Ont det gjorde ont

Vilken dag, ibland blir det inte riktigt som planerat...
Vi for till Babysim och Lias var på topphumör, han kände doften av bassäng tror jag. Sen vid uppropet satt han bara och stirrade på poolen med sina stora blå vackra ögon. Vi hoppade i, och förutom sång idag så blev det till att provdyka. Lias provade först.
Först ögonkontakt sen säger man:
- Ett två tre dyk!
Man doppar sakta ner bebisen och sen ungefär som ett dyk så drar man bebisen upp till bröstet igen och uppmuntrar.
KLART ATT LIAS SKA PROVA, han plaskar ju mest av alla bebisar där. Skvätte ner instruktören Susanne idag. Sen när vi sjöng en sång, skulle alla bebisar simma in mot mitten och sen tittar dom på varandra. Jag fick backa bak Lias för han skvätte ner allt och alla totalt. Busunge! Nöjda efter badet skulle vi idag prova att duscha. Vi skulle ju iväg sen och jag behövde en dusch. Satte Lias i barnstolen och kladdade in håret i schampo. JAG tvättade och gnodde, Lias tittade glatt på lika glad som innan. Men sen...En liten schamposkvätt, i Lias inneröga. Jag hinner inte ta bort den innan han drar ut schampo i hela ögat! SEN SKRIKER HAN SOM EN STUCKEN GRIS! Han skriker och skriker, jag tvättar ögat men han blir bara mer arg. Med schampot i håret springer jag in i omklädningsrummet. Gör allt jag kan för att lugna honom, men inget hjälper. Går inte att klä på honom, ger honom lite mat och efter många om och men kan jag klä honom. Men då i total protest. Jag gasar ut från simhallen och ser Underbara Gudmor och tillika faster till Lias.
Jag behöver hjälp!!!!
Underbar som hon är tar hon över och jag kan ringa 1177. Ingen fara, bara skjöljnoga med vatten. Öppna ögat och spola en tunn stråle ner i ögat. Det viktigaste är att det blir rent från tvålen. Sagt och gjort, jag håller, Farfar assisterar och Underbara Katarina håller motvilligt upp Lias lilla öga. Om han skrek...oj oj oj. Han hade riktigt ont.
Väl inne i bilen lugnar jag ner mig lite...Hämtar maken och sen hämtar vi Ted. MENINGEN att vi skulle åka till Lund idag, men med lustiga läten på bilen och sen ledsen och kelen bebis fick vi avboka tiden tyvärr. Lias öga har minskat i rodnad och han tittar nu. Dom röda fläckarna är nu nästan borta. För han såg verkligen ut som om han fått en allergisk reaktion. Hemskt. Jag kände mig så hemsk. Med med schampo i håret funderar jag på att det kanske är läge att lägga Lias för sin långa nap. Tog en timme, sen lade jag honom i sin egna säng efter många buffar, knorr och andra ljud. Han somnade själv i sin egna säng...

Lagade mat (en efterlängtad dusch) och efter det blev det en underbar kvällspromenad med mina pojkar. Vi var ute i två timmar! Matade ankor, Lias älskar att åka vagnen och Ted älskar att cykla. På vägen hem såg Ted ett moppegäng och skulle stå och titta när dom körde med sina moppar fram och tillbaka....Hu, om några år är det mina pojke...Jag lipade nästan över situationen att snart står Ted där. Snart kommer Teds moppekompisar...huhu.
Barnen sover nu helt slut båda två. Maken och jag sitter och samlar krafter till morgondagen...



- Jag vill bada NU MAMMA!!!



-JA! Plaska simma plaska lite till. Detta är livet mamma!



- Fy fan för schampo! (skrämde mamma med....)



- VA? Sova...vad är det? Jag flörtar hellre med dig mamsen!



- Åh så mysigt mamma! Gosa gosa gosa...



- Tittut! Här sitter jag, min coola storebror ger ankorna magknip, men jag låter han hållas. Han tycker det är så kul med djur. Mamma hon beundrar mig och visst är jag söt!

Kommentarer
Postat av: teddy

Näää men ush då lilla grabben. Förstår att det svider i mamma hjärtat när de är ledsna eller har ont.

Hoppas ni har en lugn och fridfull kväll.

kram kram

2010-09-13 @ 22:15:09
URL: http://caitlin.blogg.se/
Postat av: Sanna

Neeeeh, han är inte bara söööt, han och storebror är ju finaste pojkarna!=P Näääär ska vi träffas???

2010-09-14 @ 00:31:01
URL: http://silverliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0