Terma

Idag har vi haft en superintressant dag med utbildning i TERMA.
"Terapeutiskt möte med aggression". Så intressant att prata om just hur man bemöter en person, som man kanske inte riktigt vet var man har. En person som kanske inte vill bli tagen på eller känner sig hotad av beteende eller att man ser pat i ögonen. Att läsa av och sedan agera på det rätta sättet. "
På vår arbetsplats kan det finnas risk att utsättas för hot och våld. Grundprincipen måste vara att man som individ aldrig får acceptera att man utsätts för detta." Det gäller även att aldrig kränka. Patienterna i fråga är redan kränkta genom att deras frihet är fråntagen. De har redan en mycket mindre yta att röra sig på och att sedan kränka ännu mer ska man beakta innan man gör. Man ska alltid bemöta med respekt och ett ord som för mig är viktigt LYHÖRDHET. Man har rätt till självbestämmande i alla situationer. Med undantag av LPT då en del av detta är fråntaget. Man ska ändå dock här tänka på att inte kränka mer, utan bemöta med empati och sympati. Som delvis är samma sak eller grenar på samma träd kanske. Att man lär sig sätta gränser, tydliga regler och att dessa regler följs. Precis som alla personer behövs det regler. Titta på ett barn så osäkert det lilla barnet kan bli utan tyglar som håller. Vi har lyssnat teori hela förmiddagen. Det enda vi inte tog upp var en modul som innehöll Mekaniska tvång/bältesläggning. Detta för att tiden inte fanns och det ska visas på respektive avdelning. Jag har redan varit med om detta och känner mig väl förberedd om detta skulle behövas igen. Vilket är ovanligt, men det händer. Hur man då bältar en person? Hur man gör det på rätt sätt. Så lite skada på alla som möjligt. Att man en person pratar med pat och förklarar vad som händer. Detta är ju extremt kränkande men att men försöker göra det med respekt. Om man är en fara för sitt liv eller andras liv. En trevlig lunch i matsalen med fantastiska personer som jag tror att vi alla inspirerar varandra mycket. Tillsammans kan man komma fram till mycket.
Eftermiddagen spenderades sedan med den fysiska delen. Vi har fått lära oss grepp, hur man tar sig ur strypgrepp, anfall och att hålla fast på rätt sätt för allas bästa. Nertagning har vi fått se men detta sker ju väldigt sällan. Det som poängterades var just om en pat tar strypgrepp på en. Kan och är ett livshotande tillstång och här gäller det att agera snabbt. Inte reagera utan att agera. Nu har vi alla knepen!!! Ha ha ha. Detta handlar inte om styrka, enbart rå styrka är bra men det krävs lite mer. Det gäller att här vara snabb och smidig.
Det var så kul att få prova ta sig loss, undvika slag och känna på lite dunk i golvet. Vilken dag!
Tack alla TERMA instruktörer!

Eftermiddagen har spenderats med boysen. De två små sover nu och jag håller på för fullt här hemma med min fina hall, och lilla toan. Har endast liiiiite bröstpanel att måla en gång till vilket jag ska göra nu. Annars är allt klart! Lite tavlor uppe och den svarta läckra toa dörren på plats. Såå fint. Såå vitt och ljust. I LOVE IT! Jag tänkte även passa på att möblera om lite. Visst kan man ändra om i en hall. Ha ha ha. Ger mig fan på det.

Mamma och Lias myser i gräset.      Hallen under konstruktion i lördags. Taket växer fram vitt...här är det ännu grått på väggarna och bröstpanel grisrosa känns det som. Toan inte påbörjad. Men nu så!!!
TÄNK VAD LITE KULÖR KAN GÖRA!

 

Kommentarer
Postat av: emma - 19årig mamma tilll hugo :)

Hej :)



Tack så mycket för din fina kommentar, sånna som gör det kul att fortsätta blogga :)



Gillar din blogg och header :) Fin familj ni är.



Kram!

2011-06-15 @ 15:37:17
URL: http://emmasc.blogg.se/
Postat av: Tova

Låter väldigt intressant! och något som säkert alla kan ha nytta av både i arbetsliet... och privat :)



kram & tack för grattiset!!

2011-06-15 @ 18:05:13
URL: http://trasslet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0