Provsminkning

Idag var det en tur på stan som var på schemat. Ledig dag, men ändå att göra.

Farmor och Farfar passade lilleman och jag strosade ner, först till KICKS. Fick fin hjälp med att välja rätt foundation för mig. Inte det lättaste om jag skulle gjort det själv. Men hon valde snabbt, plus en vattenfast mascara.



Mascaran blev en vattenfast enligt hennes rekomendation...


Strosade vidare, blev fyra meter spetsband till, hoppas att det ska räcka nu!
Blev en penna till gästboken, en penna som inte ska kleta eller gå igenom.
Även en födelsepresent till Pk...men det är ju en hemlis. Man vet inte om han snokar runder här den lille räven.
Fika hemma hos Fina Farmor och Farfar som visade sina kläder till bröllopet. Tog med mig underkjolen med tills på fredag, kanske ska ha den ändå. Vi får se..
Hämtade Pk, hem kaffe och sen åkte Pk och Ted till Svägerskan min Helene för att Pk skulle bli klippt.
Pratade med Helene innan idag, hon ringde och berättade att hon övat med vår kantor. Vi kan ha låten som vi vill ha.
Det blir då:
Där du Andas- Marie Fredriksson
Kärleken förde oss samman- Ulf Lundell

Titti kom och hon visade upp sin sminksamling! WOW! Sen började vi på med alla krämer och puder. Kände inte igen min hy. Fast jag har ganska så fin hy, men jämn är den ju inte. Kände mig som en BARBIE.
Det enda jag inte tyckte om är ögonbrynen...Är inte van vid så stora och tjocka, så det blir nog mina vanliga smala till bröllopet.

Före smink, inget smink så långt ögat når.

  Fina Smink Titti

  

 

Jag blev nöjd med resultatet! Hyn är pricken över i:et. Ögonskuggan när jag tittar på bilderna nu gjorde vi först lite lätt och sen lade vi på mer just för att se. Tror att jag väljer den mer nertonade sminkningen. Trots att jag är en Rockbrud Titti! Vill inte se för målad ut. Läppglanset är superbra som jag köpt, precis så som jag vill ha det. Men ögonbrynen är ett kapitel för sig. Tycker inte om det.
Jag frågade om min vita prick under ögat, vagel vs ngt annat. Hon tyckte jag skulle ringa Elisabeths Hudvård och beställa tid för att ta bort den.
Så mycket riktigt när hon kört så speglade jag mig, sen ringde jag. Hon tyckte att vi skulle göra det så fort som möjligt. Kan bli ett rött märke efter den, och hon visste inte vad det var eller om hon kunde få bort den. Så Johanna ska göra en liten skönhetsoperation på fredag klockan 13:45. Hoppas hoppas att hon kan ta bort den, samt då ska jag bopka tid för en ansiktsrengöring. Inte en djuprengöring för det tyckte inte Titti att jag behövde. Då dom trycker ut allt...ha ha. Bara en liten mineral/fuktgivande kur. Sen ska jag beställa tid för att plocka ögonbrynen. Dom är ett som sagt kapitel för sig. Har haft smala ögonbryn lääänge nu. Känns som om att våga ha breda på sin bröllopsdag..nja. Vette tusan om det inte är jag. Får se vad hon säger på fredag!! Hoppas inte att det gör för ont bara.

Brud-makeup

Att lägga en brud-makeup är inte det lättaste. Den ska vara tidlös, mjuk och naturlig. Om du låter dig sminkas av någon annan, diskutera innan hur du vill ha det, vad i ditt utseende du vill framhäva eller "trolla bort". Det kan vara bra att ta med sig sitt eget läppstift ifall det behövs bättras på under dagen, på vissa salonger kan du även köpa delar av sminket som används.

Grunden

Börja alltid med att rengöra huden. Makeup som är lagd på oren hy täpper
till porerna och slutresultatet ser allmänt ofräscht ut. Var noga med att ta bort fnasig hud t.ex vid näsvingevecken. Sedan fortsätter man med en fuktighetskräm som ger huden näring och skydd.

