Mycket att längta efter

Just nu är det så mycket att längta efter!


Jag och lilleman har myst och tittat på "BOLT" superhunden...ha ha. Så skönt när man kan få mysa och inte göra något speciellt på förmiddagen, fast jag egentligen har att göra.
Nu ska jag räkna lite på vår budget och pricka i lite som vi gjort samt saker som vi skaffat och som hör och häpna jag inte bockat av!!! Ha ha ha...Det vi behöver skaffa nu är papper! Papper till vigselprogram och festhäfte samt annat smått och gott.
Det som ska vara i våra fotoramar ska skrivas på rätt sätt. Ska ju ha inramat vid borden tex:presentbordet...
Webbkarta

Jag vill eller dom flesta som gifter sig vill väll att allt ska vara flawless...eller? Funderat mycket på stolarna och dom ska pimpas...Tärnorna mina ska få hjälpa mig med detta. Kommer göra hjärtan av ståltråd och alla ska ju böjas...65 stycken.
Klä med något snyggt, måste komma till en hobbyaffär snart, med stort utbud!

Vad skulle jag göra utan ert stöd, veta att ni kommer vara med mig hela dagen!!!

  

Vad gör en tärna?

Har du blivit tillfrågad att vara tärna?
Grattis! det är ett hedersuppdrag!
Tärnan är vanligtvis en yngre syster eller nära vän till bruden, oftast ogift, vars främsta uppgift, förutom att anordna en rolig möhippa, är att vara med och hjälpa och stötta bruden på hennes stora dag.
 
Innan vigseln brukar tärnan tillsammans med bruden åka till frisören för att bli i ordninggjord.
Skäm bort bruden genom att ta med lite champagne, eller annat lätt mousserande vin för festlighetens skull,och någon härlig smörgås och mineralvatten, så att hon får något i magen innan vigseln.
Ta också gärna med ett syetui med nål och tråd, en liten sax och några säkerhetsnålar. Huvudvärkstabletter och några plåster kan också vara bra att ha till hands.
Bruden är säkert ganska nervös, och det är lätt att man glömmer sådana saker, och det är säkerligen uppskattat om du som tärna tänker på dessa detaljer!

I kyrkan är det du som tärna som tar hand om buketten under vissa tillfällen vid vigseln.
Du går antingen in bakom bruden, tillsammans med marskalk, om sådan finns, eller innan bruden, så att du står framme vid altaret och väntar när brudparet träder in i kyrkan.

Under middagen förväntas tärnan hålla tal, men om du inte känner dig bekväm med att tala, så berätta gärna det för brudparet redan innan vigseln, annars finns risken att de blir besvikna.

När det gäller din klädsel för detta speciella tillfälle bör du diskutera det med bruden så tidigt som möjligt.
De kan ha önskemål om klänningsmodell och färg, och eftersom det anses vara en ära att bli utsedd till tärna är det ingen självklarhet att brudparet står för utgifterna kring din klädsel.
Om de har väldigt speciella önskemål, så brukar det i regel vara så att de erbjuder sig att betala för klänningen, eller i alla fall bidra med pengar till den. De kan också stå för t.ex. håruppsättning och/eller make-up.
Om du har skral ekonomi så bör du emmellertid fråga paret så tidigt som möjligt vilka utgifter du förväntas stå för, så att du inte upptäcker i sista stund att du inte har råd!



Kommentarer
Postat av: fine

åh, jag hoppas jag får vara tärna någon gång, verkligen hedersuppdrag... =) min kusins son som på deras bröllop i maj kommer vara lite mer än 1,5 år och min andra kusins dotter som då kommer vara 16 mån kommer gå framför dem, det kommer bli så sött! :)

2009-01-22 @ 14:01:34
URL: http://fine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0