Vecka 20

Vecka 20 20 20 idag!

Som jag längtat efter denna veckan! Nu mår man som bäst! Om man nu ska få bra under sin graviditet så är det NU!
Jag mår inte alls lika bra som med Ted, men lite bättre än innan.

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

 

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.



Känner mig pigg idag, men morgonen brukar vara bra! Sitter med en kopp kaffe i handen och ska snart bege mig iväg med coola gänget till Ullared och en dags shopping. DE E NICE! Bebis har varit vaken mycket inatt, även nu. Vilken livlig rackare, måste vara en pojke!!


Kommentarer
Postat av: Fru Evelina

wohooo, halvvägs redan! underbart :-)!

kul med ullared!



hihi min lille kille är aldrig pigg på nätterna.



kramar!

2009-10-22 @ 08:52:47
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Fine

Allt är jättebra! Hoppas ni får en mysig helg och tar hand om varandra i höstrusket. Vill se fynden från Ullared sen ;D Puss

2009-10-23 @ 13:00:14
URL: http://fine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0