Underlag

Därefter väljer man en underlagskräm som passar sin hudtyp. Gulblek hy får mera värme med en lätt malvafärgad kräm. Grönaktig kräm lugnar rödblommig hy medan rosa ger liv åt ett blekt ansikte. Använd dock dessa krämer med måtta - så inte ansiktet blir grönt eller lila.
Även den vackraste hy kan bära sig illa åt, men ett underlag jämnar till
hudens färgtoner. Underlagskräm finns att få som tunnflytande kräm, vanlig kräm, gelé, fasta stift eller kakor(puder). Underlaget ska vara så tunt som möjligt - det ska inte ens synas att man har det. Underlagets färg är mycket viktig, den bör ligga så nära hudens egen färg som möjligt för att undvika en skarp kant under hakan. Tunn hud som lätt blir torr och narig passar ibland inte att ha färgade underlagskrämer, istället för att dölja ojämnheter kan den färgade underlagskrämen istället dra upp små tunna hudflagor som då blir synliga. Om du har sådan hy, välj en så tunnflytande kräm som möjligt. Om inte detta hjälper blir resultatet ofta bättre om man duttar på pudret direkt efter fuktighetskrämen istället. Börja dock med att ta en concealer där huden är ojämn i färgen. Dutta sedan på ett så tunt lager puder som möjligt, också här är viktigt att man väljer ett puder som ligger så nära sin egen hudton som möjligt.

Rouge och puder

Använd sedan ett lite mörkare puder eller puder-rouge för att framhäva dina vackra drag. Faktum är; har man en gång experimenterat med rouge så inser man att det är en viktig del i makeupen, rouget framhäver både färg och form. Vid rätt användning kan rouget förändra ansiktets form, trolla bort det man vill dölja och framhäva de vackraste dragen. Rouge finns i alla möjliga färger och former tex. gélerouge, krämrouge och puderrouge. Rouge i gélform bör appliceras ovanpå fuktighetskrämen. Inget puder ovanpå sedan, då förstör man lystern! Krämrouge appliceras ovanpå ansiktspudret. Géle och kräm kan appliceras som små prickar - som jämnas ut med fingertopparna. Puderrouge borstas på försiktigt med en borste. Överflödigt rouge kan med fördel blåsas bort på borsten innan applicering så blir det ett jämt och fint resultat. För att veta vilken färg som man bäst passar i kan man nypa sig själv lite lätt i
kinderna - därefter försöka efterlikna färgen på den naturliga rodnaden.

Som highlighter väljer man med fördel en blek persikofärgad eller elfenbensfärgad till ljus hy. Är man mörkhyad eller solbrun så blir guld urtjusigt. Det är viktigt att veta var man ska applicera rouge och highlighter för bästa slutresultat.

Hjärtformat ansikte Ett hjärtformat ansikte passar med en highlighter på kindbenen. Rouget läggs under kindbenet och uppåt/utåt mot örats övre del.

Spetsig haka En spetsig haka blir bredare med rouge på spetsen och en highlighter strax ovanför på båda sidor.

Ovalt ansikte Ett ovalt ansikte behöver bara skuggas en aning på kindbenen.

Runt ansikte Ett runt, lite knubbigt ansikte kan se smalare ut om man skuggar längs käkbenet, på kinderna och strax ovanför ögonbrynen mot tinningarna.

Fyrkantigt ansikte Ett fyrkantigt ansikte blir mjukare om man skuggar ifrån käkbenet till kinden och sedan på tinningarna också.

Förminska en näsa För att förminska en bred näsa lägger man en highlighter på nästippen och på sidorna.

Ögonen
Ögonen är vår första och viktigaste kontakt med andra människor. Ögonen sägs vara själens spegel, dessutom sägs det att ögonen aldrig kan ljuga. De ger i hög grad uttryck för vår personlighet och våra känslor. Man måste vara omsorgsfull och nogrann med ögonmakeupen. Börja alltid med ögonskuggan och tänk på att använda väl rengjorda borstar och applikatorer för att undvika besvärliga irritationer eller infektioner.

