Liten liten

Tidig morgon och jag ska erkänna att det ska bli grymt skönt att slippa ställa klockan imorgon bitti....
In till BM Lena klockan 9, självklart skulle allt strula innan dess.
Bilen fastnar, gasa gasa...tanka. Ska parkera och gör en U sväng för att parkera på rätt sida, en annan bil tar platsen jag ville ha, argh...biljettautomaten seeeeg...Ha ha ha. Men väl framme hos Bm kunde jag pusta ut. Hatar att komma sent!
ALLT VAR BARA BRA IDAG!

SF måttet låg på 30, endast växt 1 cm så jag var "liten" enl Lena. Trodde att det var en liten bebis.
Dom underbara hjärtljuden låg på 135 och bltr 121/72. Bra!
Hon kände även idag hur bebis ligger. Med huvudet ner och det visste vi ju. Huvudet något ruckbart, lite mitt emellan fixerat. Hon trodde inte att bebis flyttar mer på sig nu, har börjat att "fastna". Ryggen på vänster sida och lilla rumpan upp upp upp. Inte konstigt att jag känner alla sparkar och allt bång på höger sida. (Ted låg på höger sida med sin rygg) Fick förlosssningsbroschyr med ;) Detta ska ni ha med er!

  

Mäta och KÄNNA!



Lyssna.

 

Stolt storebror med och lyssnar för fullt!!!!

Hem till Fina Farmor och Farfar sen! Kaffe, klippning för Ted och en prommis med Farmor och Ted! Kommer hem till Farfar igen och han har förberett fika. Farmor kände bebis sparka!

    

En mysig dag med Älskade Farmor och Farfar mina!

Väl hemma så har kvällen börjat lida mot sitt slut. Liten i magen är det fullt ös på!! Jisses vilka rörelser i magen. Filmet lite idag och man ser tydligt hur det sparkar. Men ikväll...oj oj oj. Vilka rörelser!!!
Ska ta mig en varm dusch nu och lilleman är snäll som vanligt mot mamma sin som är trött....Är trött i min rygg idag med. Idag går vi ju in i en ny vecka, enl UL går vi in i ny vecka på lördag.
V 36 HERE WE COME!!!!

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda.



Kommentarer
Postat av: Fine

jesus, its really happening. Älskar din bilder "in motion" från undersökningen, känner "dramat" i dem... stoooor v36-kram :D

2010-02-11 @ 21:25:16
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: Tova

Vad mysigt! Snaart dags ju ;)

2010-02-12 @ 14:39:15
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0