Bland Rudbeckia och Astilbe

ÄNTLIGEN! En dag i min trädgård! Vad den blir åsidosatt, men av rätt anledning. Inte för att jag är lat, eller inte vill. Tiden räcker inte till åt mina buskar och blommor. Jag som älskar att påta i jorden och dra med räfsan! Idag var det mammas tur att få göra något. Jag gick på garageloppis på morgonen. Tillsammans med Farmor, Farfar, Pappa och Katja. Hittade en fin tavla som jag "kallades av". En skyddsängel! Jag fick rysningar och kände igen tavlan på något vis, men kunde inte sätta fingret på varför? När vi promenerade hem kom min "ANDRA Farfar" gåendes och ville även han hjälpa till med planteringen. Han kände igen tavlan och sade att det var samma sorts tavlor som min Gamla Farmor sålde en gång i tiden. Hon älskade med dom! WOW! Nu har jag en och den är så vacker. Jag tycker ännu mer om den nu. Den påminner om när jag var liten och om henne. Min Gamla Farmor Siri. Gammal ram och naggad är den, men vad gör väll det?

Nu var det dags att ta ett ryck i min STORA RABATT!!! Sedan vi flyttade in i vårt hus har jag velat fylla upp den. Men växter är dyrt och jag har samlat på mig lite. Inte så mycket som jag velat... I min stora rabatt planterade vi idag Rudbeckia, Astilbe, Nejlikerot. Även Kärleksört såklart! Sedan innan fanns det Backsippa, lavendel, Forsythia och Höstaster. Även en boxbumbuske och Mahoniabuskar!

Jag vill så gärna lära mig alla namn! Så spännande! Jag har "snoppat" fröer av mina tagetes, och dom ska nu torka och förvaras över vintern. Sen ska dom planteras i vår! Sensommaren är där blommor att sätta!!
Idag har jag rastat räfsan och piasava kvasten. Städat och putsat fönster som inte är putsade sedan Lias låg i magen. Städat städat och "torrat" golven. Men det mest underbara är det ljuvliga med att vara ute i det vackra höstvädret. Vilka färger!

I LOVE IT!!! Sen var gårdagskvällen underbar med! WOW vilken helg so far!







Rudbeckia



Märkväl den höga åldern på min Farfar Gunnar närmast. Han fyller snart 83 år! Farmor Ingrid aka BLOMEXPERTEN har nyss fyllt 74 och Farfar min är 75 fyllda! Vilket gäng!!!





Min älskade hårboll var med och kollade ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0