Söndagstankar

Godmorgon kära vänner!

Idag var det mamma J´s tur att gå upp med Liten, inte så fasligt tidigt. Nu sover han igen, efter morgonbuset med mamma och Storebror. Såg en sjukt bra film igår, Shutter Island. Verkligen värd att se!

Sen detta med träning, många ser det som ett måste för att "hålla formen". Det är en stor del av varför man gör det. Men det finns så mycket annat bakom för min del. Jag ser på min träning som en mix av "må bra ala J".
Jag började träna före jag blev mamma, då på aerobic. Jag kände väll att jag gick dit just för att "hålla formen" och det var det enda som fick mig att gå dit. Efter att Ted föddes var jag stor, och trivdes inte alls med mig själv, varken kroppsligt eller själsligt. Jag tänkte för mig själv en dag, ska jag må såhär eller ska jag göra något åt det?!
Jag letade efter en träningsmetod som jag skulle tycka om. En liten extra kick i vardagen, förutom promenader, simning and so on. Då hittade jag spinningen för snart fem år sedan och första passen var hemska. Jag trodde att jag skulle dö. Det var fruktansvärt jobbigt. Jag kände mig klumpig och såsig. Jag kände mig ful och kollade in alla andra med sina snygga träningslinnen och muskler som syntes. Jag fick en funderare. Jag vill inte skämmas, jag ska fan med dit.JAG VILL TRIVAS. Sluta gnäll Johanna och gör något åt det. Jag tränade då som nu och sen efter ett tag så ville jag kicka till det. Gav det en extra kick, utmanade mig själv och slutade (precis som nu) allt vad sockerfrestelser innebär. NO MORE CANDY! Jag har alltid varit en godisgris, annat kan jag skippa utan att tycka det är jobbigt (så som chips och glass tex). Sen tog det fart! Jag miste inte bara alla kilon, jag mådde så mycket bättre både kroppsligt och själsligt. Jag kom på att jag HADE KUL! EN UTMANING OCH JAG TOG DEN!  Jag längtade efter just mitt pass i veckan, som sen blev fler pass.
Nu fem år senare var det enda jag saknade under min graviditet med Lias just min spinning! Jag är fast och jag älskar det, jag älskar att känna pulsen hoppa till och känna hur värmen kommer smygandes. Hur det rinner ner för ryggen, hur äckligt det än låter. Jag tränar för att må bra både i kropp och själv. Och nu har det blivit mer av ett fritidsintresse. Det är min grej och det jag gör då jag får min egentid att vara Johanna. Inte fru, inte mamma eller cleaninglady kalla det vad du vill. Jag får vara mig själv för en stund, som ölreklamen så vist säger. Jag får vara J, och kopplar bort allt annat. Fokuserar mig på det jag gör i nuet och mår så jäkla bra av det. Jag ser det numera som en livsstil. Det är min vardag och det är så jäkla kul!



 

Mitt tips, hitta "din grej". Hoppa på det och ge dig inte.
 KOM IHÅG ATT....Långvarig träning ger bättre, mer och effektivare resultat än "inför beach träning".


Kommentarer
Postat av: fine

Kunde inte ha sagt det bättre själv vännen, kontinuitet ger alltid bästa resultat! Hur mår du? Har ni en vacker höst i Skåne? Här är färgerna helt makalösa även om graderna smyger nedåt. Nollgradig en morgon förra veckan och frost på marken idag under morgonpromenaden! Brr!

Tänker på dig! Kramar

2010-10-18 @ 10:51:39
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: Hanna

oj vilket vatten ;O :)

2010-10-19 @ 15:53:30
URL: http://hannagranlof.blogg.se/
Postat av: sara - mamma till wilda

Spinning kan jag vara utan, men absolut inte min träning!

2010-10-24 @ 19:47:24
URL: http://saratilling.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0