnen! Åket pulka för fullt och Siri lekte med pinnar. Ted ville sist in!! Ha ha, han är tokig med snö denna ungen. Tröttnar aldrig!
Sen blev det en god kopp kaffe och prat kring det runda bordet.
Det diskuterades dryck till bröllopet och mat. Pratade om fina MAJKEN som ska vara mästarinnan i köket!

Efter allt bus blev barnen trötta, även vi vuxna. Så Ted somnade gott i bilen hem....Nu har vi tänt ljus och eftersom vi båda ska jobba kväll imorgon, sista gången denna våren som Patrik jobbar kväll....så kan vi mysa lite och slippa tänka så mycket på klockan. Mmmmm..




Mail och telefonsamtal

Första dagen på jobbet idag efter två veckors ledighet, den ledigheten har susat förbi. En KALL promenad till jobbet i morse....nästan -17 grader.
Gick hem och då var det varmt i solen, så frisk luft ute. Härligt! Mysigt med snö.

Väl hemma, så skönt sååå skönt.
Vi har bara varit med varandra.....Ska upp tidigt imorgon med och jobba.

Igår blev det klart vem som ska vara kökschef på vårt bröllop! Kul att hon tackade ja! Vi ska träffas i veckan efter att vi träffat prästen och diskutera maten med Svärmor och Svärfar. Då ska det bestämmas, men lilla Svärmor hade många förslag. Ett på dessert som är superbra!
Idag har jag mailat en tävling om bröllop, jag tävlar och tävlar!
Sen har jag mailat fotografen för att träffas någon gång i mars/april och testfota, kolla platser och ge den stackaren mitt kollage. Bra att Johhny är tålmodig! Samt att han är så duktig med MÅNGA ÅRS ERFARENHET.
Nu ska jag maila Hestraviken med, angående en bröllopsweekend...
Ringt sömmerskan för fullt hela kvällen men hon är inte hemma, försöka hinna träffas nästa vecka...Ted ska göra sin första klippning hos en frissa med snart! Nu händer det mycket!
Åter till det jag gjorde....


Mary/Marie är nog dom vackraste brudar jag sett! Marie number one...Så fantastikt vacker. Henne inspireras jag av!


Tack lilla farmor

Åh TACK lilla farmor för gåvan idag. Det betyder så otroligt mycket för mig. Jag kommer vårda ringen ömt. Kan inte fatta att vi ska ha samma vigselring, samma guld som du fick på fingret för så herrans många år sedan av farfar.
 Lika gosig med Ted, lika mycket gos med mig när jag var liten!
Farmor hon har mitt hjärta!
Lilla Farmor tog in mig i sovrummet idag, där fick jag både hennes vigselring och mormor Majas (Farmors mamma). Jag blev så rörd och farmor hon blev med tagen. Tagen övar att snart ska "farmors flicka" gifta sig. För det är Farmor och såklart Farfars lilla flicka. Finns INGET finare än er! Ni är guld värda och har alltid varit det. Om jag bara kunde få uppleva en lördageftermiddag till med er, då för längesedan. Kanske ska ta en söndag och spela Bingo som förr Farmor? Vi får boka in det!! Ta ett glas vin kanske?

Vi diskuterade lite jag och farmor, hon ska boka tid för klippning till Ted där hon går. Han har aldrig varit hos en frissa innan. Så det känns bra att farmor följer med. Sen ska hon även ringa sömmerskan om min brudklänning som jag klämt på idag...tsss. Men idag tog jag inte på den. Den fick hänga i sin garderob. Ska åka till sömmerskan bara jag och Farmor, ha med skorna. Även ta med Teds väst och se om hon kan sy en i silver.

Lilla Farfar var med för söt idag. Han berättade stolt att han ska minsann ha rosa skjorta på sig! Det ska han hitta en fin. Men han hade problem med slips. Han ville ha en silvrig sade han. Lilla Farfar ska låna Patriks silvriga slips. Ville han gärna så slipper han köpa det.
Tänkte jag skulle dra med lilla Farmor på tyg shopping med....försöka hitta fint till att sy löpare.

Sen eftersom min mamma har alla bilder på mig fårn när jag var liten så tittade vi ut två bilder som vi ska scanna in och ha med i festhäftet!! Ha ha ha...

TACK ÄN EN GÅNG FARMOR för den fina gåvan. Jag kommer ha kärleken till Patrik och beviset på fingret men jag kommer även alltid ha med dig vart jag än gå!!!!