Ögonskugga Det finns ett stort utbud av färgstarka puderskuggor på marknaden. Se till att inte välja alltför mörka skuggor som lätt kan ge ett "håligt" intryck. Om man fuktar applikatorn en aning är det lättare att få
ögonskuggan att bli jämn. Kräm och geléskuggor är lättast att tona ut med
fingertopparna. Om man använder ögonpenna som ögonskugga ritar man först formen på skuggan för att sedan tona ut med fingertopparna. Highlighter lägger man under ögonbrynen och på kindbenen som är precis nedanför den yttre ögonvrån.

Ögonpenna och Eyeliner Måla försiktigt en fin linje med eyeliner nära de övre fransarna, men för att ge ett mildare resultat kan en ögonpenna användas istället. Kajalpennan kan också används under ögonfranslinjen för att rama in ögat, var noga med att inte måla för starkt och för mycket. Se också till att inte använda en alltför mörk nyans vilket kan se skräckinjagande ut. Sudda ut överflödet med en tops. Om man vill förminska ögonen så kan man även måla med kolpenna innanför fransarna. Om man vill att ögat ska se lite större ut kan man använda en vit innanför nedre fransarna. Vissa passar utan någon kajal alls under ögonfranslinjen med endast lite mascara, prova innan vilket du passar bäst i.

Mascara Vilken typ av mascara man än väljer så ska man ta god tid på sig. Börja med att böja till fransarna med en franstång, använd stor försiktighet så du inte råkar slinta. Applicera sedan mascaran, detta måste få ta sin lilla tid. Flera tunna lager som får torka emellan, ger större effekt än ett enda tjockt lager. Drag borsten försiktigt uppåt genom de övre fransarna i den riktning de växer åt. En sicksackrörelse med borsten förhindrar fransarna från att klibba ihop sig. Glöm inte att även applicera fransarna neråt ögonvrån, avsluta med att borsta bort eventuella klumpar med en fransborste eller kam. Sedan applicerar du mascaraborsten nedåt på de nedre ögonfransarna, här passar det om man är en aning sparsam med mascaran.

Ögonbrynen Man ska helst plocka brynen i samband med rengöringen. Drag alltid i den naturliga växtriktningen annars kan hårstråna börja växa åt fel riktning. Snyggast är formen på en måsvinge som är tidlöst klassiskt. Börja med att borsta brynen uppåt och sedan i sin naturliga form. Förstärk färgen och formen med en noga utvald ögonbrynspenna som liknar färgen på dina egna strån. Borsta efteråt för bästa resultat. Om så önskas, avsluta med en gnutta hudlotion för glans, som påstrykes med fingertopparna.

Läpparna
Läpparna är vackrast när de är uttrycksfulla och sensuella. Ett läppstift ska framhäva läpparna och göra dem fuktiga, mjuka och glansiga - inte spruckna och torra. Det är lätt att förbättra läpparnas form med en konturpenna eller läpp-pensel. Valet av färg avgör balansen i ansiktet. En ljus mera naturlig nyans på läppstiftet gör att uppmärksamheten riktas mot ögonen. Tvärtom har motsatt effekt.
Det bästa sättet att applicera läppstift på är att använda en pensel. Man måste vara stadig på handen och öva lite, men penseln ger den mest precisa konturen. Gör så här: Använd först lite hudlotion på läpparna. Låt torka in en aning. Lägg sedan på ett lager med puder på och runt munnen, se till att sudda ut skarpa linjer. Pudret gör så att läppstiftet inte "smiter" ifrån läpparna. Fyll sedan i läpparnas kontur med en pensel eller läpp-penna i en lite mörkare eller så nära nyans som läppstiftet. Se till att pennan är vässad så linjen blir klart avgränsad, om pennan är lite kletig kan du lägga in den i kylen ett tag innan du vässar den. Att ha pennan i kylen gör även att resultatet blir bättre. Fyll nu i önskad färg på läpparna med hjälp av en läppensel, använd sedan ett papper för att "bita av" med, det tar bort överflödig färg. Applicera sedan ett andra lager läppstift eller ett generöst lager läppglans. Var noga med att inte komma för nära konturen, då kan läppstiftet börja rinna.
För fylligare läppar kan man lägga ett lager med en ljusare färg eller lite puder mitt på underläppen.

Källa: Bröllopstorget


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0