Bordsplacering

Dagen blev kalas för Patrik, alla från Tyringe kom förutom Största lillebror Alex. Farmor och Farfar kom och det var så längesedan dom var här! Mysigt vill jag lova! Deras buss gick vid 21:00 så vi gjorde lite kvällsmat och mös. Ted ville upp och sova så Farmor följde med. Dom ska ställa upp med barnvakt när vi åker till Hestra. Ska vara här hos oss med Ted! Finisar!

Jag och Pk har delat på en öl och gjort BORDSPLACERINGEN nu! Nu hoppas vi att den ska vara som vi gjort den. SJUKT SVÅRT! Alla ska ju sitta bra och trivas! Mycket viktigt för att det ska lyckas med festen. Vi hoppas att vi har placerat alla så bra vi kunnat och att alla blir nöjda. Men det tror vi!

   
Vi har gjort ett litet kollage så lätt att ändra och flytta på gästerna. Med hjälp av alla namnen med en klick häftmassa, ritat upp borden sen är det bara att flytta runder. Har vi hållt på med nu i en timme och vi känner oss klara. Var tvugna att ringa Fru Larsson/Filmis och fråga om råd för dom ska ju ha lille Lukas med sig. Men jag tror att vi löste det bra! Vill ha henne nära mig med ju. En vän sedan många herrans år!
OSA på torsdag då det är 1 månad kvar, endast 2 stycken som inte hört av sig. Annars kommer alla förutom 3 stycken!!! Tycker vi båda är kul!!! Dom som inte meddelat än är min Mormor och Morfar. Undrar om dom ska höra av sig? Min Gamla Mormor kommer inte till festen men till vigsel, hon fyller ju 87 i år. Gudrun & Åke kommer inte heller till festen pga sjukdom. Tycker det är kul att alla VÄNNER kommer. Nära vän som avlägsen vän. Vänner man inte träffar så ofta men som man har varmt om hjärtat!
Den traditionella brodsplaceringen följer vi inte. Går helt enkelt inte! Så istället för att följa den halvhjärtat har vi valt att göra precis som vi själva vill. Placera gäster var vi vill och var vi tror att dom ska trivas!
Kommer ha borden som ett E. Honnörsbordet som grunden och sen tre "tungor" ut. Ville haft runda bord, men det fanns inte i festlokalen och det är enkelt att placera såhär.


Både Brud och Brudgum vill att alla ska ha kul! Det är jätteviktigt!



Vem sitter var?


 Runda bord är perfekt för en lunchbuffé.  

Bordsplaceringen är nyckeln till varje lyckad fest. Trivs dina gäster med varandra är tillställningen en given succé, oavsett vilken mat som serveras. Men det är svårt att veta var ni ska börja. Såhär gör man av tradition.

Brudparet: Brud och brudgum ska av tradition sitta i mitten av honnörsbordet - bruden till höger om brudgummen.  
Till höger om brudparet: Brudens far sitter vid bruden och bredvid honom brudgummens mor.  
Till vänster om brudparet: Brudens mor sitter vid brudgummen och bredvid henne brudgummens far.
Släkt och vänner: Därefter sitter den närmaste släkten nära brudparet utplacerade efter ålder och hur de kan tänkas ha trevligt med varandra. Sedan vänner och längre bort avlägsna bekanta.
Toastmastern: Bör sitta så att han eller hon har ögonkontakt med brudparet, serveringspersonal och kan höras av alla.
Prästen: Är prästen med ska han eller hon ha äldsta släktingen av motsatt kön till bordet.
Gifta par: Den enda gången gifta par har varandra till bordet är på sitt eget bröllop.
Sambor och syskon: Sambor och syskon ska enligt tradition inte placeras bredvid varandra.
Förlovade: Par som ska gifta sig ska sitta bredvid varandra.
Tärnor med marshalkar: Tärna/tärnor och best man/marshalkar har ofta varandra till bordet.
Föräldrars nya partners: Placeras ofta långt bort från varandra och långt från honnörsbordet. Men detta beror ju naturligtvis på hur förhållandena mellan dem är.

Källa: Allt om bröllop

Kommentarer
Postat av: fine

åh ja så är det verkligen! Blir fortfarande impad när jag läser om allt som ni fixar med själv, så duktigt. Och va roligt att alla vänner kommer! Hur många har ni bjudit? Vart var det nu ni skulle ha mottagningen?

Med mig är allt jättebra, lite jetlagged och visst saknar jag Japan. Har aldrig varit en hejare på att komma tillbaka efter "långt bort i stan" resor...

2009-03-30 @ 06:26:27
URL: http://fine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0