Vårt "lilla" projekt

Man kan aldrig och jag säger det igen ALDRIG säga att det bara ska ta tre månader...tar oftast mer än ½ år. Om man då jobbar och allt annat samtidigt. Man måste hinna med allt! Ett projekt i detta huset som det inte är renoverat sedan Hedenhös kräver sin tid. Då vi just nu håller på med vad vi tror bli sovrum så har det slukat mer tid än vi trodde. Då allt ska göras. Inte bara väggar..utan allt från grunden. DET ÄR DET JOBB MED! Men samtidigt älskar vi vårt hus och jag mår så bra här. Det får ta sin tid, men detta rummet och hallen ska minsann vara klart till bröllopet....ha ha . Det var vårt långsiktiga mål från början. Det atr ju tid med barn, Patrik kan inte gå upp och pilla där när jag jobbar varannan helg och då har han Ted samtidigt. Det måste man ge tid med, han är ju prio nr 1.

Måste ju visa bilder på vår fina skorsten! Igår målade jag den som sagt och idag är jag även lika flitig och målade endast putsen med stenfärg. Vit färg med lite stenar i, så att det ska synas skillnad ordentligt på putsen och själva skorstenen.
Idag fick jag dock måla i lugn och ro själv...
 Före, vi tyckte inte om det. Såg ut som en "kossa"...på med lite vit färg på ALLT!

OCH VIPS!

Så nu ser alla vad jag menar med puts va? Åh så grannt!! Ännu grannare är den idag vill jag lova, imorgon kommer den bli klar!

Lite andra bilder...
Här har Patrik revit upp en snedvägg, måste bygga luftspalt upp till vinden då vi hittat lite grönmögel. Ofarligt, men det ska isoleras och då blir det fuktigare. Därför måste träet få luft! Annars kan det växa..
 Vi ska bygga någon form av hylla...Så att det blir snedvägg och en liten hylla nertill. Kanske ha några vackra ljus eller nåt?

Garderoben kommer vi nog behålla och inte öppna upp denna snedväggen med på andra sidan fönstret mot vår grusväg.
 Lite ny färg på dörren, nya knoppar och fästen. Inuti ska den målas vit...kanske jag hinner med imorgon... Då jag ändå ska måla skorstenen en sista gång.

Känns så skönt att det händer lite nu, känns kul att veta att vi har gjort det. Det enda vi inte kommer kunna säga det om är vårt gamla trägolv. Vi har haft en Handyman nu hos oss ikväll, en mycket skicklig sådan. Han bedömde golvet, och vi fick ett bra pris på ett HELT KLART GOLV! Förarbete, slipning, finslipning samt lackat!!! Priset var precis vad vi ville och tyckte var okej. Det kommer gå på en dag kanske, sen är det klart. Känns skönt att vi får proffshjälp där. Då tar han även i vår lilla hall. Inte bara sovrummet. SKÖNT SKÖNT VILL JAG LOVA. Vi har beräknat att om en månad ska vi ha dte klart. Allt måste vara klart innan han kommer och gör jobbet, men han har precis varit sjukskriven för sin hand i över 2 veckor, så en månad till för han att repa sig på låter bra ju.
Happy happy...Nu är det enda vi kört fast på är luftspalten, Patrik vet hur det ska göras. Men det är svårt att göra så tjocka balkar är i vägen och det är ju snett. Hm, vi ska ta oss en koll på det imorgon. Man kanske ska unna sig en Handyman då och då när man verkligen känner att...pust ni vet. Väggarna ska jag göra! Med någon form av assistans..Taket ligger och väntar i garaget, det ska Dennis hjälpa Patrik med!

Måste bara visa...Ted idag inne på LINDEX...Precis shoppat till lilla Doris och så stöter han på en fager dam!

Då kan man inte låta bli att känna lite...ha ha ha!
Nu nanar båda mina pojkar! Jag har städat så fint i vårt tillfälliga sovrum, nu är all skit borta och det ser inte ut som ett förråd längre. Nu är det ett mysigt sovrum!! Vad jag har pillat med massa saker ikväll. Duschat blommor och ja, sprungit runder här som en yr höna. Som vanligt när Johanna är sitt friska vanliga Johanna. Träning nästa vecka igen, men väntar denna veckan med. Vill inte riskera ännu ett virus bara för att man tränar för tidigt innan man är kry. Förkylningen är nästa helt borta! SKÖNT MINA VÄNNER SKÖNT!!!


Vårt "TOMTEHUS" den 1/1-09. Då alla julsakerna ännu prydde så fint!!! Fönstret längst upp till höger är det ena av tre fönster i vårt lilla rum där vi har projekt nu.

Ta ta..

Kommentarer
Postat av: kvadding

hej hej , Tack så mycket :) Jag läser hennes blogg och din blogg varje dag :) Men jag är så dålig på att kommentera, Nej vi är inte gifta ännu, vi gifter oss 101010 , Philip som valt datumet, lite häftigt tycker jag :) Ser att det går framåt för er del :P så fint ni kommer få det! kram

2009-02-10 @ 20:22:24
URL: http://youlostmeathello.blogg.se/
Postat av: kvadding

Nej vi kör inget stort, jag vill inte ha stort bröllop, vi kör på att bara vigas och sen skriva på papper, och sen hem och fira med dom närmaste :)

2009-02-10 @ 22:56:24
URL: http://youlostmeathello.blogg.se/
Postat av: Emma

Det är väl typiskt pojkar att "klämma" haha

// Emma

2009-02-18 @ 13:12:07
URL: http://niiilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0