Laktos

Slog verkligen undan benen på mig.
Jaha, som jag berättar har jag varit hos läkaren. Efter en lång tid av magont, och alla besvär som tillkommer med det. Vissa dagar haft så ont så jag har haft kramper. Jag är aldrig hemma från jobbet men denna sommaren varit hemma i två korta perioder pga en mage som inte alls som ville som jag. En hemsk smärta som gjorde det ännu värre.
Tills jag blev tillsagd att gå till läkare av flera stycken. Okej...
Träffade en helt underbar Jennifer som beordrade uskorna att ta en jäkla massa prover. Allt från ämnesomsättningen, gluten, infektioner till cancer. Jag rös av bara tanken. Tänk om jag har cancer? Herregud.
Nu två veckor efter ringde jag upp. Varför ringer hon inte tänkte jag? Haft en del missade okända nr och tänk om jag är riktigt sjuk?
För om dom inte ringer upp så brukar det ju inte vara något. Fick ett samtal i eftermiddags som var både lättande och lite mindre kul. Proverna såg bra ut, förutom ett av dom. Laktos. Så det är väll bara att acceptera. Jag ska nu under en månad utesluta allt som innehåller mjölk. Jag har druckit laktosfri mjölk länge. Så det är väll ingen fara men jisses allt annat! Inte konstigt jag haft ont. All denna ost, turkiska/grekiska/ryska yoghurt, kesella, kvarg, keso...smör....oj.
På jobbet finns inte alltid laktosfri mjölk och då druckit vanlig (i kaffet då) så helt plötsligt 200 saker att tänka på. Jag har 100 frågor i huvudet. Är där mjölk i questbars tex..? I leverpastej!? Är det så "illa" så det är mjölkprotein? Inte bara laktos?
Har anat detta. Länge! Men inte tagit det på allvar och uteslutit dessa produkter helt. Gluten anade både jag och läkaren. Men...äter redan glutenfri kost. En aning överkänslig dock. Inte ovanligt att "ha båda". Men just Laktos bad hon mig skippa NU.
Jaha, därför jag hade ont idag igen efter 4 koppar kaffe. Dumma idiotiska jag. Antar att när det gäller en själv så tänker jag ibland inte längre än näsan räcker.

Aha! DÄRFÖR jag ser ut att vara i 6:e graviditets månaden vissa dagar? Därför magen sväller upp som en ballong då jag äter något med mjölk i. När jag nu tänker efter och tillbaka så fattar jag mer och mer.
Så nu. Blir det både glutenfri (som vanligt) och även strikt laktosfri kost. I en månad för att se hur kroppen reagerar. Ännu mer press och jag ger mig inte. Det blir dock ännu mer planering och eftertanke. Gäller väll som allt annat: vänja sig.

Balansen är hittad och den sista som jag tror pusselbiten i min kost klar. Jag bara undrar om det bara är laktos? Gäller väll bara att testa.
Så kylen består till 50% av kvarg, ostar, yoghurt och keso. Bara att tömma suck. Det var den "storhandlingen".
Bara för att så tryckte jag i mig den godaste grekiska yoghurten till kvällsgotte igår med min musli. Min absoluta favorit som idag flyttar ut. Den är krämigast, helt klart bäst...suck. Om jag fick ont? Hmm..får skylla mig själv. Är man dum får kroppen lida.

Idag kickar vi igång kaffe med min mandelmjölk i vanlig ordning. Barntv och mys. Så 4 veckors NO Milk.
Let's start it. Istället för att lipa över det, står jag rak och slår mig själv på kinden. Vakna! Kom igen. Din kropp måste få må bra!

Just bring me My coffee and no one get's hurt....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0