Önskar

och den blev sann, nu kan jag röra mig normalt igen. Vilken befrielse, vet inte om bebis helt enkelt har ändrat läge nu för stunden. Hoppas att jag kan få gå ut och gå min prommis imorgon!

Har det så mysigt nu när Patrik är hemma. Igår åt vi kvällsmat ute efter målning och pulkaåkning. Blev grillad korv under öppen eld. Det var hög mysfaktor på det vill jag lova. Kokade även knäck, den blev bra vill jag lova!!

  
-7 gör mig inget, en puss från mannen gjorde mig varm!

Idag har vi hjälpt tomten med julklappar och donat en massa här hemma, en sväng på stan sen firat jul hos min familj i Tyringe. Nu sitter jag här och har min halsbränna, men skiter i det. Sålänge jag kan röra mig! Känns som om denna halsbrännan är lite jämfört med att inte kunna röra på sig. Det värsta jag vet är att inte kunna göra det jag vill.
Bebisen trycker även på lungorna och jag har svårt för att andas emellanåt....blir yr emellanåt och det känns som om jag ska svimma ibland. Bara att fokusera och andas. Övar lite inför förlossningen. Tror att andningen kommer hjälpa bra. Har inte funderat så mycket över bedövningar. Känns som om allt man kan få gör att förlossingen tar längre tid eller kan stanna upp. Kunde jag föda utan bedövning med Ted så fixar jag detta med. Jag vet inte men jag kanske känner annat då jag väl ligger där? EDA blir det aldrig igen. Aldrig att dom får försöka sätta det på mig efter min skräckupplevelse med Teds förlossning. 6 "hugg" i ryggen med en kanyl som liknande en eker på en cykel....
- Tyvärr, jag kan inte sätta bedövningen på dig, kommer inte mellan kotorna!

Nu ska jag fortsätta knapra på vindruvor och blicka ut över den underbara vita utsikten vi har!

Gick in i ny vecka igår med....<3



V 28 here we come!

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.




Kommentarer
Postat av: Fine

nämen USCH vilken skräckupplevelse, förstår att du inte vill vara med om det igen.



Vilka fina bilder på er, din topp är så himla söt!!



Hoppas ni har haft en mysig fredag med mys och gos. PUSS

2009-12-19 @ 01:53:42
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: Fröken M

va fin du är med magen ! Vi ska ju ha bebbe nästan samtidigt ( eller jag ligger ett par v efter... ) men det är kul att läsa andra bloiggar med tjejer i samma situation =) Kram på dig och ha en riktigt bra dag !

2009-12-19 @ 11:04:06
URL: http://www.metrobloggen.se/michaelaj
Postat av: Dabuek

Vad sööööta ni e! :))))

2009-12-19 @ 13:42:19
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Fine

Johanna du gör mig alldeles varm i kroppen, jag blev så glad av dina fina ord! Förstår om du inte vill köpa plagg nu som det dröjer innan du kan använda, men VILA klänningen, den första jag kan jag verkligen se dig i.



Puss vännen!!

2009-12-19 @ 14:52:27
URL: http://fine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0