ISKALLT

Det är det verkligen ute! Jag sitter här vid putern och Ted kollar Lillefot och Anki (som han säger)
Igår var det bara jag och min lille kille. Söta Erica var här på sina lediga timmar!
Vi fick skjuts ner till byn av henne sen åkte Ted pulka hem! Mös och tittade på film. Jag somnade sjukt sent för jag bara hörde knackningar och smygningar. Så nojjig, tur att ingen såg när jag gick med knytnävar i köket inatt!!! Jag var helt säker på att någon försökte ta sig in i vårt hus. Bombsäker! Somnade av ren utmattning! Det lustiga var att båda katterna var hos oss i sovrummet. Annars hör man ju iallafall LuNa väldigt väl när hon går. Låter som en människa när hon tassar fram. Jag var så nära att ringa Patrik, med alla mördare och andra sjuka människor som går fria så blir man nojjig. The alphabetic killer går ju fortfarande lös. Jisses vad jag kan börja fantisera när jag väl sätter igång.

Blev lite bröllopspyssel igår med, skrev lite listor på sådant som vi inte får glömma som då inte finns med på den rikitiga listan jag har från Bröllopsguiden. Skrev ner hur brudbuketten ska se ut och funderade på blommor att dekorera med. Hur mycket ska man beställa? Vi har 12 bord sammanlagt. Vi ska ha kandelabrar och lite värmeljus.....vill även ha trollhassel längs med borden och på hjärtat som ska vara bakom oss. Men vad och hur mycket blommor ska man ha? Älskar pioner som jag ska ha i brudbuketten..... Samt dom små pionknopparna!!

Rosor är aldrig fel det heller. Vill ha små runda buketter på borden med.

 
På denna bilden har dom granris då det var ett decemberbröllop. Men vi ska ha björk. Min Patrik ska själv snickra och dona. Vill inte ha en båge som alla andra har, tycker det är finare med ett hjärta!

Är på jakt efter rätt färg och tyg till löpare att ha mitt på borden! Gärna gammelrosa!! Antingen man har som går över eller som går längs med borden. Gäller bara att hitta tyget, sy vet jag många som kan få göra...ha ha ha. Kanske till och med jag!
Nu ska jag surfa vidare sen ska vi iväg på middag!!

Mardröm nr 1

2009...Självklart handlar den om att bröllopet går helt åt skogen. Då menar jag helt!!!

Drömmen var lång och så väldigt verklig, inget komiskt alls i den som det ändå varit i dom andra jag haft.
Kommer till kyrkan, där det tydligen var dukat till fest med.
Slöjan har vi glömt, brudbuketten och den som skulle hämta den (konstigt vi ska ju hämta den på fm för att ha till fotografering) var inte gjord!!!
Floristen får uppdraget att göra en på studs! Alla i kyrkan får vänta och folk börjar gå, mina tärnor dom går in för musiken börjar helt plötligt spelas. Jag TOTALVÄGRAR att gå in utan min fina slöja på mig!!!!
Börjar gråta och vi ställer in med en timmes tid....
Patrik försvinner, helt borta. patriks kompisar lovar att han kommer igen. Skulle bara fixa en grej...Nu nu nu tänkte jag!!!
Alla skrattar åt mig, sminket rinner håret trillar ner....Jag ser ut som ett vrak.
Folk börjar äta av maten.....AND SO ON.

Vilken dröm....jsut denna paniken man får. Nu börjar det pirra i min mage. Och igår "övade" vi lite att gå fin jag och Patrik.
Måste sett kul ut...vi går ju lite kutryggade båda två...inte ofta man sträcker på sig.

Sen började vi igår ordna med festhäftet. Sånger har vi en massa nu, ska bara välja. Samt att jag gjorde lite nytt vi ska ha med, men det är hemligt....
Här kommer en sång vi ska ha med:

Bröllopsdagen

melodi: I sommarens soliga dagar

Nu den stora dagen är inne
Som länge och helt fyllt vårt sinne
Ert bröllop vi hålla i minne
Och sjunga var vi är: Hurra, Hurra!

Refräng:
I frack så trång
Och kjol så lång
Så blir det säkert ändå sång
För KKKK ler när hon oss ser
Och MMMM slår ej modet ner.
I ljuvliga bröllopsdagar
Vi sjunga var vi är: Hurra, Hurra!

En fröken för evigt försvinner
Då brudgummens hjärta hon vinner
Men ändå en strof vi väl hinner
Vi sjunga var vi är: Hurra, Hurra!

Refräng: I frack så trång

Vi önskar er lycka på färden
Att hemmet med egna lilla härden
Ska bliva den bästa i världen
Och sjunga var ni går:
Hurra, Hurra!

En av låtarna till festhäftet...Kommit på en rolig sak vi ska ha med...Bara man tänker lite. Sen vill jag inte sitta och stressa med detta sen. Bra att göra lite då och lite, speciellt när man känner för det. Är ju inte alltid man gör det...

Kvällen bestod av besök hos Helene och Niklas, sen solade och tränade jag. Årets första spinningpass! Varmt! Nu ska träningen igång igen! Idag ska jag och Ted ut och trava i snön, för ja  här snöar det!!!


