Braxton Hicks



Magen idag!

Teddeman på dagis och mamma hem och vila en stund. Kände mig pigg eftersom jag sovit inatt som en sessa. Skönt att få göra det!! Men vilade en stund på soffan ändå bara för att jag kunde.
Sen började jag pula här hemma, lite här och lite där....
Erica ringde och ville komma! Ja! En deg på jäsning och kaffet klart såklart. Mina fina flickor kom ;) Lilla Emilia somnade sen i min famn. Jag mös!! Dom två stora busungarna kom hem, BULLAR!!!!! MUMS!!!
Jag kan min bakning! Flickorna körde och jag lagade mat med Ted. Ted han skalade potatisar, tid tog det men bra blev det! Han är så duktig min lille kille till att hjälpa sin mamma. Han är så snäll när det bara är han och jag. Patrik kommer hem, äter och sen kör han in på träning....Ted blev inte riktigt glad men imorgon får han träffa Pappa sin ju.
Jag ska vara ärlig det ÄR inte kul att vara den som är hemma just nu. Jag hade gett mycket för att vara den som jobbar och tränar.
 Jag går hemma, blir tjock och städar. Lagar mat, bakar (visst älskar jag att baka, mitt nöje om dagarna), tvättar, dammar, handlar (mat mat mat), tar hand om Ted...
Har ont och blir illa behandlad av det man kallar sjukvård i Sverige. Känner mig så utlämnad och liten.
Tur att jag har min lille kille som varit så snäl ikväll, vi har kollat genom min garderob. Hängt in kläder och kläder som inte får töjas ut mer är borta och inne i min "lilla J" garderob...Letat fibrilt efter ett par svarta Hello Kitty mysbyxor utan resultat. Funderar på vilka kläder som ska med in på BB. Byggt robotar, dammat Teds dopskåp och tittat på alla prylar man har i skåpen. Jisses så fint det blir i skåp för skåp här hemma! Saga för Ted och han somnade så gott. Jag gick ner och tog en lång RYKANDE DUSCH. Kamma håret och smörja magen som kliar något grymt mycket nu. Klockat min sdr har jag med gjort ikväll....Nu till lite tisdagkväll....

 

Vad är skillnaden mellan Braxton Hicks-sammandragningar och verkliga förlossningssammandragningar?

Så tidigt som sex veckor in i graviditeten så kan livmodern, som är en stor muskel, börja att rytmiskt dra ihop sig. Dessa tidiga sammandragningar (som kallas för Braxton-Hicks) av livmodern hjälper till att förbereda livmoder och livmoderhals inför förlossningen genom att bidra till bildandet av fler blodkärl och syreförsörjningen av moderkakan. Dessa sammandragningar är vanligen oregelbundna och smärtfria. Eftersom att de vanligtvid inte påverkar livmoderhalsen så är de heller inte farliga och innebär inte någon förhöjd risk för tidig förlossning.

 

Braxton Hicks-sammandragningar varar vanligtvis omkring två minuter. Även om sammandragningarna kan märkas under den sista hälften av graviditeten så finns det kvinnor som inte alls känner av dem.

Varför har jag Braxton Hicks-sammandragningar?

Som nämndes så hjälper sammandragningarna till att förbättra blodflödet genom moderkaka och till fostret, samt förbereder livmoder och livmoderhals genom att stärka muskler inför förlossningen.

Hur känns en sammandragning?

De är vanligtvis smärtfria, men kan upplevas som obehagliga. Du kan känna att nedre delen av buken blir hård och knyter sig.

Vad kan man göra?
Braxton Hicks-sammandragningar påverkar inte livmoderhalsen, och även om de ökar i frekvens och intensitet mot slutet av graviditeten så är de inte en indikation på att förlossningen är nära förestående. Eftersom det är svårt eller omöjligt att själv avgöra om någon påverkan på livmoderhalsen har förekommit så kan man behöva uppsöka läkare för kontroll.

Om du upplever sammandragninger, smärtsamma eller smärtfria, mer än fyra gånger per timma, eller med mindre än 15 minuters mellanrum bör du kontakta vården. Där kan du vilja att du svarar på följande frågor:

  • när började sammandragningarna?
  • hur ofta och hur länger pågår de?
  • vad gjorde du när de började?
  • har du några andra symptom (som t.ex. kramper, ryggsmärta, flytningar)?

Du kan själv vidta följande åtgärder:

  • avsluta det du sysslar med och ligg ner och vila
  • ligg ner med fötterna i högläger, vilande på vänster sida
  • drick 2-3 glas vatter eller juice eftersom sammandragningar kan ibland bero på vätskebrist

Om symptomen inte avtar inom en timma eller om du inte kan nå din barnmorska bör du uppsöka närmaste förlossningsklinik för utvärdering.

Info: www.blimamma.se


Jag kan inte fatta att det står så här?
Jag har klockat mina sdr ikväll och på en timme hade jag titt som tätt. Ca 15 stycken...Hm? Hur fan går detta ihopa sig? Mer än fyra per timme så ska man ta kontakt med förlossning?
Spänner och spänner, mensvärk och ont. Sen går det snabbt över igen!! Hmpf? Ha JA JA...Tar detta med en nypa salt med läkaren ska få veta vem som är GRAVID på Torsdag, det vill jag lova!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0