Röda gubbar

Jag har väldigt lätt för att "överäta" vissa saker. En sådan god sak är just sommarens bär och jordgubbar.
"Säsongsmat"...Åh, svårt att sluta då man börjat. Jordgubbar i alla former och i mycket, på mycket.
Det är kort tid på året vi kan köpa dessa härliga bär svenska färska. Så det gäller att hamstra. Vilket jag minsann gjort.
När det dalar ner snö och kylan biter in genom fönstret ska jag sitta i min älskade (ja, så glad att jag hittade den) soffa. En tjock filt på mig i min onepiece och smaska jordgubbar med kokosflarn. Eller när höstlöven piskar mot rutorna. Då ska jag baka en jordgubbskaka och bjuda hem någon på fika. Tända levande ljus och stänga av all elektronik.
Det ska jag. Varför? För att jag kan.

Det jag skulle komma till innan jag drömde mig bort var ju JORDGUBBAR.
Dessa bär innehåller en del kolisar (kolhydrater) men jisses. Njuta ska man väll? Hallon innehåller hälften. Även blåbär (supernyttigt). Väldigt näringsfattiga bär men...
Dessa gubbar måste ju också förtäljas vad som är mycket bra med. Fulla med tex vitamin C (björnbär på toppen, gubbarna tar 2:a plats). Ligger i topp på folat. Dom är vackra med!

Kanske inget som ska ätas varje dag och beroende på vad målet med ens egna kost är? Tränar man dessutom så är det ingen fara. Inte enligt mig iallafall och LCHF och lite röda gubbar slår jag ett slag för.
Jag ska njuta några gånger till iallafall...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0