Paus

Idag har dagen rullat på i fullt ös känns det som. Hinner inte med dagarna längre.

Igår hade vi familjefix ;) På eftermiddagen tog vi ett ryck här hemma.
Dammade i vardagsrummet och ordnande med böckerna och gick igenom alla DC SKIVOR OCH FILMER. Gamla VHS filmer och ännu mer DVD filmer, och ännu mer musikskivor...Jisses vad skivor och filmer man har. Men ordning och reda blev det.
Avslutade med en film med mannen min.
 Ser ni så nöjd han är då han mer och mer får sin "walk in closet"...han säger att han ska ha en skena som snurrar runt och det ska vara sååå organiserat med hans kläder. Lite snyggare tapet i detta lilla rum så ;)
  
Idag var det granfix på schemat. Mysig fm hemma sen middag ute hos Mormor och Morfar. Underbara kåldolmar som Mormor gjort. MMMMMMM...Älskar dom och till eftermiddagsfika hade hon gjort silltårta. Jisses koss.
Granen högg Patrik och pojkarna. Så fin är den!!





Sen igår välkomnade vi en ny vecka med ! V 25 VÄLKOMMEN!

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 27 nov 2009.

Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 170 av 280. (60,7%).

 
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

I förmiddags fick jag en hemsk kramp i magen. Gjorde så fruktansvärt ont! Fick ont så länge med, fick sätta mig ner och tårarna kom. Blev så rädd. Vad var detta?????? Vad f-n hände?? Tänkte att nu svimmar jag med....fick en hemsk yrsel. Men smärtan undrar jag fortfarande vad det var. Fick lite småkramper sen med, men ingen som denna. Sen dessa sammandragningar som kommer titt som tätt är jag ganska så van vid nu. Patrik kände en igårkväll med...igen...
Sen detta kissandet och om jag sträcker mig på morgonen som vanligt så får jag kramp. Så det gäller att sträcka på sig försiktigt för det gör ju så ont. Vet att jag redan samlat på mig vätska med, för på kvällarna har jag stora märken efter mina strumpor....isch. Ännu inga åderbråck eller bristningar, thank good. Hm.
Annars älskar jag min kula ;) Today i feel beautiful.


Ted pratade med lillebror/syster igårkväll....

Kommentarer
Postat av: Fine

men gud va fort tiden har gått fram tills nu... här blir det julstäd imorgon, så mysigt! Älskar julen! :)

2009-11-27 @ 23:47:26
URL: http://fine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0