Det hemska avklarat!

Fy farao, jag hade glömt hur hemskt det smakade....
Körde in till BM, inom macken för att hitta en citron men tyvärr fanns det ingen...Bara att brumma vidare.

Denna varma sörjan är något av det äckligaste jag druckit. Åh, vi var 4 stycken med magar som satt och våndades i oss detta. Jag bad om lite vatten efteråt, först tvekade dom...Men jag sade att en mun vatten kan inte göra skillnad. Fick mitt vatten, annars hade det nog kommit upp igen.

Fick träffa BM Lena och vi mätte magen för första gången.
SF måttet låg på 27. Med Ted låg jag på 29...Såg bra ut.
Blodtrycket var bra och även Urinen. <3 ljuden låg på 152 och det är en pigg liten bebis jag bär på. Känns skönt.

När man kämpat sig genom 2 timmars våndande så fick jag äntligen mitt stick i fingret och Blodsockret låg på 5.8 vilket är bra. Gud så skönt att få skala sin clementin sen och smaska i sig den! MMMMMmmmm, GOTT!
Bokade resterande tider, även ett UL den 28/1. Det längtar jag efter nu. Pratade om mina förvärkar och som sagt, sålänge dom inte gör ont eller fortskrider och blir värre.
Jag tycker det är skumt att det ska spänna bara man går i trappan, men det har inget med hur tränad man är att göra. Bara bra att kroppen förbereder sig lite.

Begav mig ut på stan fast att jag bara hade velat lägga mig ner. Handlade till lilla Nyfödda Nova och gick inom Telenor. Där jag nu äntligen fick hjälp med allt vad telefoner heter! Sen att det var pinsamt kan jag inte rå för.

Idag går vi in i en ny vecka med, V 31 välkommen!!

Magen igårkväll...V 30+
Nu bör du packa väskan du ska ha med till förlossningsavdelningen. På Mamma.nett hittar du en utskrivbar checklista till detta ändamål. Om du vaknar på natten och fostervattnet har gått, är det dumt att tvingas använda tid och kraft på att packa. Var förberedd! Tänk på att man på vissa BB-avdelningar måste man ha med små sockar till den nyfödda.

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.



Kommentarer
Postat av: Tina

Hahahaha naaw stumpan då.. =D

Fick du tag i nån mobil med färg, eller du kör på svart vitt?! Har du avancerat till 3G möjligtvis?! Haha så SÖT är du..! <3

2010-01-08 @ 06:47:30
URL: http://tinatorlof.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det roliga med glucosbelastningen är att den inte är nödvändig! Istället för den kan man välja att bli stucken i fingret några gånger under graviditeten men detta säger ingen någonting om ifall man inte frågar. Det är inte heller alla landsting som har rutin på glucosbelastningen.

2010-01-10 @ 13:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0