Plastrong till näbben

http://www.ateljemb.se/


Idag sov vi länge, skönt att få sova ut då vi alla tre är lite förkylda..
Men sen styrde jag och Ted kosan mot Ateljé MB! Vi gick och strosade och tittade. Jag kollade efter väskor, skor och kläder (väst, skor samt plastrong) till våran lille näbb/ringbärare.
Ingen väska, inga skor...(som sagt jag har ju hittat hur jag vill att dom ska se ut...)
Vi fick bra hjälp som vanligt. Ted ska ha en likadan plastrong som Pk. Gjorde en beställning på en exakt likadan, silverplastrong.
Väst finns likadan som Patrik beställt, men kostar även den 995 kr.
Jag och Patrik kan tycka att det är lite för mycket pengar för en väst. Så nu är jag på tygjakt!! Skor ska vi mäta och beställa till Ted tre månader innan bröllopet. Hon mätte hans fötter idag med, tyckte han var kul. Men det väntar vi med.
Bestämt klädkoden med....
Mörk kostym:

Kostymen skall alltså vara mörk. Ju mörkare desto mer formellt. Svart är att föredra på begravning. På bröllop bör du normalt (i Sverige - men inte i många andra länder) lämna den svarta kostymen hemma (om du inte är den lycklige brudgummen).

Button down-skjorta bär man aldrig till mörk kostym. Dubbla manschetter på skjortan är däremot en stilhöjare men inget absolut krav. Konservativa klädslavar bär endast vit och på sin höjd ljusblå skjorta när det står kavaj på inbjudan, men en diskret rutig skjorta eller en skjorta i säsongens accentfärger med matchande slips ser ofta mer genomtänkt ut.

Vid begravningar gäller vit slips för närmast sörjande släktingar och svart för övriga. I andra sammanhang kan man ta ut svängarna och välja slips i någon av säsongens kontrastfärger eller (lite fegare) fånga upp kostymens färg.

Bältet skall alltid vara diskret och i samma färg som skorna.

Skorna kan naturligtvis vara välputsat svarta i oxfordmodell, men vågar du ta ut svängarna (och vet att värdparet inte har omedelbara invändningar) kan det både bli snyggare och mer genomtänkt med t ex ett par svarta mockaloafers eller en skinnmodell med guld- eller silverspänne.

Mörk kostym

Om det står "Mörk kostym" gäller alltid mörk färg, som
anses mer elegant.
Lång klänning eller
kort elegant klänning.

Anledningen till att vi valt detta är att vi vill ha en vackert bröllop med uppklädda gäster. Men samtidigt inte ge en klädkod som "tvingar" alla kvinnor att ha aftonklänning. Vi vill bara att folk ska utesluta dress eller fina långbyxor om man är kvinna. (enl klädkoden kavaj så kan kvinnor ha det) Samt att männen inte kommer med ljusa kavajer!
Denna klädkoden är så bra för den ger ett bra buskap om hur vi vill ha det.
Kostym är ju en kavaj, men hela paketet. Det vill säga inga ljusa byxor till kavajen utan en hel dress..kostym.

Brudgummen Pk är i Bjärnum med Ted hos sina föräldrar och hämta en lampa...han håller på i vårt sovrum. Sen väntar jag på att Pappa ska ringa, och hoppas att han kan visa oss festlokalen idag! Har ju en del att planera kring den för vi ska ju ordna festen, med hjälp såklart själva. Men vi hyr ju inte in catering eller liknande. Spännande som attan!!!

Patrik tyckte vi skulle ha dessa som favors...


Men se det tycker inte bruden J.
Jag skulle vilja ha vita askar med svart band runt om...
 satinband.
Vi får väll se vad vi enas om...
Gästboken ska vi inte beställa iallafall..Ingen av oss tyckte om att det står :Guests i den..

Även denna skulle varit med en svart band för att pimpa den lite, men vi ska hitta en annan!!! Gärna en svart med puderrosa band eller gammelrosa...
Nu ska jag fortsätta sörpla på mitt kaffe och kolla in min varukorg på calligraphen. Så bra att man kan spara den och sen gå och och ändra om man vill!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0