Josse...jag har en ny frissa....Skicka din mail är du söt!!


Circus

Sitter med lurar på och lyssnar på Pinks "So what". Hon är ju såååå häftig!

Idag har jag kontaktat vår kantor Curt, ändrat datum med denna mycket begåvade piano och orgelspelare. Min gamla körledare och ställer upp trots att han har gått i pension. Pratade lite om psalmer och solister. Solisterna ska själva ta kontakt med Curt. Det tyckte jag kändes bra att det är ju inte vi som ska göra det. Tyckte Curt att det ska dom själva göra. Ännu en sak att kunna slippa tänka på, för nu börjar det bli lite nervöst för att allt ska klaffa. För idag är det ju 4 månader kvar tills vi blir man och hustru. Kul att prata med Curre!
Så våra solister Helene (Patriks syster) och Emily ska öva med honom, Helenes låt har vi bestämt men inte Emilys. Vet ännu inte säkert vad vi vill att hon ska sjunga, men vi har våra ideér.

Ny låt nu....Britneys "Circus" hon är ju bara sååååå cool nu. Äntligen så har hon fått sin comeback. Detta är hon värd! Kommer hon till Sverige vill jag se henne vill jag lova. Hon är så bra och "Circus" älskar jag.

Jag har även bokat träff med vår Präst Calle. Han jobbar halvtid och vi lyckades få honom!!! Annars vet jag inte vad vi gjort? Så vi har bokat nu och vi ska gå igenom psalmer och hur det kommer gå till. Sen bokar vi då ett nytt datum för att öva nån vecka innan bröllopet. Så på torsdag ska vi till Prästgården!!

Lite att bocka av idag!!! Nu ska jag pilla med vårt festhäfte, tänkte åka in till stan och kolla underkläder men håller mig nog inne. Blir kanske stressigt för jag har annat bokat ikväll och stressa med detta vill jag inte. Vill inte behöva gå och titta på klockan hela tiden. I lugn och ro vill jag titta själv.
Just nu känns det som Circus i mitt huvud....

 
Bilder från pistill.se

En bild säger








 





Kvällen var super. Ted somnade efter god mat och dessert vid 20:00. Lovade att sen väcka honom lagom till alla raketer.
Vi vuxna spelade Rock band, Lika par leka bäst, Skip Boo och Texas Hold em.
Ted väckte jag vid 23:35.....men han var trött. Lilleman! Patrik den skjutgalne sköt upp våra sista pengar och Andreas impade med sin tårta. Patrk nöjer sig bara med stora raketer.
Efter tolvslaget så pratade vi om året och vad våra fina vänner ska göra och vi
.
Pratade med Pappa ganska länge och han var den första som sade att han älskar mig detta året!!

2009 KOMMER BLI VÅRT ÅR! Snart ska vi gifta oss!!

Inne i värmen

Heidi Klum är en av kvällens fixstjärnor. Foto: Alfred Haber Distribution, Inc.
Klockan 20:00 ska jag sitta bänkad framför tv 3 och Victoria´s Secret fashion show!

Promenaden var kall, oj vad det är kallt ute. Men nu är vi alla tre inne i värmen igen...
Man kanske kan få tips ikväll på fräcka underkläder till bröllopsnatten!!

Nu ska vi snart ut i kylan

Vilken nyårsdag! Bara mys framför tvn. Ätit mat precis och ska ta på oss varma kläder och ta årets första promenad.
Såg när jag var ute och brummade innan att alla är ute och går idag!
Vi behöver nog komma ut alla tre och röra på oss, även min blivande som faktiskt frivillgt följer med.

Bilder från våran fina kväll kommer sen, lägger över alla nu...



GOTT NYTT ÅR

 

På er alla!!!


Vilken fantastisk kväll! Speciellt om man får en sådan underbar nyhet som jag fick efter tolvslaget!

Året kunde inte börjat bättre!
Samt den goa kyssen av min Patrik och kramar och kel av vår lille Ted!!!



FÖR I ÅR SKA VI GIFTA OSS!! Nu kan jag skriva det!! Nu är det 4 månader och 1 dag kvar mina vänner!!

För EXAKT FEM ÅR SEDAN VID DENNA TIDEN BLEV JAG KÄR! Kär i en man som gör mig så lycklig, som är så underbar! DÅ DANSADE vi natten lång till 10:00 på fm....kunde inte slita blicken från varandra.


5 år Snoddas, DU & JAG

Tiden tickar och snart är Patrik hemma hos Johanna i hennes 1 rok..ha ha. This is my future husband!
För exakt fem år sedan!











 

ÄLSKAR ER MINA FINA POJKAR!


RSS 2.0